P15webb
Junior4

Nu har vi både P15 och P19 Lag

P15webb2
Junior7

Hård träning ger resultat

Junior2

Träningsuppehåll

Vi gör ett träningsuppehåll på tre veckor. Så vecka 28-30 får var och en träna själv. Vecka 31 kör vi som vanligt igen med samma rutiner. Nästa träning är alltså tisdagen den 1 augusti kl 18.30-20.00 på Aspängen.

Ingen träning torsdag 29 juni

Vi har spelat tre matcher på fyra dagar, A-laget har spelat och ikväll spelar B-laget. Så ikväll torsdag 29/6 kommer det INTE att bli nån ledarledd träning. Vi tittar i stället på B-laget när de möter Österviking i vårens sista seriematch på Aspängen kl 19.00.

Och vill nån leka med en boll så be nån ledare att ta fram från förrådet.

Träning  i sommar

Vi kommer att ta paus i sommar från träning men har ännu inte bestämt exakt när. Det beror på att vissa vill träna nån eller ett par veckor till. En del har ingen skola och inget sommarjobb och har stort behov av träning. Och även om de flesta vill vara lediga så kör vi ett tag till och för en successiv diskussion om hur länge vi ska hålla på. Så minst 4e och 6e juli är det träning.

Nära poäng i Hjulsbro

Onsdagen den 28 juni spelade vi vårens sista seriematch borta på Pema Arena i Linköping mot Hjulsbro IK kl 19.30. Stort tack till Hjulsbro som flyttade den här matchen för vår skull till ett bättre datum!

Hjulsbro tog befälet och spelade riktigt bra i en kvart med bra och varierat passningsspel där flera gjorde sig spelbara. Vi hängde inte med där utan låg ett steg efter. Och mål gjorde de. Vartefter lyckades vi lyfta upp spelet men så gjorde de ett mål till i 26e min och då såg det ut som om det kunde bli stora siffror om våra hjärnor inte skulle hänga med. Men resten av matchen presterar vi en riktigt bra insats som ÖRIF kan vara stolta över. Ingen gnällde eller blev tjurig utan alla kämpade. Hjulsbro kanske slappnade av lite. I vilket fall som helst så lyckades inte Hjulsbro prestera alls så bra fotboll längre och delvis berodde det på att vi positionerade oss bättre och stängde deras ytor allt bättre. Och i 36e gjorde vi en fin lyftning över mittbackarna som Najib påpassligt var framme och dunkade in på halvvolley.

Tyvärr blev det inget mer mål. Vi gör en jättebra insats i andra halvlek och har ett antal chanser men lyckas aldrig träffa målet utan bollarna går utanför. Det ska erkännas att Hjulsbro hade många målchanser och borde väl ha nätat, men vi hade Mahmud i målet också…… Och med tanke på inledningen av matchen så är Hjulsbros seger rättvis, men ändå var det riktigt nära att vi får med en pinne. När det återstod en kvart så trodde vi på bänken att det skulle bli oavgjort. Och sista minutrarna hade vi flera lägen, bl.a hade både Erfan och Abdu fina nicklägen nära mål men bollen smet precis utanför.

Samtliga gör en riktigt bra insats. Vi måste särskilt nämna Abdu som dominerar fullständigt där bak med hjälp av Fazel. Truppen bestod av Ali Abderahman, Najib Balkhi, Alex Berntsson,   Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Erfan Hosseini, Mohamed Ali Noori, Mohammad Koto, Bereket Mulue Berhan, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Azef Yazdani, Atigullah Yosefi.

Match mot SIK p17 idag tisdag

Tisdagen den 27 juni var våra ständiga kompisar från Söderköpings IKs p17 på Aspängen. Eftersom A-laget lirade på A-planen så körde vi på B-planen. Och SIK hade spetskompetens på att göra enkla mål. Men vi är ändå nöjda med insatsen och matchen i stort, för även om SIK är lite skickligare så blir det bra matcher mot dem. Och tre mål fick vi in i alla fall. Sarwar är påpasslig och distinkt när lägena dyker upp. Han fixade två och Najib gjorde snyggaste målet med långskott rakt upp i krysset.

Bra insats av hela truppen som bestod av Amar Abkar Yaha, Arif Akbari, Adhanom Amanje, Najib Balkhi, Jessi Elofsson, Sarwar Hassani, Masoud Heidari, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Melvin Lagerman, Ali Mohades, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Qusai Samara och Kitsadi Sariya,

Som vanligt bra domare var Jakob Fager. Och undertecknad hann bara vara hemma en timme innan smset från SIKs tränare Classe Lindvall kom: ”Trevlig match ikväll! Vi kan väl köra en gång till innan höstmatcherna börjar”.

Tung förlust på Kanonvallen

Det blev en mycket jämn match på Kanonvallens naturgräs i Åtvidaberg mot ÅFF röd. Spelet böljade fram och tillbaka, och vissa målchanser vaskades fram även om inget av lagen var jättevassa i sina anfallsspel. Ett enda mål blev det och det blev tyvärr till ÅFF efter dålig markering på hörna.

Efter struliga förberedelser dök vi upp med en12-mannatrupp bestående av Ali Abderahman, Najib Balkhi, Abd al Fatah Gali, Sarwar Hassani, Filip Johansson, Mohamed Koto, Ali Morades, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie och Linus Roos.

Bra insats mot Smedby

Söndagen den 18/6 mötte vi Smedby AIS hemma på Aspängen kl 18.30. Vi gör en bra match. Det är ganska jämnt hela matchen, även om Smedby vårdade bollen bättre och höll den med fler passningar inom laget mera än vad vi gjorde. Och även om Smedby brände några chansar så hade vi ett gäng lägen och hade lite osis (eller oskicklighet) att vi inte kunde trycka dit den.

Smedby vinner rättvist, men med bättre markering på fasta situationer hade vi kunnat störa dem ännu mera. Beröm till hela laget som bestod av Amar Abkar Yaha, Mohamed Abdihakim Yussuf, Abd al Fatah Gali, Medhanie Kifle, Ali Mohades, Mohamad Koto, Melvin Lagerman, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Linus Roos, Qusai Samara, Abidrisak Shire Muuse och Azef Yazdani.

Seriematcherna  p19 kompisligan

De flesta matcherna i vår serie är klara. Se http://ostergotland.svenskfotboll.se/information/?scr=fixturelist&ftid=68936. Här följer våra matcher:

Söndag 25 juni     15.00 Åtvidaberg röd-ÖRIF          Kopparvallen

Onsdag 28 juni    19.30  Hjulsbro-ÖRIF                       Pema Arena

Senast 13/8                       Hemgårdarna-ÖRIF

Senast 20/8                      ÖRIF-Torstorp

Senast 23/8                      ÖRIF-Åtvidaberg blå

Senast 27/8                      Sturefors-ÖRIF

Söndag 10 sept   13.00   Assyriska 2-ÖRIF

Senast 17/9                      ÖRIF-Hjulsbro

Söndag 24 sept  16.00   Derby-ÖRIF

Senast 1/10                      ÖRIF-Assyriska 1

Lördag 7 okt     13.00     Smedby-ÖRIF

Senast 15 okt                    ÖRIF-Åtvidaberg röd

o. mot Assyriska 11 juni

13.00 söndagen den 11 juni skulle vi ha spelat mot Assyriska vit på Sydvallen i Hageby. Men tre sjukdomar gjorde att vi inte ens är fullt lag och vi såg oss inte ha nån annan möjlighet än att lämna walk over. Ledsamt, men vi hade inget val.

Domarkurs

Norrköpings domarklubb vill ordna domarkurs i ÖRIF. Det blir introduktion i augusti och själva kursen blir i vinter. Vi siktar på att bli 5-10 stycken. Fundera på om du vill vara med!

Träning nationaldagen 6 juni

Nationaldagen, som är röd i almackan, infaller på en tisdag. Men naturligtvis tränar vi ändå, om nån undrar.

Tung förlust  mot Derby 2 juni

Fredagen den 2 juni var det hemmamatch mot BK Derby. Vi spelade skapligt, hade koll på läget större delen av matchen och trodde innerst inne på seger. Och vi ledde med 3-2 långt in i andra halvlek och borde ha tätat bakåt. Men i stället fortsatte vi offensiven och plötsligt får Derby bollen och kontrar när vårt mittfält är på fel sida och så är det 3-3. Vårt taktiska kunnande är alldeles för lågt i dessa lägen och vi slarvar bort en seger i onödan. Sen pressar vi på så gott vi kan och har flera riktigt vassa lägen men missar och i stället gör Derby ett segermål.

Så tyvärr Mohamed Yussuf, ditt hattrick hjälpte inte! Två fina löpningar i första halvlek gjorde att först kunde Melvin slå genomskärare och nästa gång Abdu så det blev två likadana mål. Och i andra halvlek var du på rätt ställe framför mål och skickade in det tredje. Nästa gång ska vi punktera matchen i ett sånt läge.

Det ska sägas att matchen var jämn i det stora hela och oavgjort hade väl egentligen varit rättvisast. Men just i det läget när vi har ledning så känns det oerhört frustrerande att slarva bort en seger på felplaceringar.

13-mannatruppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Ali Abderhaman, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Mohammad Koto, Melvin Lageman, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Ibrahim Sadek, Qusai Samara och Aron Yoardanos. Samtliga får beröm får sin spelinsats.

Nu väntar träning tisdag och torsdag. Formen är tilltagande i alla fall.

P19-matchen mot Hjulsbro uppskjuten

Vår match mot Hjusbro IK som var bokad till nu på lördag 27/5 är uppskjuten och kommer troligen att spelas efter övriga vårsäsongsmatcher. Vi bestämmer närmaste dagarna datum med Hjulsbro.

Vi vek ned oss mot Assyriska

På Kristi Himmelsfärds dag 25/5 mötte vi Assyriska röd hemma på Aspängen kl 13.00. Vi trodde på poäng, även om det var lite strul i förberedelserna, men vi hamnade i underläge 0-2 i halvtid, sedan första halvleken varit skapligt jämn men med ett övertag av målchanser för Assyriska. Men efter att trean rullade in efter slarv bara minuter in i andra halvlek så vek vi ned oss och Assyriska gjorde några mål till. Vi hade ett par målchanser men förlusten var tyvärr rättvis i försommarvärmen.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mohamed Abdihakim Yussuf, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Melvin Lagerman, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie och Bereket Zeray.

Två p19-matcher på tre dagar

P19 har ett häftigt schema nu. På Kristi Himmelsfärds dag möter vi Assyriska hemma på Aspängen kl 13 och på lördag (27/5) möter vi Hjulsbro 16.30 i Linköping.

Cykling men inte träning Kristi Himmelsfärds dag

Kristi Himmelsfärds dag 25/5 händer det två saker men dock inte träning. Dels spelar p19 seriematch kl 13 på Aspängen (se ovan) och dels rekommenderar vi två mils cykling i stället för träningen som alltså är inställd. HÄLLERSTADSJÖN  RUNT heter ett motionslopp på cykel som man åker i eget tempo och svarar på tipsfrågor och stannar vid olika stationer och dricker kaffe/saft och äter bulle osv. Man startar mellan kl 10 och kl 12 och så cyklar man två mil. Man kan starta antingen i Västra Husby (vid Hylinge), i Östra Ryd (vid Fönsterfabriken/Stendahls bilverkstad) eller i Gårdeby (Össby). Vi rekommenderar verkligen detta. Det kostar 20 kr.

 

Mållöst mot Sturefors

När blev det mållöst i en ungdomsmatch senast? Vi minns det inte ens. Men i söndagens (14/5) hemmamatch mot Sturefors IF lyckades inget av lagen näta. Vi tyckte själva att vi hade ett grepp om matchen i första halvlek och valde att ”gnugga på” utan större förändringar i andra halvlek, i tron på att det förr eller senare skulle bli ett pyts. Med en halvtimme kvar gick vi ned på 3-backslinje, vilket gav effekt först men den mattades. Ska vi vara självkritiska skapar vi alldeles för få målchanser. Det går inte säga annat än att resultatet var rättvist, för lagen skapar vi ungefär lika många, eller få, målchanser.

Vår 13-mannatrupp består av Mohamed Abdihakim Yussuf, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abed al Fatah Gali, Medhani Kifle, Mohammad Koto, Melvin Lagerman, Berket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Aron Yoardanos, Bereket Zeray och William Öberg.

Match  mot SIK p02

Fredagen den 12 maj möter vi Söderköpings IK p02 redan kl 16.45 på Vikingavallens konstgräs. Anledningen till klockslaget är att SIKs A-lag spelar match senare.

Vi samlas 15.45-16.00, klär om snabbt och värmer upp. 15-mannatruppen består av Simon Abraha, Adhanom Amanje, Mansour Gali, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Medhani Kifle, Mohammad Koto, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Reza Rezayi, Kitsadi Sariya, Biniam Teklekiel och Azef Yazdani.

Sverige United

Sverige United är en stiftelse som jobbar för integration genom fotboll. David Larsson därifrån hälsade på oss på en träning nyss och på deras hemsida www.sverigeunited.se kan man se några ”klipp”: https://t.co/4V9BcBnT6X https://t.co/b4nRhhrVk9 och https://t.co/FR9Mb79URE.

 Träningskläder

Strax beställer vi träningskläder. För den enormt billiga summan av (max) 400 kr får vi träningskläder för ett värde av minst det tredubbla. Det är samma utrustning som vi köpte för ett par år sedan, dvs träningsoverall, strumpor, väska, kortbyxor och tröja. Det finns storlekarna S, M, L och XL.

Vill du köpa så meddela senast onsdag 10/5.

Träning på Aspängen fr.o.m maj månad – TACK ALLA som hjälper till med transporter

Fr.o.m tisdagen den 2 maj tränar vi på Aspängen tisdagar och torsdagar kl 18.30-20.00. Senior och junior tränar samtidigt. Tiden är anpassad så att busstid från Sörping till Ryd ska passa och att vi tränar samtidigt med senior beror delvis på samordning av skjutsar.

Vi vill passa på och ärligt och uppriktigt bocka och tacka alla som hjälper till med skjutsar. Vi känner verkligen att massor av människor engagerar sig och ställer upp med detta. Och vi är oerhört tacksamma – verksamheten skulle inte kunna bedrivas utan er.

Från Norrköping lånar vi snälla Omtag ABs minibuss. Seniorspelarna turas om att åka upp till Hotellet på Kneippgatan 7 och åker därifrån 17.45 både tisdag och torsdag.

Från Söderköping kan man åka buss ut till träningen. Hem från träningen kör Väduren buss på tisdagar och Olivlunden-Munkbrogatan på torsdagar. Ofta finns några platser över i nån bil som seniorerna kör också. De som inte får plats där fixar våra vänner/trotjänare i Betaniaförsamlingen och Svenska Kyrkan tillbaka till Sörping via ideellt engagerade fantastiska människor.

TACK  ALLA!

Match mot ÅFF blå 7 maj

Söndagen den 7 maj for vi till Kopparvallen i Åtvidaberg för att möta ÅFF blå, som nog var det bästa lag vi mött sen vi började lira i p19. Vi var lite för optimistiska från början och hängde inte med i deras omställningar. De rullade in några snabba mål trots att det var i början vi ändå höll spelet uppe skapligt. Men deras kontringar var effektiva och vi var på fel sida flera gånger. I slutet av första halvlek gjorde de flera snabba mål och så fick vi en onödig utvisning. Rullgardin ned!

I andra halvlek krympte vi ytorna och låg lägre i position, dels för att vi var tvungna pga utvisningen, men även av taktiska skäl för att hålla förlustsiffrorna nere. Och efter Bereket Mulues mål förlorade vi faktiskt bara andra halvlek med 1-2. Så klart godkänd andra halvlek ger vi grabbarna. Klart bäst och viktigast i laget var idag (vid sidan av Abed förstås som gör en bra match) Alex Berndtsson. Han är en riktig lagkapten som positivt peppar på och när det går tungt och målen rullar in bakåt, då tar han tag i det själv och kämpar och sliter.

Tack till Sluss-In (Söderköpings kommun) att vi fick låna minibussen!

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mohamed Abdihakim Yussuf, Amar Abkar Yaha, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abed al Fatah Gali, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Mohammad Koto, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani och Bereket Zeray.

Nu räknar vi med full uppslutning på veckans träningar!

Besök på tisdagsträningen 2/5

David Larsson från Sverige United besöker oss på tisdagsträningen. Sverige United är en fantastisk stiftelse som dessutom nyligen gett oss en slant i bidrag. Läs gärna på http://sverigeunited.se/ostra-ryd-startade-integrationslag-basta-jag-gjort-i-hela-mitt-liv/.

Hattrick av Bereket M mot Torstorp

Valborgsmässoafton 30 april mötte vid Torstorp borta på Atlaslunden i fint väder och gräsplan. Vi började bra och tog tag i taktpinnen och redan efter nio minuter inledde Bereket Mulue målskyttet. Mohamed Yussuf och Amar spelade fint med varann på högerkanten och Amar kom ned till hörnflaggan och fick in ett bra inlägg. Och där stod Bereket och prickade in den. Efter halva halvleken jämnades spelet ut och Torstorp kom upp i fler och fler anfall. Vårt presspel högt upp i planen gav resultat. I vänsterytterposition jobbade Amar stenhårt tillsammans med flera Rydspelare och lyckades ta bollen och få fram den till Bereket som stod vid straffpunkten och vred iskallt ett par varv och sedan fjuttade in bollen i hörnet. Lagom när det kändes som om vi skulle gå till halvtidsvila med en trygg ledning var vi inte på tå på en hörna utan Torstorp prickade in 2-1 i 45e min.

Andra halvlek var ganska nervös. Torstorp jobbade på och matchen stod och vägde. Men ganska långt in i halvleken fullbordade Bereket sitt hattrick och Torstorp fick aldrig det där trycket emot oss. Så vi tycker själva att segern var rättvis. Det var en kollektiv seger där gott humör, spelvilja och koncentration avgjorde till vår fördel. Samtliga spelare får väl godkänt och dessa var Mohamed Abdihakim Yussuf, Amar Abkar Yaha, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani och Bereket Zeray.

Match mot Svärtinge p02

Måndagen den 1 maj mötte vi Svärtinge p02 på deras nya fina anläggning vid Skarsätter i Svärtinge. Sjöutsikt, solsken och nytt konstgräs förgyllde tillvaron.

Vi ställde upp med en trupp bestående av Simon Abraha, Adhanom Amanje, Jessi Elofsson, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Medhanie Kifle, Mohammad Koto, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Reza Rezayi, Kitsadi Sariya, Biniam Teklekiel och Elias Thörn. Samtliga får godkänt trots att Svärtinge gjorde många fler mål än oss. Det var första matchen det här gänget spelade ihop och det tar ett tag innan positionerna sätter sig. Men vi uppträdde korrekt på alla sätt och vis och Sarwar fick också näta efter hårt förarbete av Koto och Samiel. Ett tack till Svärtinge och förhoppningsvis kan vi mötas i höst igen.

Match  mot SIK p02

Fredagen den 12 maj möter vi Söderköpings IK p02 redan kl 16.45 på Vikingavallens konstgräs. Anledningen till klockslaget är att SIKs A-lag spelar match senare.

Seriepremiär mot Hemgårdarna

Söndagen den 23 april var det p19-seriepremiär hemma på Aspängen  mot oranga Hemgårdarnas BK från Linköping.

14-mannatruppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Merhawi Afewerki, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Melvin Lagerman, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani, Bereket Zeray och William Öberg. Vår målvakt Abd skadade sig på uppvärmningen åtta minuter innan seriestart men som tur var fanns vår träningsflitigaste spelare på plats Ali Abderahman. Han ställde, helt ovan i målvaktsrollen, upp och stod i målet.

Vi dominerade första kvarten men sedan tog HBK över lite i samband med att de gjorde ett noll. Vi sjönk en del därefter och det stod noll ett i halvtid efter en jämn första halvlek. I halvtid bestämde vi att vi skulle vara mer rörliga och spelbara och hoppades och trodde att vi därmed skulle kunna rulla lite bättre boll på den svårspelade planen; vi har inte satt en fot på gräs sen i höstas och det märktes att vi var vana vid konstgräs. Tyvärr gör HBK mål efter bara några minuter in på andra. Fortfarande trodde vi på oss, men efter en kvart fick de två billiga mål och då kändes det tungt. Vi gjorde dock två snabba genom vår bästa spelare Bereket Mulue och då återstod faktiskt en kvart. Vi tryckte på en del men blottade oss bakåt och de rullade in slutresultatet 2-5.

Även om det kändes som om vi hade lite ”missflyt” vissa avgörande perioder så ska det erkännas att förlusten var rättvis. HBK var lite rappare i fötterna och hade lite gräsvana och mindre problem med hur bollen rullade och studsade. Vi tar nya tag och tränar i veckan (i Sörping – se nedan) och laddar för match mot Torstorp på Valborgsmässoafton.

Träning på Vikingavallen även vecka 17

Vi har match på Aspängen söndag 23 april och det funkar tack vare blåst och ingen nederbörd. Däremot har vi bestämt att träna på Vikingavallen både tisdag och torsdag vecka 17 (25e och 27e april) eftersom prognosen är att det ska bli en del regn. Och det är onödigt att förstöra våra fina planer.

Men fr.o.m vecka 18 lär det med all sannolikhet bli Aspängen som gäller. Och då kör vi samma tid som seniorerna, 18.30-20.00.

 Ringarum B – ÖRIF p19 långfredagen INSTÄLLT

Det snöar på Ringvallen på långfredagen och är tyvärr omöjligt att genomföra matchen. Synd! Vi tränar på tisdag och torsdag och siktar på seriepremiären söndagen den 23e i stället.

Match mot SIK 2 april

Söndagen den 2 april mötte vi våra ständiga kompisar i SIK p17 på Vikingavallens konstgräs kl 19.00. Som vanligt blev det en nyttig match och som vanligt är SIK något bättre än oss. Vi pendlar lite för mycket mellan bra spel och simpla taktiska misstag. Adhanom inledde målskyttet när han påpassligt höll sig framme på en retur från Mohamed Yussuf. Sen spelar vi ganska bra men åker ändå på två mål bakåt när vi ligger ALLDELES fel i positionerna och Sörping kontrar med typ 7 man mot 4 och då kvittar det att vår backlinje är skickliga. Det blir mål ändå.

Matchens prestation gör Bader när han skickar iväg ett skott från trettio meter rakt upp i krysset. Hela laget får beröm för en bra insats. En enda negativ sak: Lagom när vi skulle öka tempot och ”lägga in en stöt” med en kvart kvar var att vi fick en onödig utvisning. Så det blev aldrig nån riktig stöt. Duktig domare var Jakob Fager.

Vi samlas SENAST 18.00 och ställer upp med följande trupp: Ali Abderahman, Mohamed Abdihakim Yussuf, Adhanom Amanje, Bader Daikal, Abed al Fatah Gali, Mansour Gali, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Melvin Lagerman, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Reza Rezayi samt Biniam Teklekiel.

p17-match mot SIK 18/3

ÖRIF p17 mötte SIK p17 på Vikingavallen lördagen den 18 mars. SIK var nöjda med matchen; det var deras första match och det var precis en sån jämn match och genomkörare som de behövde. För vår del var det väl ok, men kanske inte mer. Vi har många skickliga spelare, men lever lite för mycket på individuella prestationer. Vårt spel har inte satt sig. Och det är väl inte så lustigt eftersom vi byter så mycket spelare och positioner på träningar och matcher.

Vår 15-mannatrupp bestod av Jimmy Bergström, Bader Daikal, Morteza Ghorbani, Masoud Heidari, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Medhani Kifle, Suraj Mazlumjar, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Azef Yazdani, Aron Yoardanos, Atighullah Yosefi och Mohamed Abdihakim Yussuf.

Duktig domare var Mattias Gustavsson.

Nya träningstider

Fr.o.m mars månad tränar vi både tisdag och torsdag 19.45-21.00 på Vikingavallens konstgräs. Samlingen är 19.30.

Kraven vi ställer på dig är att du kommer i tid, har rätt utrustning och att du sprider glädje omkring dig. Varmt välkommen!

Inställd träning 7 mars

Det snöar i Sörping och skottning av planen varit inte påbörjad vid fyratiden. Därför har vi bestämt att för första gången under säsongen ställa in kvällens träning tisdagen den 7 mars. Vi syns i stället på torsdag då vi tränar på konstgräset i Söderköping (se särskild artikel ovan)

Match söndag 5/3 mot Ringarum

Klockan 12.00 blåste domaren igång match på Grännäs IP i Valdemarsvik mot Ringarum B. Vi gör en riktigt bra match i blåsten på konstgräset. Abed storspelar i målet, vi fuskade med senioren Victor Sani som höll ihop backlinjen bra och framåt gjorde vi tre mål genom Suraj (straff), Abdu och Azef. Visserligen gör Ringarum fyra mål, och var något starkare än oss totalt sett, men det spelar ingen roll för oss. Vi står upp bra mot ett bra motstånd och det var precis vad vi ville uppnå med den här matchen.

16-mannatruppen bestod av Ali Abderahman, Jimmy Bergström, Abed Gali, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Medhani Kifle, Suraj Mazlumjar, Mohamed Ali Noori, Hamza Panahi, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Seyed Sajjadi, Victor Sani, Azef Yazdani och Aron Yoardanos.

Träningsmatch 26 febr

Söndagen den 26 februari kl 15.00 var det träningsmatch mot Torstorps IF p17 på Grosvads IP i Finspång. Lagen var väldigt jämna (det hade ÖRIF och Torstorp lyckats pricka väldigt bra) men med den skillnaden att Torstorp var något snabbare i fötterna, dvs något mer vältränade.

Beröm till skicklige Mahdi Hosseini i målet. Han ställde sig där i brist på ordinarie målvakter och gjorde det jättebra. Högerbacken Hadi Hosseini inledde matchen lysande och genomförde den sedan på hög nivå. Bader Daikal blev en injektion när han kom in; Bader är spelskicklig och rörlig och besvärlig för motståndarbackarna. I övrigt gör samtliga en bra insats, även om det tyvärr inte räckte till nåt mål framåt, trots att vi på kanten flera gånger trodde att ”nu blir det mål”. Men vi är ovana än och säsongen har just börjat. Så det blir nog bra. Men lite frekventare träningsnärvaro under mars månad är nog bra för orken i sommar.

Dagens 13-mannatrupp bestod av Alex Berndtsson, Jimmie Bergström, Bader Daikal, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Medhani Kifle, Mohamed Koto, Mohamed Ali Noori, Hamza Panahi, Fazel Rezaie, Seyed Mehdi Sajjadi och Azef Yazdani. Tack till Torstorp som bjöd in oss och som var riktigt trevliga att möta!

Miniturnering i Sporthallen 17/2

Fredagen den 17 febr ordnar ÖRIF en liten miniturnering med sex lag i Sporthallen Vikingen. ÖRIF, Eneby BK och Söderköpings IK kommer med två lag var och vi kör matcher om 12 min med Futsalregler.

Vi samlas kl 17.45. Första matchen spelas 19.00 och sista matchen 22.30.

Truppen till de två lagen består av målvakterna Aron Yoardanos och Linus Roos samt Jimmie Bergström, Bader Daikal, Hassan, Erfan Hosseine, Hadi Hosseini, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Noori, Hamza Panahi, Fazel Rezaie, Sad och Azef yazdani. Det kan tillkomma ytterligare någon spelare.

Träningsmatch mot Assyriska J

Söndagen den 5 februari mötte vi Assyriska p19 på Sydvallen i Hageby kl 15.00. Assyriska var riktigt duktiga och vi var på en klass lägre nivå. Men vi gör ändå en helt ok insats. Tyvärr gjorde vi inget mål även om Bader var väldigt nära i slutet men hans lobb gick strax utanför. Assyriska är helt enkelt mer skolade på spelupplägg och bollbehandlingen går fortare. Även om vi är duktiga så kräver vi något längre tid för att befinna oss i rätt position. Vi sa redan innan matchen att resultatet spelar ingen roll utan vi fokuserar på prestation. Och det stämmer så väl. Vi kan sammanfatta det hela med att vi gör mycket bra men vet att vi har mycket kvar att lära. Och en idrottsman kavlar alltid upp ärmarna och fortsätter träna. Så ock vi.

16-mannatruppen bestod av: Amar Abkar Yaha, Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Jimmy Bergström, Alex Berndtsson, Bader Daikal, Abd al Fatah Gali, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Medhanie Kifle, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Qusai Samara, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Bra insats i Stegeborgscupen

Besvikelsen är alltid stor nära man åker ut, och särskilt när man är nära att gå vidare. Vi ledde kvartsfinalen mot Stegeborg efter distinkt straffmål av Alex Berndtsson men faller på slutet. Vi spelar bra, det säger alla man pratar med i publik och andra ledare osv, men i ärlighetens namn har vi lite kvar att lära vad gäller taktik. Mot Stegeborg t.ex, så har vi läge att ”stänga matchen” men gör misstag genom att ”gå bort oss”. Men det viktiga är att lära sig, utvecklas och ha roligt. Och vi gick ju i alla fall vidare från gruppen. Men det är klart, hade vi hållit nollan mot Stegeborg i fem minuter till så hade vi hamnat i semifinal och dessutom fått spela även på söndagen……

Vi började bra mot Österviking och vann med 2-0 sedan Abdu Abderhaman pytsat två gånger. Sen mötte vi Smedby Junior, som förlorat sin första, och då blev det två noll i baken. Smedby är väldigt bollskickliga men med lite bättre strategi hade vi hållt nollan där också. I sista gruppmatchen stod Kustbollen Junior för motståndet. De hade vunnit sina båda första. Bereket Zeray klackade in 1-0 efter en hörna men ack, med mindre än två minuter kvar kvitterar de. Synd, men vi går vidare som bästa 3:a. (Det var fyra lag i varje grupp). Och då orkade vi inte stå emot  tiden ut mot Stegeborg.

Coachen Emil Hammarström berömmer laget. ”Vi kämpade på bra. Grabbarna gör en kanonturnering rakt igenom. Vi förlorar på lite röriga byten och positioner i laget men lär oss med tiden att 9-mannatruppen bestod av Abderhaman Ali, Jimmie Bergström, Bader Daikal, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Bereket Mulue Berhan, Qusai Samara, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

 

ÖRIF p15-Vidingsjö avslutar seriespelet

Lördagen den 8 oktober kl 13.00 avslutades seriespelet i p15. På Aspängen tog vi emot Hjulsbro IK från Linköping. Vi hade många spelare borta av olika anledningar men fick matchdagen till slut ihop tretton spelare. Och det såg rätt bra ut i första perioden, även om Vidingsjö var ganska duktiga. Vi fick dock inte in nåt mål men det fick däremot Vidingsjö efter 24,30; (vi spelar 3x25min). Det var tungt strax innan paus men de hann faktiskt med ytterligare ett innan första paus, på en halvminuts övertid. Och vi lyckades aldrig slå hål på deras starka försvar, trots ett gäng bra chanser.

Truppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Jessi Elofsson, Hugo Fagerstedt, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mohammad Koto, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

ÖRIF p19-Hjulsbro avslutade seriespelet

Söndagen den 9 oktober kl 14.00 avslutades seriespelet i P19. På Aspängen tog vi emot Hjulsbro IK från Linköping. Första halvlek var jämn och vi kände att vi hade rätt bra koll på läget. I halvtid trodde vi nog innerst inne att vi skulle kunna vinna. Men efter bara en minut i andra halvlek gör Hjulsbro mål ganska enkelt och sedan ett till. Och Hjulsbro var därefter något starkare. Synd att vi inte får in nåt mål, annars gör vi en rätt bra match.

Vi ställde upp med följande 14-mannatrupp: Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Abd al Fatah Gali, Erfan Hosseini, Medhanie Kifle, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Nori, Linus Roos, Qusai Samara, Abdullah Shahin, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

En match att glömma

P15-serien närmar sig slutet och vi har visat att när vi är koncentrerade och jobbar för varann så vinner vi alltid. Det är också tydligt att när vi irriteras på varann, på domaren och när vi brister i koncentration, då förlorar vi. I bortamatchen mot Ljungsbro/Vreta kloster på Tellbyvallen så såg allt bra ut. Uppvärmningen var bra, snacket innan var bra och matchen gick egentligen våran väg. Det kändes som så många gånger förr att i sista perioden så lägger vi på ”en rem” och vinner. Och så i början på tredje perioden faller allt. Tre röda kort, samtliga helt i onödan och beroende på ”skitsaker” förstör för hela laget. Det ska dock betonas att större delen av laget gör en mycket bra insats.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Moamal Shukur och Azef Yazdani.

Bra insats mot Eneby

Redan efter tre minuter bredsidade Bereket Mulue in segermålet 1-0, efter stark press på Enebyförsvaret vid straffområdesgränsen, av Abdufatah, Linus, Wille m.fl. När man pressar så tvingas ofta motståndarna till ”hafs” och misstag och de fick inte tag i bollen utan den studsade ut mot vänsterkanten där Bereket var på rätt ställe och iskallt målade. Inte trodde vi då att det skulle vara matchavgörande men så blev det.

Matchen var ganska jämn, även om vi nog tyckte att segern var rättvis. Vi skapade chanser periodvis och Eneby var periodvis länge på vår planhalva, men de hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Vårt försvar var heller inte roligt att möta; samtliga fyra (Qusai, Abdu, Alex och Aron) var stabila och skickliga. Linus Roos, som hade en formtopp tidigare under säsongen men ”svackat” lite i höst, gör nu säsongens bästa match och med sin fysiska styrka känns han avgörande att vi stod emot Eneby. Alla spelare har stor del i segern, för samtliga jobbar för varann och gör en bra match, och inte minst viktigt var att när vi börjar ”krokna” lite sista fjärdedelen av matchen så hoppar fyra avbytare in med kraft och energi och jobbar stenhårt.

15-mannatruppen bestod av Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Berket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Qusai Samara, Adullah Shahin, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos, Bereket Zeray och William Öberg.

Nu väntar träning torsdag och sedan sista seriematchen på söndag.

Seriematcher p15

I vår serie P15 C2 så är höstmatcherna lottade enligt följande:

ÖRIF-Vidingsjö                             Lördag 8 oktober                         13.00                    Aspängen

26 st Seriematcher p19

Det var 14 lag i serien från början, men efter att Kisa, Hjulsbro vit, Mjölby, Krokek och nu senast även Stångebro dragit sig ur så återstår bara 8 lag. Det är med stolthet som vi i lilla ÖRIF slutför serien med många spelare.
Återstående program ser ut så här:

ÖRIF-Hjulsbro blå                        Söndag 9 okt                                  14.00                   Aspängen

Obs! Ingen träning tisdag v39

Vecka 39 tränar vi endast torsdagen den 29/9. Tisdagsträningen hoppar vi över av flera skäl. Vi fokuserar på en träning och att ALLA verkligen ska kunna komma på den träningen. Så vi tränar som vanligt 17.30-19.00. Men obs att samlingen är 17.15 så vi kan gå igenom lite teori innan det praktiska. (För den som undrar hur det blir v40 så är svaret i nuläget att vi bestämmer det på torsdagsträningen – slår det här försöket väl ut så kanske vi gör likadant v40 men det bygger på att det blir mycket god uppslutning 29/9).

Vi närmar oss slutet på säsongen. Många lag går ”på knäna” medan lilla ÖRIF håller igång med våra fyra äldre lag (A, B, p19 och p15). Det är vi fantastiskt stolta över. Två matcher återstår innan serierna är slut och vi uppmanar samtliga föreningens spelare att bjuda till och träna sista två veckorna och att göra två BRA avslutande matcher.

ÖRIF p15-Smedby walk over

Lördagen den 24 september skulle det hemmamatch på Aspängen mot Smedby AIS kl 14.00. Samling kl 12.45. Smedby meddelar tyvärr att de har sjuka, skadade och bortresta spelare och inte får ihop lag. Så tyvärr får vi inte spela matchen utan det blir w.o till oss.

ÖRIFs A-lag har dock viktig match hemma på Aspängen kl 12.00 mot Krokek. Kom gärna och kolla!

ÖRIF p19-ÅFF söndag

Söndagen den 25 september var det hemmamatch på Aspängen mot Åtvidabergs FF. Serieledarna fick ett par mål på fasta situationer när vi markerade alldeles för dåligt i första halvlek medan vi missade ett gäng målchanser. Abdufatah, t.ex, var typ en centimeter ifrån att göra mål. I andra halvlek började vi riktigt bra och störde skickliga ÅFF betänkligt, ända tills vi kroknade sista kvarten då orken tröt. Dock punkterade de matchen i mitten av andra halvlek genom ett hårt skott i krysset, otagbart för annars skicklige Abd i målet.

14-mannatruppen bestod av: Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Erfan Hosseini, Filip Johansson, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Saeed Osman, Linus Roos, Qusai Samara, Bereket Zeray, Azef Yazdani och Aron Yoardanos.  Och hela gänget får bra betyg.

Nu väntar träning torsdag härnäst.

Match mot Hjulsbro 18 sept

Söndagen den 18 september hade ÖRIF p15 bortamatch på Pema Arena i Linköping mot Hjulsbro IK. Vi spelade mycket bra i första perioden och tog också ledningen två gånger, på två skottreturer där Erfan Hossini och Mostafa Amini var snabba framme och sköt in returerna. Ytterligare ett gäng bra målchanser hade vi och bra press i defensivspelet. Men det sista som hände i första perioden var att Hjulsbro gjorde 2-2. I andra perioden var det mera motigt. Hjulsbro gjorde mål, vi fick byta målvakt, koncentrationen gick ned till noll och vi lyckades inte peppa varann utan det utdelades lite kritik mot varann som sedan accelererade. Naturligtvis rullade Hjulsbro in några mål till då och vi förlorar helt på eget grepp.

Annars var matchen egentligen trevlig med en mycket bra domare osv, osv. Hos oss gör alla en spelmässigt ok insats, men ska vi bli ett bra lag så måste många öka i koncentration, kyla och idrottsmannaskap. Extra plus till Erfan som gör en stark insats, till Mohamed som sprang oerhört och gjorde mycket nytta i det tysta och till Mostafa som ställer upp i målet. Ingen annan glömd.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

Nu väntar träning på tisdag.

Träningsmatch 18 sept

Söndagen den 18 september har vi träningsmatch på Maxivallen mot Eneby BK p00  kl 15.30.

Truppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Abdufatah Adem, Adhanom Amanje, Santiago Asanov, Bader Daikal, Abd al Fatah Gali, Mansour Gali, Medhanie Kifle, Mohamed Ali Noori, Sayed Mehdi Sajjadi, Qusai Samara och Moamal Shukur.

Flera spelade på ovana positioner och några nya spelare luftades. Men insatsen var ok även om vi förlorade och tyvärr inte lyckades måla framåt. Men det kommer….

Match Vadstena-p15 på lördag

Lång resväg blev det en sen lördagseftermiddag. Men trevligt var det, och fint väder, och dessutom spelade vi ganska bra. Kl 16.30 blåste domaren igång (10 sept) på Kungsvalla IPs gräsplan i Vadstena. Vi chockade tydligen motståndarna, som var väldigt tveksamma första tio och vips stod det tre noll. Därefter ”spottade Vadstena upp sig” men vi var fysisikt starkare. Vi tar ett steg framåt varje gång och nu lyckades vi bredda spelet något mer än tidigare, och vi uppträdde disciplinerat. Enda ilskan på hela matchen var när vi gjorde mål typ en halvsekund innan matchen tog slut. Men nån gång är tiden ute, och det var ju osis för Mostafa som rullade in den att tiden var slut precis då. Annars får grabbarna beröm för både insats och uppträdande.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

Match Motala- p19 fredag 9/9

En på förhand svår bortamatch mot Motala AIF. Vi for dit med en 14 mannatrupp, där de flesta hade fått träningsfritt dagen innan för att vara i så gott fysiskt skick som möjligt.

  Uppvärmningen såg för omväxlingsvis skull riktigt bra ut, det var högt tempo och god koncentration hos de flesta. Motala är ett skickligt lag, med många individuellt duktiga spelare. Vi hamnar under tryck direkt i matchen inledning, och har ett flertal gånger tur att inte bollen hittar fram till helt frisåtende MAIF’are som smög sig fram vid vår bortre stolpe ett flertal ggr. i inledningen. Vi lyckas justera den bristen efter en stund, men tyvärr åker vi på ett baklängesmål tidigt iaf. MAIF spelar sig igenom centralt och det är inga större svårigheter för deras forward att placera in bollen.

  Vi lider lite av att vi har svårt att tända till, till matcherna. Ofta är vi inte med från början och hamnar i onödiga underlägen. Den här kvällen kändes dock annorlunda, med en som sagt riktigt bra uppvärmning innan match hade vi förhoppningar på att vara på tå direkt. Men tyvärr är vi lite försiktiga i inledningen och de tillåts få spela sig igenom lite för enkelt. Vi jobbar oss dock in i matchen vilket vi allt som oftast gör. Men tyvärr har MAIF hunnit göra även 2-0 innan vi är igång riktigt. Resten av första halvlek är helt jämn, vi skapar halvchanser och en helchans, de skapar halvchanser, och straxt innan paus spelar vi oss igenom och reducerar till 2-1. Välförtjänt.

Andra halvlek börjar som den första gjorde, vi står på hälarna och MAIF rullar igång ett kvickt passningsspel. Den här gången står vi emot deras anstormning och matchen jämnar en engång ut sig till att bli jämn, något övervägande till deras fördel ev. Men vi har perioder där vi styr matchen och försöker skapa, men det som saknades för dagen och som var så bra mot t.ex. Torstorp, var kantspelet. Vi körde gång på gång fast i den centrala delen av banan. Enstaka gånger kom vi runt på kanterna, och då blev det farligt direkt. Med den speed vi hade på kanterna så är känslan den att om vi hade fördelat ut mer boll på kanten så hade vi också varit med resultatmässigt i matchen. MAIF gör även 3-1 innan matchen är slut. Summan av det hela blir att vi jobbar lite förmycket var och en och får inte till något spel. Vi blir trötta i andra halvlek och tappar fokus på matchen, och vill gärna hitta andra orsaker att skylla nederlaget på, än våra egna prestationer. Lite bättre skärpa från start så hade det troligtvis sett annorlunda ut.”

14-mannatruppen bestod av: Amar Abkar Yaha, Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Refik Hamja, Filip Johansson, Mahdi Hosseini, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohammad Nori, Abdullah Shahin, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Träning  torsdag 8 sept

Tidigare hade vi tänkt göra en annan aktivitet nu på torsdag (Sofialoppet- se särskild rubrik nedan) men eftersom anmälningstiden gått ut så gick det inte. Vi tränar alltså som vanligt. Fast inte riktigt. De som ska spela p19-match dagen efter (fredag) tycker vi ska avstå träning (om de absolut inte vill förstås).

Ändrad träningstid

Fr.o.m v36 (tisdagen den 6/9) är det för mörkt för att hålla kvar vid de gamla träningstiderna. Träningen sker 17.30-19.00. Vi vet att det blir lite väntan för de som åker buss men vi försöker vara så tidigt som möjligt vid klubbhuset så att folk kommer in och kan klä om.

Liksom tidigare gäller att man MÅSTE  MEDDELA  FÖRHINDER  senast kl 19 kvällen innan träning.

p19-match lördag 3 sept

Lördagen den 3 september har vi hemmamatch på Aspängen mot Hemgårdarnas BK kl 14.00. Samlingen är 12.45.

Truppen består av Ali Abderhaman, Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Abd al Fatah Gali, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saeed Osman, Linus Roos, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Möjligen tillkommer en spelare.

p15-match söndag 4 sept

Söndagen den 4 september var det hemmamatch på Aspängen mot Lindö FF kl 17.00.

Truppen ser ut så här: Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Wilhelm Karenryd, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti och Azef Yazdani.

Vi gör en bra match och klarar till 90% av att koncentrera oss bra. Ett par gånger tappade vi koncentrationen och hade synpunkter på vårt eget agerande, och då sjunker fotbollskvalitén direkt. Men totalt sett blev matchen en framgång där vi stundtals blixtrar till och spelar bra, och framför allt kämpar på ett bra sätt. Men Lindö är duktiga och hade ledningen stor del av matchen så det var helt jämn. Som vanligt avgör i tredje perioden att vi är lite fysiskt starkare.

Mahmud räddade åtminstone tre frilägen, Azef uppträdde mycket bra och var kung i försvaret och Erfan visade sin styrka och beslutsamhet i anfallet flera gånger. Samtliga övriga gör också en bra insats.

Sofialoppet

Här kommer lite inledande info om att träningen torsdagen den 8 sept ersätts med att vi gör en insats för cancerforskningen och springer Sofialoppet (http://sofialoppet.se/) i stället. Tanken är att vi försöker fixa sponsorer; det kostar 100 kr/pers att vara med och sponsorer får både grabbarna och ÖRIF hjälpa till att ragga. Mer detaljer kommer men då vet ni vad som är på gång.

På träningen visade det sig att grabbarna verkade vara mycket intresserade av att stödja cancerforskningen.

Tyvärr var anmälningstiden ”slut” så vi kan inte göra detta i år. Vi får sikta på nästa år och vara ute i god tid i stället.

p15-möte torsdag 1 september

Kl 19.30 och så länge vi behöver kommer vi i ÖRIFs klubbhus att diskutera uppträdande, lagmoral, glädje, koncentration osv. Vid söndagens p15-match visade det sig att vi har vissa brister. Med sämja och koncentration hade vi fått noll kort och många mål.

Det är väldigt viktigt att påpeka att vi är inte arga. Vi kommer inte att älta gamla synder utan nu ser vi framåt. Ni spelare behöver inte vara nervösa att komma. Det blir inte obehagligt på något sätt. Det som är gjort är gjort. Nu ser vi framtiden an.

För första gången (och troligen sista) har vi närvaroplikt. De 14 spelare som deltog i matchen är tvungna att delta på mötet, även om man har feber, huvudvärk, ont i magen eller nåt annat. Övriga spelare som ibland spelar i p15 är också välkomna om de vill.

Vi hoppas nån personal från boendena ska ha möjlighet att komma ifrån och vara med och även föräldrar till de svenska spelarna.

Välkomna!

 Strålande p19-insats mot Torstorp

Fredagen den 26/8 spelade P19 bortamatch mot Torstorp på en riktigt fin och trevlig anläggning.

Vi kommer dit med en rätt så bra känsla inför matchen, trots att en hel del ordinarie och tongivande spelare saknas i truppen. Trots förlust i dom två tidigare matcherna mot Stångebro och Smedby, så gjorde vi riktigt bra insatser i dom matcherna. Mot Stångebro spelade vi stundtals riktigt bra, och pressade dom hela matchen och styrde matchen under långa perioder, från mitten av första halvlek till slutet av andra. Tyvärr i den matchen så är vi inte riktigt med från start. Vi hade för dåligt fokus och matchtaggning och vi hamnade i 2-0 underläge tidigt i matchen och fick där med jobba i uppförsbacke direkt. Men vi jobbade oss in i tillställningen och tog över matchen från mitten av första och skapade en hel del farligheter framåt, dock var skärpan framför mål för dålig för att det skulle resultera. I andra halvlek tar vi tag i matchen direkt och efter 10 minuter trycker Azef in 2-1 reduceringen efter en tilltrasslad situation i deras straffområde. Efter det väger matchen, vi har flera chanser att kvittera men utan att lyckas. Stångebro skapar också en hel del farligheter, men Refik i målet gör ett par högkvalitativa räddningar vilket håller oss resultatmässigt kvar i matchen. Tyvärr efter 25 minuters spel i andra gör Stångebro 3-1 och vi börjar hänga med huvudena lite smått. Strax innan slutet gör dom även 4-1 och matchen är över. Resultatet speglar dock inte matchbilden. Prestationen från vår sida var mycket stabil, det är oskärpan första minuterna som gör att vi inte tar med oss poäng från den matchen.

Helgen därpå tog vi emot Smedby hemma. Vi visste redan innan att dom är skickliga och att vi skulle vara tvungna jobba hårt och ödmjukt mot varandra. Se till att göra det så lätt som möjligt för våra medspelare genom att visa oss och vilja spela boll till varandra. Första halvlek är riktigt bra från vår sida, vi spelar helt jämt med dom, det uppstår chanser åt båda håll. En bit in i halvleken får Suraj en djupledsboll till vänster i anfallsriktningen och trots han är rejält uppvaktad glider han ändå fram mot mål och mer eller mindre tåar in bollen under deras målvakt till ledning 1-0. Tyvärr kvitterar Smedby innan halvtid. Dock ser vi positivt på andra halvlek eftersom vi känner att vi är med i matchen. Men en kort bit in i andra halvlek tappar vi drivet, och vi tillåter Smedby att ta över matchen. Kanske beror det på trötthet eller kanske på att det blir lite röriga byten, men hur som helt så tappar vi matchen där, och slutresultatet seglar iväg till en 1-8 förlust.

Men åter till fredagens match. Som sagt trots två förluster i ryggen så är känsla i omklädningsrummet försiktigt positiv. Killarna ser förhållandevis skärpta ut under genomgången och jag tror många känner att en seger inte är så långt borta, sett till hur prestationerna sett ut den senaste tiden. Och man ser direkt från start att vi har bestämt oss för att ta jobbet fullt ut den här dagen. Även head coach Kenna är lite extra taggad och lyser av engagemang och driv. Matchen är helt jämn i första halvlek. Torstorp är farliga framåt, även om dom inte kommer till några klara målchanser, mer än skott utifrån. Vi har som vanligt innan match, tjatat om att hålla bredd i vårt anfallsspel och försöka komma runt på kanterna, vilket vi också stundtals gör idag. Om Torstorp känns farliga framåt, så känns dom desto mindre stabila bakåt, vilket vi utnyttjar bra och kommer till flera hyfsade lägen. I paus är ställningen 0-0. Vi har bearbetat Torstorp på ett strålande sätt och inte gett dom något utrymme alls att få chans att få igång något spel, vilket resulterat i att dom går till pausvila rejält tjuriga och griniga, och med mycket fokus på domaren. Vi å andra sidan, känner att vi återigen har gjort en stabil första halvlek, killarna ser positiva ut, och trots att vi fått en hel del smällar och tjuvnyp ute på planen, så är humöret högt och inget gnäll vare sig på domare eller medspelare. Andra halvleken är inte ens minuten gammal innan Amar får en boll till höger i banan. Han driver in i straffområdet, vinklar elegant bollen åt höger mellan benen på försvararen, med utsidan av foten. Petar bollen någon meter framåt, får till en riktig tåträff på bollen förbi målvakten, dock med knapp styrfart på bollen. En försvarare är på väg ikapp bollen och ska rensa den med utsidan av foten, men misslyckas och petar istället till bollen med tån så den får ökad fart in över mållinjen. 1-0 till oss är ett faktum. Glädjen på planen och på bänken är total. Vi fortsätter jobba hårt, alla i laget tar stort ansvar den här kvällen och jobbar för varandra på ett sätt som vi inte sett tidigare i år. Spelglädjen lyser igenom, och Torstorp tillåts inte skapa några farligheter. Dom har ett par chanser, men det mesta går rakt på vår målvakt. Vi vinner matchen, och vi är värda att vinna den sett till prestation och inställning. Både Kenna och jag är rätt så överens om att det här var den bästa insatsen hittills i år.

Truppod bestod av Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhai Afewerki, Abderhaman Ali, Amin Chahin, Refik Hamja, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saeed Osman, Abduallah Shahin, Alan Sidique Saccoh, Bereket Zeray och Azef Yazdani.

Martin Pettersson

Förlora är jobbigt ibland, som mot Söderköping

Söndagen den 28 augusti mötte vi Söderköpings IK på Vikingavallens konstgräs. Efter flera bra insatser med bra uppträdande så lyckades vi knappt få till nåt spel ens? Varför, kan man fråga sig? Det är surt att förlora, det kan vi nog alla var överens om, och tydligen särskilt i ett derby. Och blött konstgräs har vi inte spelat på på evigheter. Det påverkade nog spelkvalitén en del, i alla fall i början. Men inte gjorde regnet att vi höll huvudet kallt, i alla fall. Vi höll inte positionerna som vi brukar, vi hamnade i underläge och spelade på adrenalin i stället för med hjärnan, och det fungerar inte. En bra idrottsman koncentrerar sig på sin uppgift, peppar kompisarna och spelar intelligent. Flera i vårt laget gjorde inget av detta, trots att de kan.

En tillbakagång skedde också vad gäller kort. Vi har inte fått nåt kort på flera matcher och var överens om att vi inte skulle få det i derbyt heller. Två gånger visar sig bristen på koncentration och vi snackar till oss kort, helt i onödan. I lugnt tillstånd vet alla mycket väl att man inte gör så i ÖRIF-tröjan, men vi har inte lärt oss att en bra idrottsman är lugn i ALLA lägen.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mahmud Karimi, Mohamed Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

Ett tack riktar vi till Söderköpings IK som genomför matchen på ett bra sätt både på och utanför planen.

Som ledare får man vara med om sol och mörker. I fredags gör ÖRIF p19 en strålande insats med huvudet iskallt, och ikväll söndag gör ÖRIF p15 ett bottennapp vad gäller kyla. Men vi jobbar oförtrutet på och lär oss både av framgångar och motgångar.

Nu väntar träning på tisdag. Då får vi höra vad alla spelare har för åsikt om matchen.

Sverker Johansson

p15-match mot Svärtinge

Söndagen den 21/8 spelade ÖRIF p15 hemma på Aspängen mot Svärtinge SK kl 18.20. Det blev en jämn match, vilket ju båda lagen lär sig mest av. I andra perioden (vi kör 3×25) var det väl en period när spelet inte var så värst framstående, men i övrigt tar vi sakta men säkert steg framåt hela tiden, både spelmässigt och inte minst mentalt. I våras hade vi oerhört svårt att vara på rätt position på planen. Skillnaden nu är enorm. Atigullah, t.ex, gör sin andra match i rad på mitten mittfält och är på rätt ställe för det mesta. Azef, t.ex, som spelar på olika positioner varje match nästan, kliver in på mitten mittfält och

Vi ställer upp med följande trupp: Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Moamel Shukur, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

p19-match fredag 19/8

Fredagen den 19/8 spelade p19 hemma på Aspängen mot Smedby AIS kl 18.30. Efter en mycket bra första halvlek och 1-1 i halvtid efter jämnt spel ökade mycket skickliga Smedby tempot i andra halvlek och rullade in ett gäng med mål. En del har tränat för lite, viss matchovana finns här och var och inte minst är vi inte tillräckligt mentalt starka för motgångar. När Smedby gör ett par mål så går ”luften ur” och samtliga är inte på tå.  Vi tar med oss första halvlek och glömmer den andra, även om det mer beror på Smedbys skicklighet än vår svaghet.

Truppen bestod av Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Abderahman Ali, Amin Chahin, Refik Hamja, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Alan Sidique Saccoh, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Vi tackar och bugar för ansvaret i kiosken som innehades av Jessi Elofsson och Gunnar Furenhed!

Match mot Stångebro

Söndagen den 14 augusti har vi match kl 11.00 på Ryds konstgräsplan mot Stångebro. Samlingen är 9.15 vid Statoil Norsholm och 9.45 på plats i Linköping. Se till att du har skjuts! 14-mannatruppen ser ut så här: Amar Abkar Yaha, Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Alex Berndtsson, Amin Chain, Refik Hamja, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Arif Moradi, Mohamed Noori, Linus Roos, Qusai Samara, Alan Sidique Saccoh och Azef Yazdani.

Vi ber alla att tänka på att ha skjuts och även samordna detta så att alla hänger med. I ledarstaben ska åtminstone Kenna (0706-00 95 72) och Martin (0722-10 90 44) med och eventuellt någon mer.

 

Bra uppträdande mot Mjölby Södra

Söndagen den 14 augusti åkte vi till Skänninge Idrottspark för match mot Mjölby Södra IF p01. Vi var lite starkare än Mjölby och bollen var oftast på deras planhalva. Dock hade vi underläge större nästan hela matchen. Och här måste vi berömma hela laget för sitt uppträdande. Trots lite motgång, underläge osv så uppträdde samtliga korrekt, även om man (vid nåt enstaka tillfälle) blivit ”orättvist” behandlad på nåt vis. Det är ett framsteg. För några månader sedan hade detta gäng inte klarat av detta rent mentalt. Oerhört glädjande. Att vi sedan rullade in tre pyts sista tio minutrarna och vände matchen gjorde ju inte saken sämre.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar,  Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

 Träningsmatch mot SIK p00

Fredagen den 12 augusti var det en trevlig och jämn tillställning på Aspängen när  vi mötte Söderköpings IK p00 på Aspängen. Vi hade en trupp som bestod av: Mohamed Abdihakim Yussuf, Adhanom Amanje, Abderhaman Ali, Mansour Gali, Refik Hamja, Filip Johansson, Mahmud Karimi, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Mohamed Ali Noori, Linus Roos, Ali Ghorban Rostami, Sayed Mehdi Sajjadi, Qusai Samara, Biniam Teklekiel och Aron Yoardanos.

Abdu tog initiativet och pytsade ett par gånger i första halvlek och hade den avgörande spetsen i en annars jämn match. I andra halvlek var snabbe, påpasslige Biniam framme vid rätt tillfälle och petade in retur – kul med hans första mål i den blå tröjan! Kvalitén var som förväntat på samtliga spelare. Mansour gör sin första match och klarar positionsspelet väldigt bra, det märks att en frisk och oskadad Ali Ghorban är en kvick och mycket bollskicklig fotbollsspelare. Mohamed Yussuf är en oslipad talang med bländande bollbehandling som vi hoppas ska träna hårt i höst. Osv, osv. Beröm till alla och även till domaren som var mycket duktig! Och sist men inte minst tack till Alex, Anton och Gunnar som fixar kiosken när kompisarna lirar!

 

Träningsmatch 31 juli

Träningsmatch mot ganska bra motstånd blir det söndagen den 31 juli kl 17.00 på Grännäs IP i Valdemarsvik. Vi möter Valdemarsviks U/B-lag.

Efter lite ändringar ställer vi upp med följande trupp: Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Abderhaman Ali, Mohamed Abdi, Amin Chahin, Abd al Fatah Gali, Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Mahmud Karimi, Medhanie Kifle, Arif Moradi, Bereket Mulue, Mohamed Noor, Saeed Osman, Erik Roos (senior) och Alan Sidique Saccoh.

Var och en ansvarar för skjuts och att befinna sig på Grännäs kl 15.45. För den som åker buss till Valdemarsviks centrum finns möjlighet att bli hämtad om man hör av sig kvällen innan. Om nåt boende tänker skjutsa med minibuss är vi oerhört tacksamma om det sker en samordning mellan boendena och även de grabbar som flyttat ut i eget boende, så det blir lite effektivitet i skjutsningen.

Träning

Fr.o.m 26/7 kör vi träningarna som vanligt, vilket betyder:

Träning tisdag och torsdag på Aspängen och samling 19.15. Själva träningen sker halv åtta till nio. Tiden är anpassad efter busstiderna så att man ska kunna åka buss från Sörping till Ryd. Observera att bussen inte har exakt samma tider på sommaren innan skolorna börjar. Så kolla busstidtabellen!

Träningen är naturligtvis frivillig (även om det påverkar hur mycket speltid man får på matcher) men man MÅSTE  MEDDELA  kvällen innan (senast kl 19) om man inte ska träna. Detta är för att vi ledare ska få en chans att planera en bra träning.

Hemtransport ordnas för de spelare som ska ta sig till Sörping. Det sker dels genom Olivlunden, Villan och Väduren som turas om med en minibuss och dels genom Betania och Svenska kyrkan som ordnar skjutsar åt ÖRIF ideellt. 21.20 bör spelarna vara klara så hemskjuts kan ske.

Lyckad våravslutning

I ÖRIF ska man ha roligt. I ÖRIF ska man känna något extra och inte bara lira boll; det ska vara en atmosfär av glädje och gemenskap där ALLA trivs. Positiva ord och handlingar är det enda som ska finnas i ÖRIF.

Söndagen den 10 juli samlades 33 spelare plus ett stort gäng ledare/”festarrangörer” med chefen Peter Berndtsson i spetsen till en mycket lyckad och trevlig avslutning i bra väder och avspänd miljö på Aspängen. Det började med en vanlig träning i 90 minuter, men med ovanligt mycket matchspel. Därefter var grillköttet lagom klart och potatissallad och grönsallad var framsatt. Bara att slå sig ned i stora salen i klubbhuset. Vi arrangörer lyckades få en lagom mix av aktivitet och lugn och ro och ”egentid”. Men en stund efter maten drog vi igång femkamp. Ungefär fyra spelare per lag tävlade i tre olika bolltekniska grenar (ledda av Kenna, Viktor Johansson och Lasse Hansson), en styrkegren att stå i jägarställning (ledd av Adis och Astrid) samt tipspromenad och slutligen straffsparkstävling. Alltihop var en lagtävling där laget med Refik som lagkapten var klart bäst, följt av lag Jessi (silver) och lag en halv poäng därefter lag Gunnar (brons). Segerlaget med Refik, Emil, Mahmud, Alex B och Mohamed R fick skaka en rejäl Pommac och dricka segerbrus.

Nu kallade matkommittén till ”efterrätt” med kaffe/te och i samma veva drog EM-finalen igång på storbild. För de flesta blev även avslutningen bra; Portugal verkade vara det populäraste laget.

Vi ledare var mycket nöjda och tack till alla! Enda minus var att Atigullah fick sy fem stygn i munnen. Krya på dig!

Sista matchen innan uppehållet

Söndagen den 3 juli hade vi vårsäsongens sista match. p19 lirar mot Hjulsbro IK på Pema Arena i Linköping kl 18.00.

14-mannatruppen bestod av: Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Refik Hamja, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Alexander Johansson, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Bereket Mulue, Linus Roos, Azef Yazdani och Aron Yoardanos.

 Match mot Smedby p15

Tisdagen den 28 juni  spelade vi sista p15-matchen för vårsäsongen. Smedby AIS stod för motståndet på Smedby IP:s naturgräsplan.

Första perioden (vi kör 3x25min) spelade Smedby klart bäst och gjorde också mål på en bra straff. Det hjälpte inte att Mahmud dök i rätt hörn; straffen var hård och välplacerad. Vi hade svårt med positionerna i första perioden men det blev successivt bättre i andra. Nästan direkt gör Mostafa 1-1 sedan han vänt i trängseln i straffområdet och skjutit i fel hörn för målvakten. Strax efter släpper vi till ytterligare ett mål men i 40e gör påpasslige Mostafa mål igen. Smedby har hittills spelat bäst fotboll men nu i slutet på andra perioden börjar fysiken ta ut sin rätt (Smedby är ett 02-lag) och i 43e rinner Suraj igenom och gör mål. Några minuter senare kommer urstarke Azef igenom och rullar in en balja till. I tredje perioden händer inte så mycket. Smedby som gått på knäna i slutet på andra lyfter sig lite i tredje och spelar bra utan att få till så stora farligheter.

Summa summarum gör vi en godkänd insats men vi kan ännu bättre. Och vi vinner med 4-2 tack vare att vi är större och starkare än Smedby.

16-mannatruppen består av Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Gorban Rostami, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi. Det finns ytterligare minst fyra spelare i truppen. Någon är bortrest och några har börjat senare under säsongen. Vi valde denna gång att ta med det gäng som varit med mest under säsongen men vi säger till de som inte är med att fortsätt träna och kämpa precis som ovanstående grabbar gjort, så blir det matchspel framöver för er allihopa!

Nu väntar träning på torsdag.

P15webb3

 Match på historisk mark

Söndag 19/6 mötte vi Åtvidabergs FF borta på Kopparvallen. Vi får lira p19-match där det skördats SM-guld, Svenska cupen-guld och spelats Europacupmatcher mot Chelsea och Bayern Munchen m.fl, där brasilianska landslaget varit på VM-läger och där Pelé lirat match mot ÅFF osv, osv.

Vi gör en bra insats. Tyvärr kom två snabba nickmål efter hörnor i början av matchen och sedan en omställning så det blev 0-3. ÅFF började lite försiktigt men efter ett tag märktes hur väl skolade de är; de löper rätt och passar enkelt. De var bättre än oss men vi är ändå nöjda med insatsen och får också ett mål av Amar efter ett fint anfall.

Truppen bestod av: Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Amar Abkar Yaha, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Refik Hanja, Mahdi Hosseini, Medahnie Kifle, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Linus Roos, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

ÖRIF  p15 mot Kustbollen

Söndagen den 12 juni mötte ÖRIF p15 Kustbollen på Aspängen kl 18. Kustbollen (Kuddby, Bråvalla och Kättinge-samarbete) kom med elva spelare och lyckades orka hela matchen och dessutom utan några skador. Vi är mycket tacksamma för det och kom innan matchen överens med dem om att får de nån skada och går ned på tio man så tar vi också bort en spelare.

Första 25 min var inte särskilt bra från vår sida och Kustbollen ledde också med ett noll (i underkant kanske). Successivt under matchen blev vi bättre. Positionerna höll vi i stort sett på ett bra sätt men vi har förtvivlat svårt att, som vi vill, hitta ut med bollen på kanterna. Matchen avgjordes inte förrän i slutet. Kustbollen gjorde mål med fem minuter kvar och hade några farliga hörnor i slutet men vi lyckades hålla undan till seger efter hattrick av Suraj och mål av Fazel.

15-mannatruppen bestod av Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Wilhelm Karenryd, Mahmud Karimi, Mohamad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Alexander Wilhelmsson och Atigullah Yosefi.

Kiosken fixades av två spelare med småskavanker, Anton Berndtsson och Elias Thörn. Tusen tack för det!

Skjuts till matcher

Ansvaret att befinna sig i rätt tid på rätt plats vid samlingar till matcher åligger varje spelare. Försovning, missad buss eller att man inte planerat/tänkt hur man ska ta sig är ”barn”-problem som inte accepteras i åldern för p15 och p19.

Har du problem att ta dig till en match trots att du försökt, så hör med nån ledare. Men gör det inte precis innan i så fall, utan i god tid (minst dagen innan)!

Nu är vi både vuxna, ansvarsfulla och idrottsmän. Sömn, mat, dryck räknar ÖRIF med att ni sköter liksom rätt utrustning och att vara i rätt tid.

p19 mot Eneby 4 juni

Lördagen den 4 juni hade ÖRIF p19 match mot Eneby BK på Aspängen kl 14.00. Vi tog tag i matchen direkt från start och skapade ett par, tre skapliga lägen ganska omgående. Vi var aggressiva i presspelet och vann tillbaka boll högt i banan. Efter 10min har vår anstormning avtagit och Eneby får jobba sig in i matchen, och skapar några chanser även dom. Efter 20min vinner vi bollen på egen planhalva, vi driver bollen centralt i banan, varpå den spelas ut till vänster till Azef som ryckt ifrån sin ytterback, och kan skära in mot mål och elgant, enkelt och effektivt placera in bollen i målvaktens bortre del av målet. 1-0. Matchen är fortsatt jämn, även om vi skapar några fler farligheter än dom. Dock kommer kvitteringen strax innan paus och det är 1-1 i halvtid.

I andra halvlek är vi inte med alls första tio. Eneby får styra spelet, och dom är betydligt mer aggressiva än vi. I 65e min får vi fast bollen på offensiv planhalva, och efter ett antal bra prestationer frispelas Bereket. På väg mot målvakten petar han bollen åt sidan varpå han får en ordentlig tackling snett bakifrån (axel mot axel) men motståndaren har gått helt på spelaren utan minsta chans att kunna ta bollen och straffen är solklar. Möjligtvis är Bereket lite tagen av tacklingen, för när han ska slå straffen blir den både lös och utanför målramen. 1-1 står sig. 10 min senare får vi en hörna från vänster. Azef har positionerat sig vid straffområdeskanten, utan att dra på sig markering- Hörnan kommer i en perfekt inåtskruvad båge, lagom utom räckhåll för målvakten och med höjd så att den passerar de första försvararna. Azef har påbörjat sin löpning in mot straffpunkten och vi ledare har en perfekt vinkel ute från bänken för att se att den här kommer han att knoppa dit, vilket han mycket elegant gör, återigen i bortre delen av målet, lagom otagbart för målvakten.  Eneby försöker pressa lite hårdare och matchen öppnar upp sig. I 83min händer en märklig situation i vårt straffområde. En av våra spelare missuppfattar situationen och tror att vi fått frispark och tar därför bollen ifrån målvakten för att lägga upp den för frispark. Tyvärr är det inte blåst och domaren kan inget annat göra än att tilldöma straff till Eneby. Den går i mål och återigen har de gröna utjämnat, snöpligt och inte helt rättvist, men sådan är fotbollen ibland. Vi trycker på sista 8-10 min och vaskar fram en het chans där Alle rycker sig fri men träffar tyvärr målgaveln. Slutresultatet blir 2-2

Vi ställde upp med följande trupp: Mohamed Abdi, Amar Abkar Yaha, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Abd al Fatah Gali, Mahdi Hosseini, Alexander Johansson, Medhanie Kifle, Bereket Mulue, Linus Roos, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Martin Pettersson

 Krokek-ÖRIF p19 slutade 2-4

Söndagen den 29 maj mötte ÖRIF p 19 Krokeks IF borta på Kolmårdens IP. Krokek öppnade bäst men sen tog vi över och vann väl rättvist även om det satt långt inne. Segerlaget bestod av: Mohamed Abdi, Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Refik Hamja, Alexander Johansson, Medhanie Kifle, Bereket Mulue, Saeed Osman, Linus Roos och Aron Yoardanos.

 ÖRIF p15-Åby jämnt och spännande

Söndagen den 29 maj mötte ÖRIF p15 Åby IF hemma på Aspängen. Det var spännande och jämnt. Vi tog ledningen fyra gånger. Efter den sista så orkade inte Åby kvittera på de återstående fem minutrarna och det känns väl ändå som om vi vann rättvist. I den 18e minuten gled Suraj igenom i mitten och skicklig som han är i frilägen rullade han bollen i exakt rätt läge förbi målvakten. Men som alltför ofta så kvitterade motståndarna i minuten därpå. Nu dröjde det ända till minut 47 innan nästa efterlängtade ledningsmål kom. Ledarna tar åt sig äran……. skämt åsido men vi ville ha mer löpningar i anfallsspelet och Mohamed Koto som är både blixtsnabb och löpstark placerades som forward. Suraj kom loss på kanten och han vek in mot mål och lade bollen perfekt snett-inåt-bakåt till Mohamed Koto som placerat sig på exakt rätt ställe och vinklade in i målvaktens högra hörn. Vild glädje som tyvärr inte blev långvarig innan Åby på ett mönsteranfall gör 2-2.

Det började bli ont om tid men i 63e min (vi spelar bara 3x25min) fick vi hörna från höger. Mostafa lägger den rätt lång och där står Alex och klipper till på volley direkt i mål. Jättesnyggt! Men Åby kvitterar återigen. Vi flyttar upp folk högre på planen och får utdelning. Suraj slår en genomkörare i mitten perfekt till Azef som kommer fri mot mål och lägger in segermålet.

Vi gör en ganska bra match där samtliga spelare får beröm. Försvarsspelet var ganska stabilt och på mittfältet höll vi (största delen av tiden åtminstone) positionerna. Fortfarande har vi lite svårt att utnyttja kantspelet och gör lite för få mål. Men vi är på ständig uppgång och det ser allt bättre ut. Sover gott i natt för förmodligen: Mostafa Amini,  Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Wilhelm Karenryd, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Alexander Wilhelmsson, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

Fazel, Gunnar och Peter     = pengar

Innan tisdagens (24/5) träning grovarbetade Fazel Rezaie, Gunnar Furenhed och ledaren Peter Berndtsson med ”skrotsortering” och därmed blev vi en tusenlapp rikare. Tack tack!

Tio tusen tack till Rotary!

Lördagen den 21 maj var vi kallade till Rådhustorget i Söderköping. Rotary i Söderköping hade bett oss vara där kl 12.45. Så Lasse Hansson och Adis Kulenovic åkte dit med en handfull spelare och tog emot en check på 10 000 kr. De hade valt ut oss för vårt arbete med integration. Kul! Tio tusen tack till Rotary!

p19 nära mot Linköping City

Linköpings City var på besök på Aspängen lördagen den 21 maj. Bra väder och två bra lag kan man nog säga att det var. I 8e minuten sköt Merhawi i stolpen och det var det närmaste vi kom ett mål även om chanserna var tämligen många. Linköping hade också ungefär lika många chanser. Ett mål blev det i matchen och tyvärr var det ett, som vi kallar det, ”skitmål” och tyvärr var det Linköping som gjorde det. Vi fick inte bort bollen framför mål och så kom en Linköpingskille och petade in den i 56e minuten.

Men, som sagt, vi är ändå inne i en förbättrande trend, även om det idag inte räckte, så vi ser rätt ljust på framtiden. Grabbarna får godkänt för insatsen och dessa fjorton var: Ali Abderahman, Mohamed Abdi, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Refik Hamja, Maysam Hosseini, Alexander Johansson, Medhanie Kifle, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saeed Osman, Linus Roos och Aron Yoardanos.

p15 gick ”på knäna” i Krokek

Det var manfall i lördagens (21/5) p-15-match på Kullevi IP mot Krokeks IF. Elva och en halv spelare kan man säga att vi var. Men vi började bra. Redan i 5e minuten började vi ett anfall med Fazel och vidare pass-pass-pass till Suraj som glider förbi nere i vänsterytterposition ända ned till förlängda mållinjen och han passar perfekt något snett inåt bakåt och efter att bollen passerat några spelare klipper Ali Ghorban in den i mål. Första perioden var rätt jämn men en minut före första periodpaus får Krokek straff och den går i mål, även om Eugen i målet var ganska nära att ta den.

Senare i matchen lyckades vi inte få igång målskyttet även om vi hade chanser. Närmast var Atigullah med ett rejält skott i ribbans undersida. Krokek var effektivare och satte ytterligare tre bollar i mål. Matchen var ända jämn, men vi hade behövt två eller åtminstone en spelare till. Det betyder mycket att kunna gå ut och vila bara några minuter och det är bara att erkänna att vi orkade inte riktigt. Samtliga fick dock beröm för kämpainsatsen efter matchen och dessa var: Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson,  Ali Ghorban, Mahdi Hosseini, Mohammad Koto, Suraj Mazalumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Alexander Wilhelmsson, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

P15-match söndag 15 maj

Klockan 15.00 blåstes matchen på Aspängens A-plan mot Söderköpings IK igång. Det var en hel del publik, molnigt och tidvis lite lätt regn. SIK tog befälet med ett par mål och även om vi reducerade genom Eugen som slet sig fri mot målet så kom vi aldrig ikapp. Matchen var jämn men det måste erkännas att, även om vi förbättrade det kollektiva spelet jämfört med senaste matchen, så var Sörping duktigare på att rulla bollen skapligt snabbt. Så segern till dem är rättvis. Vi använde hela laget bättre än tidigare men ”dräller” fortfarande lite för länge med bollen i stället för att passa.

Vi ställde upp med följande lag: Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Ali Ghorban, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Wilhelm Karenryd, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Alexander Wilhelmsson och Atigullah Yosefi.

Vi tackar familjen Alexander Wilhelmsson för kioskhjälpen.

Äntligen p19-seger

Efter en tung inledning med blandat oflyt på flera olika sätt så hade vi äntligen lite medvind när vi fredagen den 13 maj vann mot Motala AIF med 3-1 (2-0). Det märktes direkt att Motala är ett spelskickligt lag men vi har lite mer fysik. Redan i 3e min får vi en indirekt frispark i straffområdet som Merhawi petar till Alle som placerar skickligt in bollen bredvid alla vita spelare i hörnet. Samme man tjuvar i 18e min bollen från försvaret och placerar bollen i samma hörn.

Motala hade ett antal chanser, särskilt farliga nickar på hörnor i andra halvlek, och vi hadce matchen under god kontroll, tyckte vi, men i 78e min kom ett Motalamål ganska logiskt och då blev det nerv i matchen. Men vi skickade två minuter senare upp en hög boll centralt som Merhawi var först med huvudet på och han slet sig loss och lobbade in slutresultatet som skrevs till 3-1.

Vi var värda segern tack vare mer styrka och kraft mot ett annars duktigt Motala. Glädjen var stor efter matchen och grabbarna kände lättnad efter flera tunga förluster. Hela laget får väl godkänt. Förutom målskyttarna måste vi ge extra plus till lagkaptenen Linus Roos som jobbade stenhårt i det tysta, i rätt lägen när Motala hade omställningar på gång.

Truppen såg ut så här: Mohamed Abdi, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Refik Hamja, Mahdi Hosseini, Alexander Johansson, Medhanie Kifle, Sahbi Mabraohki, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Saeed Osman, Linus Roos och Bereket Zeray.

Match på Hylingevallen och träning samma kväll

Tisdagen den 10 maj var det träning som vanligt för alla utom gänget som åkte till Hylingevallen och lirade p15-match mot Västra Husby.

Matchen började bra för oss. Redan i 3e min lyfte Eugen fram en boll till Erfan Hosseini som sköt upp den i krysset från ganska nära håll. Sedan blir vi straffade hårt två gånger i första perioden (vi kör 3x25min) när vi är på ”fel sida” som det heter. Husby bryter på egen planhalva och får spelarövertag i hela kontringarna på grund av att vi ligger för högt. Och när Husby får tid och spelarövertag så är de väldigt skickliga. Två mål kom här och sedan ytterligare ett senare i matchen av samma anledning. I 21:a min gjorde VHIF 3-1 sedan en kille kom fri mitt framför målet och kunde vinkla in den. Ändå kändes det förhoppningsfullt i första pausvilan. Och redan efter en halvminut i andra hade vi reducerat. Azef slog en genomskärare till Mostafa Amini som slet sig fri och rullade skickligt in bollen bredvid målvakten. I 32e min gjorde vi ett riktigt bra anfall. Vi gav oss inte utan kämpade vidare och Atigullah räddade en boll alla trodde skulle rinna ut men han tog den i hörnet på straffområdet innan förlängda mållinjen och slog den snett-inåt-bakåt, som enligt skolboken, och därifrån dunkade Suraj upp den i mål.

Trots att vi kvitterat så kunde vi inte hålla tätt bakåt, utan Husby gjorde 4-3 exakt mitt i matchen. I sådana här lägen visar vi vår svaghet och det är att inte spela med hjärnan utan bara med hjärtat. Vi vill så mycket men huvudet tänker inte helt smart. Vi ligger under och alldeles för tidigt kommer stressen att vi måste göra mål. Vi hamnar på fel positioner trots att vi kämpar, och vi jobbar själva i stället för att jobba tillsammans. Och mycket riktigt kom bara ett mål till sista halvan på matchen, och det gjorde Husby. Ändå ger vi samtliga spelare godkänt för insatsen; det är mera vi ledare som behöver jobba mer på själva lagspelet. Men det kommer, bara vi alla är envisa.

Vi som lirade var: Mostafa Amini, Anton Berndtsson; Gunnar Furenhed, Jessi Elofsson, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Alexander Wilhelmsson, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

 

9 ledare i ÖRIF junior 2016

Glädjande nog så är ledargänget kraftigt utökat, precis som spelarmaterialet. Vi är hela nio ledare som ställer upp för ÖRIF junior 2016. Fantastiskt! Och då tillkommer seniorernas ledare och spelare som vi vet ställer upp om det skulle behövas.

Ado Crvenjak                                0729-32 96 20

Kenneth Andersson                       0706-00 95 72

Peter Berndtsson                            0706-65 73 57

Stefan Engström                            0762-98 16 01

Lars Hansson                                 0702-51 40 48

Sverker Johansson                        0705-36 69 98

Adis Kulenovic                               0707-88 02 33

ClaesLjungemyr                            0705-65 85 20

Martin Petersson                            0722-10 90 44

Ett fall framåt mot Torstorp

Lördagen den 30 april hade p19 sin Aspängenpremiär för år 2016. Kl 11 blåste domaren igång matchen mot Torstorp och vi glänste inte men det var ett fall framåt. Vi är inte samspelta, vi har många skador och positionsbyten och vi har haft det motigt hittills. Men i denna match får samtliga godkänt och matchen är väldigt jämn, förutom att ena laget gjorde mål och det andra inte. Och eftersom fotboll går ut på att göra mål så var det väl rättvist att Torstorp vann, oavsett hur spelet ute på planen såg ut.

Torstorp tog befälet första kvarten men därefter arbetar vi oss successivt in i matchen och halvleken blir totalt sett ganska jämn. Torstorp leder i halvtid efter en kontring som de utnyttjar skickligt när vi hamnar på ”mellis”. I andra halvlek spelade vi bättre och hade befälet stundtals. I 58e min får Torstorp dock en straff som de distinkt gör 2-0 på. Men vi hänger inte läpp ändå och har flera målchanser som vi dock missar. I stället går Torstorp upp  i slutet och efter snyggt spel fastställer slutresultatet.

Det var fint väder och minst ett femtiotal i publik och det känns som om vi är lite ” på gång”, så vi hoppas publiken återvänder. Vi ställde upp med följande 15-mannatrupp: Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Abdufatah Adem, Linus Aldén, Alex Berndtsson, Refik Hamja, Maysam Hosseini, Sahbi Mabraohki, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noor, Saeed Osman, Linus Roos, Rigers Selistha och Aron Yoardanos. Samtliga får godkänt.

Tack till Linda Roos som ansvarade för kiosken!

TorstorpJEnebyJ

Vi följde inte taktiken mot Eneby

Söndagen den 1 maj hade p15 sin hemmapremiär på Aspängen mot Eneby BK. Det var bra väder och bortåt 60 personer i publik. Så långt var allt bra men därefter slutade nöjet för lagledningen. Vår taktik var enkel. Vi skulle tänka med hjärnan, vi skulle hålla positionerna och vi skulle hitta pass ut till våra kanter. Men det fungerade INTE. Och sanningen är att det är ett rejält underbetyg. Vi är skickliga individuellt och vi är fysiskt starkare än våra motståndare. Vi ska helt enkelt vinna en sån här match. Så man får hoppas att spelarna förstår vad felet är och att alla måste följa taktiken. Annars kommer vi att förlora alla matcher. Vi följer inte våra positioner utan släpper mittfältet helt och vi hittar nästan aldrig ut på kanterna med bollar.

Efter tio minuter står vi och tittar när Eneby enkelt får glida förbi från kanten och skicka in 0-1. I 30e min skickar Azef fram en stickare till Mostafa som kommer fri och lägger in kvitteringen. I 45e min rensar vi inte undan bollen i försvaret utan den hamnar hos en grön som målar. Och precis innan andra paus (vi kör 3x25min) så gör de 1-3. I båda pauserna pratar vi också om att följa taktiken vi hade från början men det var en dag när vi kopplat bort hjärnorna för ute på planen gjorde vi inte det, i alla fall. Dock gjck det bara sekundrar i sista perioden innan Azef hade glidit igenom och återigen serverat Mostafa som vinklade in reducering. Men det hjälpte inte. När vi var på fel ställen lobbade de in 2-4 och även om Azef reducerade så kom vi aldrig ifatt.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseine, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atighullah Yosefi.

Ulrika Thörn fixade kiosken åt oss. Tack tack!

p01-seriepremiären innehöll det mesta

Som ledare får man vara med om det mesta. Och tjusningen är att man vet aldrig i förväg vad som kommer att hända. I seriepremiären mot IK Sleipner på Sydvallen i Hageby (23e april) hade Sverker hjälp av Aron, Bereket Z och Mohamed Abdi att sköta allt runt matchen. 3×25 minuter är speltiden så att ledarna ska ha chans att prata med spelarna i två pauser.

Vi börjar matchen rätt starkt och redan i 3e minuten skjuter Azef en frispark tätt över ribban och i 12e minuter rycker sig Suraj loss men lägger bollen strax utanför bortre stolpen, Mostafa skjuter i ribban osv. Men spelet i första perioden var ända skapligt jämnt för Sleipner hade periodvis bra spel men kanske inte så många målchanser. 0-0 stod det i första periodpaus. I andra perioden blev det halv katastrof. Vi var inte överens på planen, vi fick en utvisning, Sleipner gjorde 1-0 i 44e minuten, ilskan och adrenalinet ökade och det mesta gick emot, som ni förstår. Andra periodpaus var inte enkel. Vi ledare fick försöka lugna irriterade spelare och därefter få dem att koncentrera sig. Och vi får väl säga att vi lyckades. Åtminstone tog det bara tre minuter innan Eugen passade fram till Erfan som kvitterade. I 60e väggspelade Atigullah med Azef som kom fri lade in ledningsmålet. Strax efter drog Erfan till snabbt utanför straffområdet och bollen gick i en båge i bortre hörnet och 1-3 var ett faktum. Sen slår Eugen en genomskärare till Erfan som gör hattrick och sen får Mostafa avslutade målskyttet, återigen efter pass från Atigullah till Azef som kommer loss på vänsterkanten och passar, precis som enligt skolboken, snett-inåt-bakåt och där står Mostafa framför målet.

Upplevelsen att vända från ilska och tjurighet, underläge och bara elände, till glädje, målskytte och bra humör går inte att beskriva för den som inte varit i situationen.

Vi ställde upp med följande 12-mannatrupp: Mostafa Amini, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Mahmud Karimi, Mohamad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atighullah Yosefi.

DM-match mot Smedby

ÖRIF Junior tog emot Smedby AIS (U21) i den sista omgången för vår del i året DM. Det blev spel på Vikingavallens konstgräs (söndag 17/4) kl 19.

Eftersom vi visste om att Smedby ställde upp med ett mycket spelskickligt och kvickt lag tänkte vi den här gången gå ifrån vårt klassiska 4-4-2 spel och istället ställa upp en 4-5-1 uppställning med fokus på defensivt arbete på egen planhalva. Allt för att göra det så svårt som möjligt för SAIS. Anfallsmässigt skulle vi så fort vi vunnit bollen på egen planhalva försöka slå en längre boll in i ytan bakom deras ytterbackar och låta våra yttrar försöka få till inlägg eller spela snett inåt bakåt. (Det här är inte en taktik som vi normalt förespråkar, vi brukar istället försöka spela oss in mellan motståndarnas mittfällt och backlinje).

Matchen börjar bra, lagen byter boll med varandra några gånger, vi slår en längre boll nästan direkt så som vi pratat om innan, vilket är kul att se från sidan, att killarna har lyssnat och försöker följa upplagd plan. Efter 5 minuter blir det lite rörigt i vårt försvarsspel och vi tappar bort SAIS spelarna som får stå rena och vänta på boll, varpå en av deras spelare får bollen och alldeles för enkelt får springa igenom och rulla dit 0-1. Två minuter senare kommer vi lite på efterkälken och en av våra killar försöker bryta men träffar tyvärr bara spelare och straff är ett faktum. SAIS väljer att låta deras målvakt slå straffen. Han tar ganska kort ansatts, Refik i vårt mål är kall och väntar ut honom och räddar mycket imponerande. (Målvaktstränare Stefan stod och myste ute i båset). Efter räddningen får vi lite mod och flyttar försiktigt fram våra positioner, men blir straffade tämligen omgående, då vi tappar boll på mitten och SAIS ställer om ruskigt effektivt, rinner åter igen igenom och rullar in 0-2 i minut 10. I den 32 minuten får SAIS hörna, vilket de utnyttjar och gör 0-3. Kort därpå minut 35 spelar SAIS till sig ett öppet läge rakt utanför vårt straffområde och prickskjuter skickligt in 0-4. Fram till dess har vårt spel inte varit dåligt, men vi har inte hunnit med SAIS i deras omställningar och vi har inte riktigt kommit åt dem i presspelet. I 37:e minuten får vi en frispark till höger på vår planhalva Aron lyfter upp på Mohamed som står placerad mellan deras ytterback och yttermittfältare. Han tar ner bollen, varpå backen bestämmer sig för att trycka fram och försöka ta bollen, Mohamed spelar då tillbaka ett enkelt tillbakaspel till Aron som direkt lägger ner bollen i ytan bakom deras framrusande ytterback, där Suraj enkelt kan löpa in bakom och driva bollen snett in mot mål, varpå han slår en helt briljant genomskärare rakt genom straffområdet till en framrusande Abdu Fata som bara har att slå in bollen i öppet mål. Ett mönsteranfall som gav utdelning till 1-4 i den 37 minuten.

I andra halvlek höjer SAIS tempot ett snäpp och vi har lite svårt att hinna med i deras spel. Men vi jobbar hårt och lojalt och försöker hela tiden vinna boll och hitta någon att spela till. En kvart in i andra så har SAIS en period där de spelar ut och kommer till flera kvalificerade lägen varpå det blir baklänges mål för oss i minut 61, 67 och 74. Därefter höjer vi upp oss och täpper till ytor som tidigare varit vidöppna och ställningen 1-7 håller sig matchen ut. Vi möter ett bra lag idag och vi gjorde vad vi kunde, men det räckte inte till denna gång. Men stort beröm till alla som trots motgång höll huvudet högt och jobbade för laget. Ur motgång bygger man framgång. Nästa gång möter vi SAIS i seriesammanhang, och då har vi en ny chans att studsa tillbaka och visa att vi inte ger oss så lätt minsann. Ett litet extra beröm till Refik som håller upp humöret trotts att det rullar in lite bollar.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mohamed Abdi, Abdufatah Adem, Refik Hamja, Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Arif Hussein Moradi, Bereket Mulue, Qusai Samara, Rigers Selistha, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och William Öberg.

Martin

 Laguttaging

Ibland vill man spela match men får stå över. Ibland kanske man inte vill spela match, men måste för att ÖRIF ska få ihop ett lag till just den matchen.

Ibland har ÖRIF många matcher och ont om spelare. Ibland har ÖRIF många spelare att tillgå.

Samtliga spelare kommer antagligen att under säsongen 2016 uppleva att man inte får exakt som man vill. Då får man ”bita ihop”.

Någon rättvisa finns inte när det gäller att spela matcher men det ÖRIF lovar är att alla spelare ska få MYCKET speltid under säsong, förutsatt att man tränar och sköter sig.

Du som spelare får inte se till en enskild match om du får vara med i just den eller inte, utan du får se laguttagningen under EN  LÄNGRE  TID.

När ledare tar ut lag finns många faktorer att ta hänsyn till. Här följer några:

  • Hur mycket har spelaren tränat?
  • Bidrar spelaren med glädje och god stämning?
  • Hur många spelare behövs och hur många finns att tillgå?
  • Skador och sjukdomar påverkar. Ofta börjar man matcha för tidigt efter skada och sjukdom
  • Vilken attityd har spelaren? (Mot medspelare, domare, motståndare osv)
  • Sköter spelaren sina uppgifter? Medlemsavgift, utrustning, komma i tid till träningar och matcher osv
  • Var passar spelaren? Vi kan inte ha tolv backar och två anfallare i truppen
  • Hur passar allt ihop vad gäller årskullar?
  • Hur ser seniorernas schema ut? Kan de tänkas behöva några av oss?

Du som inte får vara med en match får säkert vara med i nästa. När du inte får som du vill på träning och match är det viktigt att visa rätt attityd, vara glad, träna hårt och mycket och tänka rätt.

LAGET är viktigare än JAGET. Östra Ryds IF är alltid viktigare än du som spelare.

Match p15

Söndagen den 10 april möter vi Eneby BK p00 kl 19.00 vid Maxivallen i Eneby. Vi rullar från Vikingavallen kl 17.45; det är lite sent men då hinner vi se första halvlek av p19-matchen. Men kom INTE senare för vi måste rulla iväg 17.45. Den som åker direkt till Maxivallen ska vara på plats 18.05.

Vi ställer upp med Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Amin Chahir, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Maysam Hosseini, Mahumd Karimi, Mohamed Khadar Ali, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Mohamed Noori, Fazel Rezaie, Sayed Mehdi Sajjadi, Eugen Salkurti, Biniam Teklekiel och Azef Yazdani.

Seriepremiär p19

Seriepremiär söndagen den 10 april mot Stångebro United från Linköping på ett för omväxlingsvis skull riktigt soligt och behagligt Vikingavallen. Vi kom till start med ett mer eller mindre ordinarie lag. Abdu som normalt startar i mittlåset började dock på bänken efter att ha dragits en tid med en efterhängsen skada, som inte riktigt läkt ut än. Uppsnacket innan match fokuserade mycket på att det nu äntligen var dags för seriepremiär, med allt vad det innebär. Taktiskt fortsatte vi trycka på samma tre saker, som vi har gjort den senaste tiden, och det är att komma rätt i presspelet, bredda spelet maximalt direkt när vi vinner boll samt att vara noggranna och jobba hem på rätt sida när vi tappar boll och får omställning emot oss.

Matchen började i ett relativt högt tempo. Ganska snart stod det klart att SU är ett kvickt relativt spelskickligt lag vars spelidé för dagen tycktes fokusera kring bollvinst och snabba omställningar. Vi hanterade deras farligheter ganska bra, men vi hade också en hel del tur i en handfull omställningslägen, där det hade kunnat sluta med baklängesmål. Framåt försökte vi skapa farligheter via kanterna, och flera gånger kom vi runt och in bakom deras backlinje, men sista avgörande passningen vill inte riktigt hamna rätt idag. Efter en kvart hamnade vi lite efter i en av SU’s omställningar och dom rann igenom och gjorde 1-0. Halvleken fortsätter i högt tempo, vi skapar ett par lägen men får inte till avsluten ordentligt. SU har en i ribban och en i stolpen innan halvtidssignalen. I början på andra halvlek för vi matchen i en 15 minuters period, efter det jämnar det ut sig och vi får jobba hårt både i defensiven och i offensiven. I 66 minuten gör SU 2-0 på ett läge där vi inte riktigt får undan bollen när vi har möjlighet, och till slut rinner en av deras gubbar igenom och gör mål. 3-0 kom återigen på en omställning från deras sida. Och i det här skedet av matchen känns SU något starkare och mer löpvilliga ut än vi. Men vi håller upp huvudena och försöker, och får till slut utdelning i vad som blir matchen sista spark, då Aron löper ikapp och förbi en av deras försvarare och påpassligt petar bollen förbi deras utrusande målvakt. Och där med skrivs slutsiffrorna till 1-3. Vi krigar bra i den här matchen mot ett drillat motstånd, som gör det svårt för oss. Vi hade bra bredd på spelet idag, men lyckades inte riktigt utnyttja det på grund av att vi inte fick tillräckligt med tid på oss på det centrala mittfältet till att slå bollar ner bakom deras ytterbackar. Men laginsatsen var solid och det bådar gott för fortsättningen.

Vi ställde upp med följande gäng: Ali Abderahman, Mohamed Abdi, Abdufatah Adem, Ali Mohamed Ali, Alex Berndtsson, Refik Hamja, Filip Johansson, Bereket Mulue,  Saeed Osman, Linus Roos, Qusai Samara, Rigers Selistha, Aron Yoardanos, Bereket Zeray och William Öberg.

Martin

 Match mot Smedby

  Fredagen den 1 april spelade vi match på Mirum Arena mot Smedby. Smedbygrabbarna var större och vi orkade inte trycka in nåt boll i mål, även om vi hade två bra skott mot krysset men som deras målvakt räddade skickligt. Vi spelade bra till en början, och höll emot bra hela första halvtimmen. Sista kvarten tappade vi koncentrationen lite, vilket Smedby utnyttjade och gjorde några mål.
15-Mannatruppen bestod av: Mostafa Amini, Gunnar Furenhed, Refik Hamja, Erfan Hosseine. Mahdi Hosseini, Mahmud Karimi, Medhanie Kifle, Sayed Mahdi, Suraj Mazlumjar, Mohammad Ali Noor, Fazel Rezai, Eugen Salkurti, Biniam Teklekeil, Azef Yazdani och Atigullah Yousefi.

Match mot Gusum

Söndagen den 20 mars mötte vi Gusums p99 på Grännäs konstgräs i Valdemarsvik kl 11.00. Det var sol och skönt, bra domare och trevliga motståndare. Målet idag var att var på rätt position på planen. Vi tonade ned resultatets betydelse, även om det är viktigt att kunna göra mål, och betonade alltså att vara på rätt sida om motståndarna både i anfall och försvar.

Vi tog befälet och pressade på och i sjunde minuten var vi mängder av folk i Gusums straffområde. Men så tog Gusum bollen och våra backar fick typ sex man emot sig och så var det 0-1 i baken. Så vid det tillfället var vi helt på fel position. Men det bättrade sig och vi får klart godkänt för positioneringen under matchen.

En minut senare avancerar Azef med bollen lång sträcka ända ned till deras kortlinje och fick in bollen framför mål där Mostafa störde och Erfan resolut kunde dunka in bollen i mål. I 28e min skarvade Eugene snyggt bollen vidare till Azef vid ett snabbt anfall och han sköt in ytterligare ett mål.

Truppen bestod idag av Mustafa Amini, Gunnar Furenhed, Ali Ghorban, Eran Hosseine, Mahdi Hosseini, Mahmoud Karimi, Medhanie Kifle, Abdufatah Mamoud, Suraj Mazlumjar, Mohammad Ali Noor, Fazel Rezai, Eugene Salkuti, Azef Yazdani och Atigullah Yousefi.

Match med bistert slut

Tyvärr minns man söndagens (13/3) match mot Syliva J på Vikingavallens konstgräs för ett bråk i slutet i stället för bra fotboll. Vi mötte ett motstånd vi inte var vana vid. Sylvia rullade snabbt och var skickliga. Och trots att de dunkade in några mål så var vi nöjda med vår insats i halvtid. Vi är helt enkelt inte lika skolade som Sylvia i taktik; vi går helt enkelt bort oss i positionerna emellanåt osv. Det är precis det vi ska arbeta bort i år och det var ganska bra att få en lektion i att titta mindre på boll och mer på var andra spelare befinner sig och därefter bedöma var man själv ska vara.

Dessutom lyfte vi oss ett snäpp i andra halvlek. Det är möjligt att Sylvia slog av något på takten men i andra halvlek skapade inte Sylvia jättemånga målchanser och stundtals höll vi spelet upp riktigt bra, även om vi hade svårt att få till de där riktigt heta mål-lägena.

Så tyvärr, när det återstod några minuter av matchen, började kalabaliken. Ett antal spelare var jättearga och betedde sig på ett sätt som absolut inte hör hemma på en fotbollsplan. Domaren bröt matchen och så får båda lagen gå igenom händelserna och göra en plan för hur man ska dra sig undan när det hettar till.

Vi ställde upp med Ali Abderhaman, Ali Mohamed Ali, Alex Berndtsson, Refik Hamja, Arif Hussain Moradi, Filip Johansson, Mahmud Karimi, Medahnie Kifle, Sahbi Mabraoukhi, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Qusai Samara, Rigers Selistha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Nu väntar träning tisdag och torsdag och så kommer årets första tävlingsmatch kommande lördag, i DM mot Eneby.

Match mot Krokek

Lördagen den 5 mars mötte vi blivnade seriekollegan Krokek p01 på Vikingavallen kl 15.00.

Matchen blev en fullträff. Det var jämnt precis som det ska vara, det blåste mindre än vanligt på Vikingavallen och det blev, även om det var mållöst i halvtid, ganska många mål och det förgyller ju tillvaron. ÖRIF-ledarna var nöjda med hela laget och alla grabbar får beröm.

Innan matchen pratade vi om tre viktiga saker att tänka på och som vi skulle försöka efterleva under matchen. För det första att komma hem på rätt sida i försvarsspelet när vi tappat boll. Det andra vi skulle tänka extra på var att när vi vann boll på mitten eller i försvaret, så skulle våra yttrar direkt bredda spelet genom att ta sig ut mot resp. långsida. Det sista vi gick igen var att alla måste försöka hjälpa varandra alltid, genom att göra sig själva spelbara. Framförallt den/de som befinner sig närmast sin bollhållande lagkamrat, för att möjliggöra ett enkelt passningsalternativ.

Första halvlek var jämn där båda lagen jobbade hårt över hela banan. Vi skapade något fler heta målchanser än våra motståndare, men sett över 45 min var det mycket jämt. Vårt spel fungerade ofta mycket bra, men en hel del kortpassningsspel i den centrala delen av planen, varierat med en och annan lite längre boll ut mot kanterna. Vårat mittbackspar (Azef Yazdani och Mohamed Ali Noor) som spelade hela matchen höll en mycket hög och stabil nivå matchen igenom. Det vi pratade om innan match fungerade också stundtals bra. Vi försökte visa oss så ofta som möjligt, och vi kom hem på rätt sida det flesta av gångerna Krokek hade chans till omställning. Däremot så hade vi lite svårare med att bredda spelet när vi vann bollen, mycket antagligen beroende på att det inte riktigt behövdes. Våra yttrar är mycket spelskickliga och kan attackera även längre in från banan.

I andra halvlek lossnar målskyttet och vi gör två snabba mål. Då börjar Krokek hänga lite med huvudena samtidigt som vi får lite mer luft under vingarna. Vi springer mer än vad de gör och vi skapar många bra lägen och gör ytterligare ett par mål. Efter det blir vi lite bekväma på den centrala mittfältet och tar inte riktigt hemjobbet ordentligt vilket leder till att Krokek får skapa ett antal heta lägen, varpå det blir mål på två av dom. Sett över hela matchen gör vi en mycket stark insats, med mycket bra saker att ta med oss in i nästa match, samtidigt som vi ska jobba vidare på att orienterar vårat eget spel bättre fram över.

14-mannatruppen bestod Mustafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Ali Gorban, Erfan Hosseine, Mohmud Karimi, Mohammad Ali Noor, Fazel Rezai, Eugene Salkuti, Elias Thörn, Alexander Wilhelmsson, Azef Yazdani och Atigullah Yousefi.

Coacher var Martin Pettersson och Peter Berndtsson med stor hjälp av Arif Hossein Moradi. Domare var Alex Berndtsson och Filip Johansson.

Medlemsavgift

29 februari vill ÖRIF att avgifterna ska vara betalade till plusgiro 12 13 36-2.

Medlemsavgiften för 2016 är 100 kr och sedan tillkommer aktivitetsavgift. Grabbar födda t.o.m 1996 betraktas som seniorer och betalar ytterligare 1000 kr, de som är födda 1997-2001 betraktas som juniorer och betalar ytterligare 600 kr och de som är födda 2002 och senare är ungdomar och betalar ytterligare 500 kr. Den sammanlagda avgiften att betala är alltså 1100 kr, 700 kr respektive 600 kr.

Om någon vill dela upp avgifterna och betala mindre summa vid fler tillfällen eller dylikt så hör av er till nån ledare!

2-2 mot Ringarum

Söndagen den 28 februari mötte vi hela Ringarums seniortrupp på Grännäs IP i Valdemarsvik kl 15.00. De körde med sitt bästa lag i första halvlek och bytte sedan ganska många spelare i halvtid. Det blev jämnt och mycket givande för båda lagen. Båda lagledningarna var mycket nöjda och kom direkt efter matchen överens om returmöte på Vikingavallen 27 mars.

Hela matchen var jämn. Linus Roos öppnade målskyttet (25e min) med en frispark långt utifrån som dalade under ribban när målvakten hade solen rakt i ögonen. Sju minuter senare slarvade vi i eget straffområde och Ringarum kunde dunka in 1-1 otagbart för Refik Hamja i målet. Linus Roos var sedan centimetrar från ledningsmål just innan halvtid men det smarta skottet efter att ha utmanat ett par backar tog i stolpens insida. Trots att Ringarum bytte många i halvtid så var de rätt pigga. Redan i 50e gjorde de ledningsmål efter kalabalik i vårt straffområde där vi inte fick iväg bollen. I slutet av matchen fick vi periodvis lite tryck och i 86e min rycker Bereket Zeray loss i kanten på straffområdet och blir fälld. Bereket Mulue tar bollen och lägger upp den på straffpunkten, tittar i vänster och höger hörn och sedan på målvakten. Han kliver fram, målvakten står kvar, och han lägger kallt bollen på backen i målvaktens vänstra hörn. 2-2 stod sig tiden ut och vi tyckte det var rättvist.

Planens gigant tyckte vi var mittbacken Ali Abderahman. Samtliga får godkänt mot detta bra motstånd. I första halvlek var Sahbi Mabraohki och Wille Öberg tongivande och i andra var det Bereket Mulue som styrde och ställde på mittfältet. Stor nytta genom hela matchen gjorde ständigt springande Mohamed Abdi.

15-mannatruppen bestod av Ali Abderahman, Mohamed Abdi, Refik Hamja (målvakt), Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Sahbi Mabraokhi, Arif Hussain Moradi, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Qusai Samara, Aron Yoardanos, Bereket Zeray och William Öberg. Coachningen utfördes denna gång av Kenneth Andersson, Sverker Johansson och Martin Pettersson.

Internmatch 6/1

Lördagen den 6/2 kl 11.00 spelade ÖRIF senior och ÖRIF junior internmatch där vi blandade spelarna i två jämna lag. Det blev lyckat. Matchen var jämn, alla fick öka på sin matchrutin så här mitt i vintern, Vikingavallens konstgräs var jättebra i mildvädret och vi på juniorsidan kunde matcha flera nya spelare.

Det vita laget tog befälet i början men ganska snart övertog de blå kommandot och inledde målskyttet i 20e min när Erik Johansson vände runt utanför straffområdet och drog till ett snabbt markskott. I 31e spelade Danne Westergren fram till Viktor Marlow som vinklade i 2-0 och två minuter senare sprang Abdu från sin högerbacksplats hela vägen fram till mål och rullade in 3-0. Första halvlek var ganska bra och särskilt det blå laget. Det vita provade 4-3-3 som ingen är van vid och hämmades kanske lite av det. I andra halvlek höll matchen på att svänga. Redan i 50e kom Alfred Leward fri efter ett långpass och han gjorde 3-1. I 76e sköt samma man ett hårt skott rakt upp i krysset och i det läget kändes det som att fler vita mål skulle komma. Men två juniorer fixade ytterligare en svängning. Linus Roos ville byta lite men bara efter några minuter fick han hoppa in igen och nästan direkt passade William Öberg fram honom och det stod 4-2 i 80e. I 90e minuten skarvade William återigen fram till Linus som prickplacerade bollen snyggt i krysset.

Det vita laget coachades av Conny Svenlin och Pontus Lindberg och det blå av Kenneth Andersson och Sverker Johansson. Vad gäller våra juniorer var alla ledare överens om att alla gjorde en bra insats. Den som sprang mest på hela planen och därför fick väldigt mycket boll var Mohamed Abdi. Han gjorde nog sin bästa match i ÖRIF-tröjan. Nya Asef Yazdani är ett utropstecken som också gjorde en mycket bra insats.

15 juniorer var med i dagens båda lag, nämligen Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Alex Berndtsson, Refik Hamja, Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Mahmoud Karimi, Medhani Kifle, Bereket Mulue Berhan, Linus Roos,  Saeed Osman, Rigers Selistha, Bereket Zeray, Asef Yazdani och William Öberg.

Vi uppmanar de som ska delta att de sover, äter och dricker som en idrottsman, så att alla orkar denna ganska krävande ansträngning.

 Bra första match

Ett helt gäng fotbollsspelare gjorde sin första ”riktiga” match i ÖRIF-tröjan när vi på söndagen (31/1) spelade mot SIKs p01:or på Vikingavallens konstgräs. Samtliga grabbar gjorde en bra insats och coacherna Edvin Hansson och Sverker Johansson var riktiga nöjda efteråt. Vi gjorde de flesta inkast fel och sprang offside femtioelva gånger och har ibland lite svårt med positionen på planen. Men det finns vilja, löpstyrka och en förmåga att ”täcka upp” för varann. Vi har två duktiga målvakter i Refik Hamja och Mahmoud Karimi, en försvarslinje som såg förvånansvärt samspelt ut och även en del vassa offensiva spelare. Lagets kung idag var dock Medhanie  Kifle som spelade föredömligt, klokt och enkelt och han verkligen satte igång passningsspelet.

SIK gjorde ett par mål i början men vi hade också flera chanser. Och i 25e min rann Soraj Maxloomyar igenom och lade skickligt bollen förbi målvakten. Det blev vårt enda mål medan SIK gjorde några till. Målfabrikationen struntar vi dock i denna gång; det viktiga nu är att få in lite rutin så vi kan ta vissa framsteg för varje match.

15-mannatruppen såg ut så här: Mustafa Amini, Adhanom Amanje, Ali Ghorban, Refik Hamja,  Mahdi Hosseini, Maysam Hosseini, Mahmoud Karimi, Medhanie Kifle, Soraj Maxloomyar, Mohammad Noor, Hamid Noori, Fazel Rezai, Eugene Salkuti, Asef Yazdani och Atigulah Yousefi. Beröm till samtliga och vi hoppas alla är nöjda med sin insats. Ledarna är nöjda och tycker det ser riktigt bra ut för framtiden. Det ska också sägas att elva av spelarna var på plats i Norrköping klockan sex på morgonen för en arbetsinsats för ÖRIF och fick bara trekvart på sig att äta, dricka och vila.

Den unge domaren Erik Ström var som vanligt duktig.

Nu väntar träning på tisdag som nästa aktivitet.

Bra insats i Stegeborgscupen

Sista helgen i januari anordnades som vanligt Stegeborgscupen i Sporthallen Vikingen i Söderköping. På fredagen (31/1) var det divsions 6-lagens tur och där ställde vi upp med ÖRIF junior.

Vi började mot Stegeborg kl 21.15 och hamnade i underläge med 0-1. Vi har ju inte tränat ett endaste dugg inomhus och det märktes i början då det var lite ”rörigt”. Men vartefter matchen led blev vi bättre och mot slutet satte vi tryck på Stegeborg. Med 2.17 kvar kommer Linus Roos loss på högerkanten och ur dålig vinkel lyckas han kvittera. 27 sekunder senare avslutar Aron Yoardanos nästa anfall med att skjuta in segermålet. Seger i första matchen och nu släppte spänningen hos många spelare. Vi tror att alla kände att de hade gjort en bra insats även mentalt, och lyckats vända underläge till seger.

Nu väntade Ringarum kl 22.00 och trots att vi inte spelade dåligt så hamnade vi i 0-3-underläge. Men det blev precis som i förra matchen, att vi ordnade ett tryck på slutet. Och med 3,14 kvar skjuter Aron ett skott som Bereket Zeray står framför målet och snyggt och med god känsla klackar in. 31 sekunder senare reducerar vi till 3-2 genom Alex Berndtsson som ”coolt” avancerar i banan och vinklar och fintar och till slut får till ett välplacerat skott. Vi var ytterst nära att få till en kvittering men nådde inte ända fram.

23.15 spelade vi avgörande matchen mot skickliga Loddby. Även nu gör vi en mycket bra insats. Det krävdes seger och vi var mycket nära att få in ett mål men så fick i stället Loddby en straff. Reglerna säger att efter fyra ruff-frisparkar så får andra laget straff, vilket vi drabbades av. Det var skickligt av Loddbykillen att få bollen bakom den annars storspelande Stefan Engström i målet. Tyvärr var vi därmed ute ur turneringen.

Kvällens coacher Martin Pettersson och Kenneth Andersson berömde samtliga spelare i laget och var stolta över insatsen.

Spelartruppen består av seniormålvakten Stefan Engström samt de elva juniorerna Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Alex Berndtsson, Alexander Johansson, Filip Johansson, Arif Moradi, Berket Mulue Berhan, Linus Roos, Rigers Selistha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

 Inventering på City Gross

Söndagen den 31 januari kl 6.00-12.15 tjänade vi pengar till ÖRIF genom inventering. City Gross var mycket nöjda med oss förra gången så vi är välkomna tillbaka. Tusen tack till er som var med förra gången som bidrog till att stärka ÖRIFs varumärke genom ett gott jobb!

Precis som senast gör vi detta tillsammans med seniorerna och totalt var vi 27 personer på plats.  Och precis som senast bjöd City Gross på baguetter, frukt, kaffe och dricka.

Vi som gjorde det denna gång var Adhanom Amnaje, Alex Berndtsson, Refik Hamja, Mahdi Hosseine, Filip Johansson, Mahmoud Karimi, Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Soraj Maxloomyar, Mohammad Noor, Hamid Noori, Ali Qurban, Eugene Salkuti, Asef Yazdani och Atigulah Yousefi.

Föreningsdag 24 januari – Alle och Alex arrangerade fotbollen

Söndagen den 24 januari ordnade Söderköpings kommun föreningsdag där olika idrotter ska visade upp sig. Vad gäller fotboll så ansvarade ÖRIF-spelarna Alexander Johansson och Alex Berndtsson för ett arrangemang som pågick i Sporthallen Vikingen kl 13-14 där Söderköpings IK, Västra Husby IF och Östra Ryds IF hade en ”mini-inomhus-turnering” med p02:or ungefär.

-En bra insats av allihopa, summerade ledarduon ”Alle” och Alex som även coachade laget.

Det spelades sex matcher om 8 min och de tre lagen SIK, VHIF och ÖRIF mötte varandra två gånger, så fyra matcher var blev det alltså. Det blev precis som det ska, att alla matcher blev jämna och spännande och på hemvägen konstaterade vi att Ryd gjorde lika många mål som vi släppte in.

ÖRIF ställde upp med följande 9-mannatrupp: Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Hadi Hosseini, Erfan Hosseine, Mahmoud Karimi, Ali Qurban, Fazel Rezai, Asef Yazdani och Atiqulah Yousefi.

Tack riktas härmed till publiken. Det var många både ÖRIF-spelare, föräldrar och andra supportrar på plats. Kul!

Mer info om dagen på: http://www.visitostergotland.se/sv/soderkoping/products/213949/Foreningsdag-24-januari-2016/

Tack till SIK p03 !

Söndagen den 13 december kl 19.00-20.30 var vi inbjudna till SIK:s p03:or träningstid i Sporthallen Vikingen. Det blev succé.

De ville för omväxlings skull ha lite matchspel. Själva hade de två lag och vi körde med ett lag med en 9-mannatrupp och så körde vi tiominutersmatcher hela tiden; ett lag vilade och två lag matchade osv. Och det blev bara jämna matcher och ett trevligt spel där SIK:s lag var spelskickliga och duktiga med bollen medan vi spelade klart över förväntan och dessutom vägde några kilo mer.

Vi som gjorde det var: Eddie Andersson (målvakt), Jessi Elofsson, Hugo Fagerstedt, Hadi Hosseini, Ali Qurban, Elias Thörn, Alexander Wilhelmsson, Asef Yazdani och Atiqulah Yusefi. Coachade gjorde Alexander Johansson och Sverker Johansson.

Vi riktar stort tack till SIK p03 och hörs säkert åter.

Truppen mot SIK

I söndagens (6/12) ”storm-match” mot Söderköpings IKs p00 gjorde båda lagen en efter omständigheterna klart godkänd insats. Det är ju aldrig vindstilla på Vikingavallen men denna dag blåste tvåsiffriga sekundmetrar i hela Östergötland så då får var och en tänka hur det var i Sörping. Första halvlek var rentav bra från vår sida, frånsett att vi inte prickade målet. Vi började bra även i andra men i 51e min gjorde SIK mål och därefter hade vi en svag tjugominutersperiod. Och under den perioden rullade SIK boll väldigt enkelt och bra. Så totalt sett blev vår andra halvlek klart sämre än den första, även om vi hade rejäl press när en kvart återstod, men både bortdömt mål och skott i kryss-stolpen och strumprullare precis utanför stolpen osv.

Som helhet var matchen mycket jämn, som vanligt, och vi ser fram mot fler derbyn. 14-mannatruppen bestod av Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Ali Mohamed Ali, Adhanom Amanje, Mostafa Amini, Jafar Delavari, Filip Johansson, Mohamed Khadar Ali, Medhanie Kifle, Sahbi Mabraohki, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Aron Yoardanos och William Öberg.

Östnytt hade uppföljning

Östnytt var på Aspängen i våras och nu följer de upp med ett inslag som sändes onsdagen den 25 november. Det finns även på http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/flyktingpojkar-raddar-juniorfotbollen. Östnytt skriver så här: ”Dela gärna om du och ni andra tycker det blev ok. Det fanns mycket material och följaktligen måste mycket som vanligt väljas bort. Min förhoppning är dock att det engagemang ni alla visar ska framgå.”

TACK till ”BUTIKEN  PÅ  LANDET”

Vid Minsjö i Västra Husby ligger ”Butiken på landet” (http://www.minsjo.se/). För några veckor sedan ringde Gabriella von Kantzow till ÖRIF junior och berättade att de skulle ha modevisning på Söderköpings Brunn och bjuda in sina kunder. De brukar ha ett lotteri och skänka pengarna till ”nåt bra”. Och nu hade hon listat ut att ÖRIF junior kunde vara årets objekt.

Och i onsdags (18/11) var det dags. Våran Lasse Hansson åkte till Brunnen och förklarade i fem minuter vad vi håller på med och nyttan med det och strax därefter hade han 5204 kr med sig hem. Hela omsättningen på lotteriet fick vi medan ”Butiken på landet” skänkte priserna. Ibland blir man glad.

Tusen tack till BUTIKEN  PÅ  LANDET!

TV, regn och snålblåst

På torsdagens (19/11) träning var Östnytt på plats och filmade och pratade med spelare. Det var två grader varmt, det småregnade emellanåt och det blåste. Men återigen var 43 spelare på plats så vi vuxna kan inte gnälla på att ALLA ungdomar är slöa, i alla fall. Östnytt filmade ju på Aspängen i våras på en träning och nu hade de en uppföljning.

Kent Hellström höll i träningen denna kväll också, och nu är det projektet (som vi haft ihop med SISU / ÖFF) slut men vi hoppas på mer utbildning från honom senare nån gång.

 Rekord på träning

Träningen 12 november slog vi deltagarrekord. Välkände yrkesmannen Kent Hellström ledde träningen och delade med sig av sina kunskaper. Det var hela nio ledare på plats, både för att hjälpa till och att lära sig. Och antalet spelare var inte mindre än 43.

Det är roligt men det är också krävande. Vi i ledarstaben håller just nu på och försöker lägga upp en verksamhetsplan. Ska vi kunna ha den här volymen så måste vi få in några fler ledare och även några fler svenska grabbar; en väldigt stor andel av grabbarna är ju ensamkommande flyktingbarn och en hel del är nya och även lite yngre än de som redan finns i klubben.

  Fest i Betania

Framåt sextiden på kvällen lördagen den 26/9 (direkt efter vår sista seriematch) invaderade vi Betania. De har varit en fantastisk samarbetspartner och faktiskt varit oumbärliga för att få till det vi juniorer presterat i år. När vi inte visste hur vi skulle klara alla skjutsar från vinterträningen i kyrkbacken och i gympasalen från Ryd till Sörping så ringer Betania och säger att ”vi har bestämt att vi skänker fem tusen till projektet samt sköter skjutsarna från januari till midsommar”. (Skjuts till träningen gick alltså via buss men när grabbarna skulle hem hade ”bussarna gått och lagt sig att sova”).

Och inte nog med det. Efter sista matchen bjuder de juniorerna, ledarna, alla från Olivlunden och med personal osv på fest. Vi räknade inte men det måste väl ha varit runt hundra personer i Betanias stora sal. Och medlemmarna hade gjort pajer och sallader och såser och efterrätt och annat och bryggt kaffe och te och de skötte disk och städning och planering och allt annat som hör till en fest. Vi själva satt och åt och drack och pratade och hade trevligt.

Gänget blev indelat i tre grupper, juniorerna, chaufförerna och supportrarna. Och sen tävlade vi i olika grenar. Men vi vann inte så nu pratar vi inte mer om det.

Det känns psykologiskt väldigt viktigt för alla oss i ÖRIF och säkert inte minst juniorspelarna att få det stöd som vi har av Betania. Vi har ju många ensamkommande flyktingbarn i truppen och det ingår i deras ”ideologi” att de ska få bästa möjliga start i det svenska samhället.

När vi haft trevligt i några timmar så drog vi hem. Och skjutsar var ju inte problemet denna kväll som ni förstår.

Inget flyt mot Vadstena

Lördagen den 26 sept lirade vi 2015 års sista seriematch i P15-19 medel, som vår serie heter. Vi började matchen precis motsatt mot vad vi tänkte. Och Vadstena gjorde 0-1 i 10e min. Strax därefter gjorde vi bästa prestationen hittills när Bereket M avancerar på mittfältet och slår en genomskärare mellan backarna och Merhawi kommer fri mot målet men kommer lite svårt ur vinkel och missar. Exakt samma sak händer, lustigt nog, i 19e min och då rundar Merhawi målvakten och lägger bollen kallt i mål. Nu stod matchen och vägde även om vi inte var nöjda med vårt spel; vi passade oftare rakt på en vit än på en blå medspelare. I 32e gör Vadstena mål på en frispark och i 39e 1-3 på en markeringsmiss vid hörna. Vi var missnöjda med första halvleken men samtidigt hade vi inget flyt heller. Linus tvingades byta efter kort tid och Ali fick ett sår i pannan som gjorde honom ospelbar resten av matchen; det blev ryckigt och planen var inte så värst eftersom A-laget spelat en timme tidigare och vi fick helt enkelt igång vårt vanliga spel.

I andra halvlek blev det bättre och redan efter en minut lägger Merhawi in en frispark i målvktens vänstra hörn. Dock skapade vi inte jättemycket heta målchanser, även om Saeed var jättenära efter bra spel från oss. I stället gör Vadstena matchens sista mål i 68e där bollen touchar en hemmaspelare och lobbas in i mål. Vadstena spelade skickligt och kunde dessutom spela i ledning nästan hela matchen samtidigt som vi måste erkänna att vi inte var tillräckligt skickliga för att få poäng idag.

Merhawi har en klart uppåtgående formkurva. Annars var det väl ingen som höjde sig över sin normala prestation.

15-mannatruppen bestod av Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Ali Mohamed Ali, Alex Berndtsson, Alexander Johansson, Filip Johansson, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Rigers Selistha, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Efter matchen klädde vi om och knallade upp till Betania som bjöd på fest.

Match söndag 20/9

Söndagen den 20 september mötte vi Hemgårdarnas BK borta på Lycketorp IP i Skäggetorp (Linköping). Planen var att vinna genom hög press, understöd samt koncentration. Och uppvärmningen gick bra. Men när domaren blåste igång så följde vi visserligen med men gick inte in i några dueller utan var helt passiva och tveksamma. 1-0 kom billigt i 7e min efter märklig situation vid en hörna. Och även om vi hade en riktigt bra målchans i 12e när Linus Roos går in i straffområdet och lägger bollen perfekt åt höger till överlappande Bereket Zeray som tyvärr skjuter över, så var det klippt igen i 15e min. HBK får frispark och sätter igång spelet medan vi har tre man som står stilla och drömmer om nåt annat än att försvara sig. Anfallet slutar med ett skott som i en konstig bana smiter in under ribban.

Ett tag senare började vi dock successivt arbeta oss in i matchen och bli mer aktiva och ”på tå”. I 28e min pressar Sahbi och Amar högt och vinner boll och den hamnar hos Wille som drar till ett skott långt utifrån med studs framför mål, vilket ställde till det så pass för målvakten att den gick in. 2-1 i halvtid och vi bestämde oss för att fortsätta matchplanen; det kändes som om vi var på väg in i matchen och trodde nog  att det skulle gå vägen. Och mycket riktigt drog Abdu in en säker och distinkt straff i målvaktens högra hörn i 60e min sedan Alex blivit fälld i straffområdet.

Vi fortsatte pressa men snöpligt nog avgjorde HBK i 70e min sedan de skickat in en hörna direkt i mål. Därefter blev det tyvärr inget ordnat spel. Koncentrationen sjönk, spelade fastnade på ett ställe och inget lag förmådde ändra på spelet, byta kant osv. Det blev mängder av avbrott för inkast, frisparkar och några skador och inget ordnat spel kom igång. VI var och nosade på några chanser med några ”nästan-lägen” i slutet men mer blev det inte.

Alex och Abdu visade varför de ibland lirar i A-laget, Ibrahim gjorde en riktigt bra andra halvlek efter en tuff smäll i magen i första och Mohamed Khadar Ali jobbade bra i sin seriedebut. Ingen var dålig, ärligt talat, men många har kapacitet för lite mer än dagens insats.

15-mannatruppen bestod av Amar Abkar Yaha, Ali Abderhaman, Ali Mohamed Ali, Alex Brndtsson, Alexander Johansson, Filip Johansson, Mohamed Khadar Ali, Sahbi Mabraouki,  Linus Roos, Ibrahim Sadek, Quisai Samara, Rigers Selistha, Aron Yoardanos, Bereket Zeray och William Öberg.

Abdu, Alex och Merhawi var med i A-laget i den viktiga matchen på Dalängen i Gusum lördag 19/9. Alex lirade hela matchen och tillhörde de spelskickligaste, Abdu slog matchens bästa passning till 2-0-målet och Merhawi var jättenära att trycka dit ett avgörande mål i slutet.

Och Saeed, Mohamed Abdi, Merhawi och Arif var med i B-laget hemma på Aspängen mot Gusum söndag 20/9. Enligt ledaren Conny Svenlin gjorde alla en godkänd insats i 2-1-segermatchen.

Vi konstaterar att vi har en otroligt bred trupp. Många spelare konkurrerar om platserna men vi hoppas och tror att alla kommer att vara nöjda med säsongen som helhet när den är slut. Dock måste alla förbereda sig mentalt på att man inte kommer att få vara med i alla matcher som man vill vara med i. Så kommer framtiden med all säkerhet att se ut.

Jämnt mot Kisa

Vi ska erkänna direkt att vi inte var riktigt nöjda med resultatet i söndagens (13/9) bortamatch på den jättefina anläggningen i Kisa. Kisa är starka och duktiga, det är helt klart, och vi ska inte säga att de vann orättvist. Men däremot tycker vi inte att vi hade marginalerna med oss. Det började i 13e minuten när Aron gör en klockren brytning men det blir straff som de prickar in 1-0 på förstås. Ja, ni som följer hemsidan här kanske höjer på ögonbrynen när ni läser detta eftersom vi i princip aldrig skriver nåt ont om varken domare eller motståndare. Detta är ett specialfall. Domaren var UTMÄRKT och var kanske bäste man på planen men han blåste helt enkelt fel denna gång; han sa det själv efteråt men blåst är ju blåst.

Det var ett tungt mål och Kisa nosade på genomlöpningar mellan våra backar hela tiden. Men vi sjönk med en mittback och försökte göra det svårt för dem på mittfältet och pressa innan de fick alltför mycket tid på sig. Och stundtals fixade vi till några vassa chanser. T.ex i 38e sköt Alex en frispark i kryssribban och i 42e rullade annars så ”mål-säkra” Merhawi ett friläge utanför stolpen. I halvtid pratade vi om att fortsätta matchplanen såsom vi tänkte. Och det gick bara en minut i andra så vann Bereket M en duell högt upp i planen och passade in till Sahbi i straffområdet som väggspelar med Merhawi och kommer fri med målvakten och rullar in bollen. Nu trodde i på seger. Spelet fortsatte att vara jämnt. Men i minut 62 och 68 målar Kisa i två tilltrasslade situationer där vi från sidan inte riktigt såg vad som hände.

Men vi hade psyke att fortsätta jobba och redan i 71e fälls Sahbi i straffområdet. Målvakten tar både straffen och returen men nästa retur är den heta Sahbi framme på och petar in. Retligt för målvakten men starkt av Sahbi! I slutet flyttade vi fram lite men det blev aldrig nån kvittering. Däremot tryckte Kisa in slutresultatet 4-2. Laget gör ändå en bra match och samtliga får klart godkänt. Ingen glömd men vi noterar att Sahbi gör mål i varenda match nuförtiden. Och eftersom fotboll går ut på att göra mål så har han växt till att bli en viktig kugge i laget, särskilt eftersom han jobbar rätt hårt för övrigt också.

15-mannatruppen bestod av Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Ali Abderhaman, Amar Abkar Yaha, Alex Berndtsson, Alexander Johansson, Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Quisai Samara, Rigers Selistha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Match mot SIK fredag 11 sept

Fredagen den 11 september spelade vi hemmamatch mot Söderköpings IK p00 kl 18.15. Och det tog drygt 20 sekunder innan Sahbi hade slitit sig loss och rutinerat placerat bollen förbi SIKs målvakt. Sen ångade vi på av bara farten i tio minuter och hade ett par målchanser som vi missade men målskyttet var slut för dagen. SIK arbetade sig in i matchen vartefter och fick ett mål och i slutet av halvleken rullade de in tre till. Vi fick inte igång ”rullet” i första halvlek, helt enkelt. Något bättre blev det i andra men det enda mål som gjordes i andra stod SIK för. Vi kommer att möta SIK p00 ett flertal gånger till så vi laddar för det i stället.

Vi ställde upp med Mohamed Abdi, Amanje Adhanom, Ali Mohamed Ali, Gunnar Furenhed, Alexander Haish, Rohola Ibrahim, Seare Kibrom, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Arif Hussain Moradi, Sahbi Mabraohki, Fuad Mohamed Musa, Henok Mussie, Saeed Osman, Quisai Samara och Abdullah Shahin.

Shabi måltjuv mot Eneby

Söndagen den 6 september var det bortamatch mot våra favoritmotståndare Eneby BK p99 på Maxivallens konstgräs. Och det märktes att Enebygrabbarna var ett år yngre i snitt (drygt kanske). Vi var lite hetare i duellerna och kom åt bollen lite oftare. I övrigt är vi väldigt jämnspelta och det blir alltid jättebra matcher emellan oss. Efter sju minuter låg Sahbi Mabraohki och lurade bakom ett par backar och kom bakifrån och snodde bollen. Han är jättestark i kroppen och trots att han är bollförare håller han undan först en och sedan nästa back i 30-meterlöpningen fram till straffområdet och väl där inne så tittar han upp och rullar bollen på marken vid sidan om målvakten, precis som det står i skolboken. Och innan halvleken var slut hade han roffat åt sig bollen en gång till och snyggt lobbat in bollen i mål.

Quisai Samara och Fuad Mohamed Musa gjorde debut i Rydtröjan och båda får klart godkänt. Ali M.A går från klarhet till klarhet i målet och det känns verkligen jätteskönt att vi har åtminstone två bra målvakter i truppen, och en till på gång förhoppningsvis (Ali J). I övrigt ger vi samtliga spelare bra betyg och vi lär oss nytt hela tiden. Och vi börjar t.o.m fila på lite taktiska överväganden så det känns bra inför framtiden.

Vår 15-mannatrupp bestod av: Ali Mohamed Ali, Adhanom Amanje, Abdu Fatah, Filip Johansson, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Fuad Mohamed Musa, Henok Mussie, Saeed Osman, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Quisai Samara och Rigers Selistha.

ALLVAR

Härligt att vara ledare när man får beröm! Hittills har vi bara lekt ett år. Nu kommer första ALLVARLIGA aktiviteten. Träna fotboll, spela matcher och ha trivselaktiviteter, det är fritid och lek. Men nu ska vi utföra ett RIKTIGT ARBETE för att få in pengar till ÖRIF. Och vi betonar att man ska vara pigg och glad och arbetssugen och vara ett föredöme för ÖRIF. Och man måste komma i TID.

Kl 6.00 (och inte en minut senare) ska femton personer från juniorlaget vara utanför City Gross i Norrköping. Man behöver ingen mat och ingen dryck (det bjuder City Gross på). Vi håller på till tidig eftermiddag, knappast senare än kl 14. Skulle någon få förhinder så ser den själv till att en ersättare finns på plats.

De femton som ställer upp denna gång är Ali M.A, Saeed, Abdu, Bereket M, Rigers, Anton, Aron, Alex, Alle, Filip, Ibrahim, Wille, Linus Roos samt ledarna Peter Berndtsson och Lasse Hansson. Olivlundens personal är tillmötesgående som vanligt och skjutsar med sin minibuss de sju grabbarna som utgår från Sörping. Perfekt! Bestäm själva vilken tid ni åker från Östra Rydsvägen!

Vi hoppas alla känner allvaret i detta. Ett privat företag betalar oss pengar för att vi utför ett RIKTIGT ARBETE åt dem. Stort!

Säsongens bästa halvlek mot Örtomta

Måndagen den 24 augusti mötte vi Örtomta GoIS hemma på Aspängen. Samlingen är SENAST 17.30.

Skolstart brukar betyda okoncentration och sömnighet och så såg det ut här och var på uppvärmningen. Men ack, vad man kan missta sig! Första halvlek är säsongens bästa. Vi vill påstå att 3-1-ledningen i halvtid var klart rättvis. Redan i 3e min trixar Linus Roos i straffområdet efter jättefint spel och blir fälld men tyvärr missar vi straffen. Tio minuter senare gör vi ändå 1-0 efter fint väggspel mellan Linus Roos och Sahbi Mabraoki där Sahbi hinner före målvakten och vrickar in bollen stolpe in i bortre hörnet, där för övrigt Saeed Osman fullföljt löpningen och är på plats vid nämnda stolpe. I 19e min får vi inte bort bollen från straffområdet utan Örtomta fullföljer ett starkt anfall och gör 1-1.

Grabbarna deppar inte utan jobbar på trots målet i baken, och vi presterar säsongens bästa halvlek.  Bereket Mulue har ett skott rakt utifrån som vi trodde skulle dala in under ribban men smet över och Bereket Zeray prickar krysstolpen utifrån sin högerplats. I 34e väggspelar återigen Saeed Osman, denna gång med Alex Berndtsson centralt i straffområdet och Alex får chansen och han målar. I 43e blir det liknande väggspel mellan Saeed (som inte bara var bra offensivt utan även tog stort ansvar hemåt) och Linus Roos centralt i straffområdet och Linus glider förbi och gör inget misstag. 3-1 strax innan halvtid och stor glädje.

Det är inte lätt att vara ledare i en sån här halvtidspaus. Men alla var överens om att inte vara nöjda med första halvlek utan bara fokusera på andra halvleken och vinna även den. Och vi började lysande. Amar ser ut att bli av med bollen flera gånger om (48e min) men kämpar sig till den i duell efter duell utmed straffområdeslinjen och lyckas få till en genomskärare till Linus som kommer in från vänster och gör en iskall insats och vinklar in bollen mot bortre stolpen där Sahbi kommer och dunkar in den från nära håll. Nu följde en period av böljande spel men återigen var det vi som gjorde nästa mål. Vi fick hörna och hade bestämt att skicka upp Abdu. Vår ursprungliga hörntaktik funkade inte på hela matchen men Abdu är farlig när han närmar sig mål. Han nickade inte i hörnan som tänkt utan var placerad utanför straffområdet och när returen rensades rakt på honom så lyfte han in 5-1. Sista tio minutrarna sjunker vi och Örtomta lyckas måla ända fram till 5-4 men då återstod bara en halvminut så segern var vår.

Vi är mycket nöjda med samtliga spelares insats. Linus Roos och Saeed Osman gör sina hittills bästa insatser i ÖRIF-tröjan och mittbackarna Ali Abderhaman och Mohamed Abdi spelade med enligt vår plan med ett visst djup. Det sistnämnda glädjer oss ledare eftersom vi känner att vi är i en ny fas där vissa taktiska åtgärder verkligen går hem när det är match. Beröm även till målvakten Ali M.A som efter bara ett fåtal målvaktsträningar gjort kometkarriär. Det tyder på bra psyke att över huvud taget ställa sig i målet mot ett så starkt motstånd som Örtomta. Och att Ali dessutom gör så många räddningar efter så kort karriär betyder att han skulle kunna bli en riktigt bra målvakt med fortsatt träning.

Vi ställde upp med Mohamed Abdi, Ali Abderhaman, Merhawi Afewerki, Ali Mohamed Ali, Alex Berndtsson, Filip Johansson, Seare Kibrom, Bereket Mulue Berhan, Sahbi Mabraoki, Saeed Osman, Linus Roos, Selistha Rigers, Ibrahim Sadek, Amar Abkar Yaha och Bereket Zeray. Nu väntar träning redan i morgon tisdag.

Underhållande möte mot Eneby

Under tisdagskvällen spelade juniorlaget en både sprudlande och intensiv träningsmatch mot Eneby BK ute på Bråvallaområdet i Norrköping. Matchen spelades faktiskt på det gräs som tidigare legat på Nya Parken.

Vi kom till spel med en blandad kompott av spelare; några av killarna fick testa på nya, ovana positioner medan andra inte har spelat så många matcher i ÖRIF-tröjan.

Matchen var intensiv från första minut – det var två lag med mycket spring i benen och som inte vek många millimeter i duellspelet. Ibland blev det lite fel, men den utomordentlige domaren var då tydlig och förklarade vad som inte var tillåtet, något som uppskattades storligen av vår tränartrojka.

Trots att tempot var högt inledningsvis så försökte vi spela fotboll på marken i stor utsträckning. En del långbollar lyftes fram, men allt som oftast var de genomtänkta och ledde till att vi kunde etablera spel längre fram i banan. Samtidigt kändes vi ganska solida defensivt; backlinjen kanske inte var den mest rutinerade och samspelta, men gång på gång togs rätt beslut och det var väldigt sällan någon gick bort sig.

Oturligt nog fick Eneby 1-0 efter en halvtimmes spel genom en boll som gick som en flipperkula genom straffområdet efter en hörna. Men vi gav oss inte för det, snarare tvärtom. Slutkvarten av första halvlek skapade vi ett antal halvchanser både centralt och från kanterna innan Ammar blir fälld i deras straffområde någon minut före halvtidsvilan, varpå domaren pekar på straffpunkten. Arif kliver fram och trycker dit straffen och vi har med oss 1-1 i halvlek.

Den andra halvleken är i mångt och mycket en kopia av den första. Det är tuffa dueller, högt tempo och mycket fart och fläkt. Faktum är att vi skapar gott om chanser, ett par kommer efter fina anfall och kombinationsspel på kanterna, andra genom rakare kontringar. Tyvärr vill inte bollen in för vår del, utan Eneby kan istället bomba in 2-1 från distans.

Vi kämpar och sliter frenetiskt för ett kvitteringsmål och har en del halv- och helchanser, återigen efter ett omväxlande anfallsspel med stundtals mycket fin rörelse och vägvinnande passningsspel, men bollen studsade inte riktigt vår väg i och runt offensivt straffområde.

Matchen slutar 2-1 till Eneby, vilket hade kunnat vara bittert om det hade varit en seriematch. Men ikväll var det inte resultatet som var det viktigaste utan istället kan tränarstaben glädjas åt starka individuella insatser från precis varenda spelare, toppat med ett hårt kämpande och även välspelande kollektiv. Både spelare och ledare var rörande överens om att spelet idag var många snäpp bättre än i träningsmatchen mot Krokek förra veckan.

Stort tack till Eneby för en trevlig och givande match, den utmärkte domaren samt alla vänner och familjemedlemmar som kom och stöttade laget denna härliga sommarkväll.

De fjorton som gjorde det var: Ali Ahmadi, Adhanom Amanje, Oliwer Andersson, Alexander Haish, Arif Hussain Moradi, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Ali Mohamed Ali, Bereket Mulue Berhan, Henok Mussie, Linus Roos, Anton Tinnerholm, Amar Abkar Yaha och William Öberg.

Edvin Hansson

Lite sur förlust i höstpremiären

Nu är serien igång igen. Lördagen den 8e augusti var Eneby BK på besök på Aspängen och det började lovande i det fina sommarvädret. Vi var pigga och tog befälet i början och redan efter två minuter skickade målisen Alle Johansson upp bollen hårt och långt och Sahbi Mabraohki pressade så bra att när deras målvakt skulle skicka iväg bollen så hamnade den på deras back i stället och det blev självmål. Nu jobbade sig Eneby alltmer in i matchen och på nio minuter gjorde de tre mål. Först var det ett anfall som efter inlägg slutade med en nickretur; snyggt anfall men ack, så tafatt av oss! Därefter följde två lite konstiga mål. Det var långlobbar in i mål, varav åtminstone en skruvade in efter att ha tagit på en pressande ÖRIFare. Innan halvtid lyckades Merhawi efter bra pass komma loss och då är han väldigt skicklig och iskall och mycket riktigt prickade han in bollen i bortre hörnet. I halvtid trodde vi på seger. Vi hade mycket kvar att ge och trodde oss kunna öka spelkvalitén. Andra halvlek var växlande. Eneby var snabba och vassa framåt och skapade farliga kontingslägen och vissa perioder hade de också befälet i matchen. Men periodvis hade vi bra spel och lite farligheter och tänkte att vartefter kommer det ett mål. Det var hörnor som var vårt främsta vapen och vid ett par tillfällen borde vi ha tryckt in bollen. Närmast mål var dock Merhawi när han ryckte sig loss, återigen efter fin passning, och fick på ett bra skott men det tog klockrent i ribban. I stället blev det Eneby som gjorde halvlekens enda mål, liknande vårat första, där de skickade upp en boll och en blixtsnabb forward var först och kom fri. Fortfarande kändes det som om vi skulle kunna nå oavgjort åtminstone. Men vi stupar på koncentrationsproblem. I stället för att tänka med hjärnan och spela intelligent, som vi skulle göra, så gjorde vi tvärtom. Det blev några ”heta” situationer med spelavbrott och irritation och det vann ledande Eneby på medan vi som borde få upp tempot och pressa och stessa motståndarna i stället förlorade på. Oavsett vad som är rätt och fel så måste man för lagets skulle koncentrera sig på det egna spelet i stället för att fokusera på annat. Vi fick t.ex inte alls till de spelvändningar som kunde ha tröttat ut motståndarna. Men man lär sig av misstagen. 15-mannatruppen bestod av: Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Arif Hussain Moradi, Alexander Johansson, Filip Johansson, Seare Kibrom, Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Amar Yaha Abkar, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Match mot Smedby

Tisdagen den 30 juni kl 18.30 spelade vi vårsäsongens sista match, mot Smedby AIS p99 på Mirum Arena i Smedby/Norrköping. Det var perfekt motstånd för oss. Smedbygrabbarna var (som vanligt) väl skolade i fotboll och visste precis hur man gjorde sig spelbar och hur man enkelt passade till kompisen osv, dvs precis vad vi just nu behöver bli bättre på. Smedby hade första halvlek även om vi gjorde sporadiska anfall. Glädjande nog så sjönk vi inte i andra halvlek utan jobbade oss in i matchen och gjorde en riktigt bra halvlek. Så matchen blev ändå förhållandevis jämn långa stunder och tre baljor gjorde vi. Bereket Zeray visade vägen med första och Shabi Mabrouki var (som vanligt) påpassligt framme och skickade in tvåan och så gjorde Rigers Selistha matchens i särklass snyggaste mål. Utanför straffområdet i ganska snäv vinkel drar han oväntat till en riktig kanon på volley över målvakten och in i bortre krysset; man riktigt kände så fort bollen lämnade foten att det skulle bli mål. Lite B-lagsspel gör susen; Rigers trycker på mer i närkamperna nu. Beröm ger vi också till Seare som löper flest meter i laget denna dag, även om han liksom samtliga mittfältare idag vid motståndarens omställningar ligger alldeles för högt i plan så att avståndet till våra backar blir alldeles för stort. Beröm även till Berket Mulue hade ny position som mittback och efter lagets trevande inledning kom han in i matchen och gjorde det riktigt bra. Hans mittbackskompis Mohamed gör, liksom alltid, en strålande insats och stort tack till modige utespelaren Ali M.A som gladligt står i mål och räddar massor av skott. 16-mannatruppen bestod av Mohamed Abdi, Abderhaman Ali, Ali Mohamed Ali (målvakt), Adhanom Amanje, Morteza Barati, Alexander Haish, Arif Hussain Moradi, Filip Johansson, Seare Kibrom, Sahbi Mabraouki, Berket Mulue Berhan, Henok Mussie, Linus Roos, Rigers Selista, Filmon Yrgalem och Bereket Zeray. Stress hem blev det till EM-finalen och segern mot Portugal. Fantastiskt! Vi syns på värsongens sista träning nu på torsdag.

Beslut Eftersom några missat att meddela kvällen före att man inte kan träna så påminner vi här om vilka regler som gäller för ÖRIFs junorer. Att delta i 2015 års verksamhet innebär att: Man får delta i träningar och matcher och får en bra utbildning i fotboll och inte minst en god gemenskap. Det innebär också att man följer dessa regler: * Man kommer i tid till träningar och matcher * Man har med sig rätt utrustning * Man skickar mail eller sms kvällen innan om man INTE kan träna (senast kl 19.00) * Man får hjälpa till med att tjäna pengar åt ÖRIF nån gång, t.ex dela ut reklam, arbeta i kiosken eller kanske klippa gräset på planen. * Man betalar de avgifter årsmötet beslutar om.

Match mot Torstorp

Näst sista matchen på vårsäsongen spelades måndag 22 juni på Atlaslunden i Torstorp utanför Finspång (f.d. Najenlunden). Det gick ”sådär”. Vi började bra men efter tio minuter fick vi allt svårare och Torstorp tog befälet. Dock höll vi emot starkt defensivt ett bra tag men så smällde det i minut 28 och 30 och ytterligare en gång innan halvtid och vips var det 0-3 i baken. Torstorp var stora och starka och spelade rätt bra långa stunder. Vi hade några bra chanser i andra halvlek men missade och de lyckades fastställa slutresultatet 4-0 i stället. Vi spelade inte dåligt men det var heller inte någon av våra bättre matcher. Vi ställde upp med fföljande 15-mannatrupp: Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Ali Mohamed Ali, Adhanom Amanje, Alex Berntsson, Alexander Haish, Alexander Johansson, Filip Johansson, Seare Kibrom, Bereket Mulue Berhan, Henok Mussie, Linus Roos, Rigers Selistha, Yoardanos och Bereket Zeray.

Abdu målskytt i division fem

Tisdagen den 16 juni träffades vi som vanligt. Kl 19 började A-lagets viktiga hemmamatch mot Hageby och det var valfritt om man ville träna eller se på A-laget. De flesta kollade på divsion 5-matchen men ett gäng valde träning. Med i A-laget var Abdu och han fick ungefär en halvtimmes speltid. När Ryd ledde med 5-3 skickade Emil Hammarström iväg en hård passning till Abdu som fick in bollen i mål. Sen tog ”Hammarn” Abdu på ryggen och valsade runt ett tag. Underbart! Därmed har vårt juniorlag bidragit med målskyttet i divsion fem. Fantastiskt!

Rigers avgjorde i Norsholm

Måndagen den 15 juni hade vi match på Munkebodavallen i Norsholm kl 19.00. Vi mötte Kimstad/Skärblacka/Norsholm p99/00. Från början märktes det tydligt att våra motståndare var vana vid lägre tempo och färre närkamper men ändå fick de in ett rappt skott nere i Alles vänstra hörn och tog ledningen. Vi försökte att vara spelförande och lyckades väl ganska bra med det, även om man alltid önskar mer. Senare i halvleken skickade målis-Alle iväg en lång boll som Shabi störatade fram på i kamp med en stark mittback. Shabi vann dock närkampen och lyckades skjuta upp 1-1 i nättaket. I andra halvlek fortsatte samma matchbild och till slut blev Rigers segerskytt när han lugnt och koncentrerat pricksköt in segermålet efter bakåtpass i straffområdet. 14-mannatruppen bestod av Ali Mohamed Ali, Adhanom Amanje,  Alexander Haish, Arif Hussain Moradi, Alexander Johansson, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Sahbi Mabraohki, Linus Roos, Rigers Selistha, Benjamin Sundqvist, Aron Yoardanos, Filmon Yrgalem och Bereket Zeray. 

 Friends Arena

Söndagen den 14 juni åker vi till EM-kvalmatchen mot Montenegro på Friends Arena kl 20.45. Vi åker från Bilstation i Östra Ryd 16.05, från busshållplatsen utanför Nyströmska i Söderköping kl 16.30 och Scandic Nord i Norrköping 17.00. Vi tar ”pink-paus” en gång på vägen upp och en gång på vägen hem. Mat får var och en köpa uppe i Stockholm och/eller ha matsäck med sig. Vi kommer att vara på plats i god tid, ungefär vid 19-tiden. Vi som åker är 30 juniorspelare från ÖRIF, 14 andra personer från Ryd (ledare, 02-spelare och andra som hjälper juniorlaget) och 10 personer från ÖFF (Östergötlands Fotbollsförbund). Den som får tag i en Sverige-tröja, ta med den!

  TACK  för maten, familjen Berndtsson

Efter våra två matcher lördagen den 13 juni så var vi hembjudna till familjen Berndtsson. Vi letade länge en försvunnen matchboll runt Aspängen och sen drog vi till Hanerik där Peter och Hanna bjöd på fint väder, grillning, potatissallad, sallad, kaffe och tårta mm. Mycket trevligt, mycket gott och stort TACK!

Hattrick av Arif Lördagens (13/6) match mot Eneby kl 11.00 på Aspängen blev mycket lyckad. Strålande väder och jämnt och spännande var det, helt i publikens smak. Vi är redan samma kväll inbjudna av Eneby till Maxivallen i höst för returmatch. I 10e minuten blev det en handssituation i Enebys straffområde. Många ville lägga straffen men Arif vann kampen och dunkade upp bollen i krysset. Vi spelade ganska bra hela halvleken men 1 36e min blev det 1-1 när Eneby sköt en frispark långt utifrån uppe i krysset. Men redan tre minuter senare återtog vi ledningen sedan Seare gjorde ett perfekt lyft över backarna till Henok som starkt avancerar och efter ihopslag med målvakten kommer Taher och rullar in returen. I 57e tog ledningen när Henok iskallt rullar in 3-1. Men sen kommer tjusningen med idrott. 3-2 i 17e min och så i 37e kommer andra frisparks-långskottet i krysset och när matchen snart är slut så står det 3-3. Vad ska hända nu. Jo, Benjamin Sundqvist tar bollen på mitten och får kontroll på den och lyfter till Henok som föredömligt stuckit från mitten och ut mot linjen i högerytterposition, precis som vi lärt oss, och han hanterar situationen bra. Han kommer förbi en back och slår ett perfekt inlägg på backen mot bortre stolpen där Arif placerat sig lika perfekt och vi har åter ledning. Två minuter senare gör samma man efter väggpass avgörande 5-3 när han lugnt och fint i friläge med målvakten tittar upp och lägger bollen förbi målisen. Arif noteras därmed för ett hattrick och vi gratulerar! Hela laget gör en bra insats. Vi var bara tolv man men klarar lätt att spela hela matchen. Särskilt beröm ger vi Ali Mohamed Ali som ställer upp som målvakt och gör det riktigt bra.  Vi som gjorde det idag var: Ali Mohamed Ali i målet och dessutom Adhanom Amnaje, Oliwer Andersson, Taher Babaei, Alexander Haish, Arif Hussain Moradi, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Henok Mussie,  Benjamin Sundqvist, Anton Tinnerholm och Filmon Yrgalem.

Tungt mot Kisa

Mardrömsstart blev det i lördagens (13/6) hemmamatch mot Kisa. De gjorde direkt två mål innan vi hann reagera och halvvägs in i första kom trean. Vi reste oss ganska bra men lyckades inte få in bollen innan halvlek. I halvtid var modet ändå bra och kan de göra tre i första så kan vi göra minst tre i andra. Och vi skaffade några chanser men brände dem och så rätt vad det var så skickade de in en boll i bortre ribba in och det stod 0-4. Det var spiken i kistan, skulle det visa sig. Vi fortsatte kämpa men det blev bara ”nästan”-lägen. Vi blev lite förvånade över Kisa. Vi trodde de skulle komma med ett ungt lag men de var tvärtom riktigt stora och starka och de orkade dessutom hela matchen i värmen så förlusten var rättvis även om det var synd att vi inte fick in ett mål åtminstone. Dagens lag bestod av Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Alex Berndtsson, Alexander Johansson, Filip Johansson, Sahbi Mabrouki, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Rigers Selistha, Amar Abkar Yaha och Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Två kungar mot Hemgårdarna

Ett fint Aspängen, seger med 3-0 (2-0) mot Hemgårdarnas BK och två kungar i laget. Eftersmaken från söndagens (7/6) match är härlig. Redan efter 40 sekunder smällde det. Vi rullade runt bollen lugnt och bra och sen lyfte högerbacken Ibrahim Sadek fram en boll mot mittcirkeln och Merhawi Afewerki var vaken och stack och slet sig ifrån sin bevakning och sköt en vänster upp i nättaket från straffområdeslinjen ungefär. Två minuter senare skjuter samma man strax utanför stolproten sedan Bereket Mulue erövrat bollen på mitten och skickat fram den till Amar Abkar Yaha som snyggt skarvnickar fram till Merhawi. Snacka om rivstart! Och det skulle fortsätta. Ali Mohamed Ali sköt ett hårt skott utifrån precis över ribban och så i 24e min blir det 2-0. Ali slår en perfekt hörna mot bortre stolpen där mittbacken Abdu går upp med ”världens häng” och över alla andra nickar in 2-0:an. Hemgårdarna verkade inte riktigt vakna i början men vartefter halvleken led så kom de in mer och mer i matchen. Och det ska erkännas att det kändes skönt när domaren blåste halvtid. Nu tyckte vi att läget var lite oroligt. Vi kände på oss att om HBK fick ett mål så skulle de tända till och öka skärpan och viljan. Så ordern i halvtid var att pressa ännu mera och inte låta dem få kontroll på bollen. Det lyckades vi ganska bra med i andra halvlek även om de periodvis gjorda snabba omställningar på oss, varav en del var riktigt farliga. Men vi har ju Alle i målet så man behöver inte vara nervös. Det blev i stället Merhawi som satte spiken i kistan med 3-0 i 76e minuten. Han trixade på sitt vanliga vis utåt vänster hörnflagga och lyckades passera ett par backar in mot mål och han gled förbi en till och lade bollen iskallt förbi målvakten. Vi gör en alltigenom bra insats och får dessutom beröm av domaren för spelarnas uppträdande. Det kunde ha blivit kämpigt men vi hade planens två bästa spelare. Alexander Johansson i målet och Abdu i mittförsvaret tog precis allting. Det måste sägas även om alla i laget får beröm. Dessa 16 spelare stod för prestationen: Mohamed Abdi, Merhaw Afewerki, Linus Aldén, Abderhaman (Abdu) Ali, Alex Berndtsson, Alexander Johansson, Filip Johansson, Ali Mohamed Ali, Bereket Mulue Berhan, Henok Mussie, Saeed Osman, Linus Roos, Rigers Selistha, Ibrahim Sadek, Amar Abkar Yaha, och Bereket Zeray. Nästa uppgift är internmatch på tisdag för samtliga i truppen.

Abdu i A-laget!!

Nu är vi med i A-laget också. ÖRIF har en lysande framtid eftersom vi har både B-lag och J-lag. I division 5-matchen mot Valdemarsvik på Aspängen (lördag 30/5) hoppade Abdu in sista 20 minutrarna och det första han gjorde var att skarvnicka en hörna i ribban….. Det här känns härligt för oss ledare, för juniorerna och inte minst för seniortränarna som kan ta folk ”underifrån”. Och naturligtvis väldigt roligt för Abdu som blev den första av juniorerna att lira i A-laget.

TV fredag kväll

Fredag 29 maj sändes inslaget om ÖRIF junior på SVT1 Östnytt. Kul! http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/flyktingungdomar-raddar-byns-fotbollslag

Rättvist oavgjort i Vadstena

Vadstena ligger ju lite avsides….. men vi åkte dit torsdagen den 28 maj. Det regnade innan match och det regnade efter men under matchen klarade vi oss faktiskt. De sparade på gräsplanen och vi lirade i stället på konstgräs. Vi startade bra och redan i 2:a min drog Linus Roos på ett skott som målvakten tippade i ribban och bollen damp ned till välplacerade Amar Abkar Yaha som dunkade in 1-0. I 19e min utnyttjade de vår svaghet idag. De hade hörna som gick framför främre stolpen där en omarkerad spelare helt fritt får nickskarva in 1-1. Men vi spelade bra hela första halvlek och tro det eller ej men vår defensivt ansvarstagande vänsterback Filip Johansson såg en möjlighet och avancerade på deras planhalva och drar på ett långskott rakt upp i nättaket och vi leder igen. I halvtid var vi nöjda och hade bara ett uppdrag till förbättring och det var markering i straffområdet. Och det lyckades vi ganska bra med i andra halvlek och stundtals spelade vi bra fotboll även i andra halvlek. Men i 64e min åkte vi ändå på 2-2. Det var en oerhört bra individuell prestation där en grönvit glider förbi fem sex spelare och till slut skjuter in slutresultatet 2-2 vid stolproten. Duktige målvakten Alexander Johansson var där nere men lyckades bara nästan få bort bollen. Matchen slut, rättvist 2-2, klockan var 21.15 och dags att gå in och duscha och sen påbörja resan hem. Samtliga spelare gör en bra insats igen. Dessa sexton var idag Mohamed Abdi,  Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Alex Berndtsson, Abdu Fatah, Alexander Johansson, Filip Johansson, Bereket Mulue Berhan, Sahbi Mabraohki, Saeed  Osman, Linus Roos, Rigers Selistha, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos, Filmon Yrgalem och Bereket Zeray.

Bra match mot Sörping

I lördagens (23/5) match mot SIK märktes det att vi var vältränade (och även lite större) än motståndarna. Vi var och nosade på målet lite men så i 12e minuten rann Bereket Mulue igenom centralt och kom fri med målvakten och rullade in bollen. Så det kändes som om vi hade koll på matchen. Dock brände vi alldeles för många målchanser. Och det dröjde ända till 69e innan näste man rann igenom och lyckades. Det var ett bra utspel till Saeed Osman på högeryttern och snabb som han är blev han först på bollen och vek in mot målet och lyfte bollen i mål. Först nu kändes det som om matchen var avgjord. SIK höll emot bra ute på planen men skapade inga heta målchanser framåt. I 85e min läste Filip Johansson på vänsterbacken spelet bra och klev fram och bröt och slog ett direktpass rakt framåt till vänsteryttern Merhawi Afewerki. Merhawi avancerade och tryckte in bollen mellan målis och närmaste stolpen. Tyvärr för målisen Alexander Johansson, så fick han inte hålla nollan utan i matchens sista spark tryckte Sörping in en boll några meter från mållinjen. Andra hemmamatchen i rad det sker….. Dagens 16-mannatrupp: Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Alex Berndtsson, Alexander Johansson, Filip Johansson, Sebastian Johansson, Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Rigers Selistha,  Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Hela laget förtjänar gott betyg. Bäst på planen anser vi vår kapten Alex Berndtsson vara. Glädjande är att vi periodvis lyckas vända spelet och inte ”köra fast” på trånga ytor. Nu väntar träning på tisdag och match borta mot Vadstena på torsdag.

Arif matchvinnare i B-laget

I B-lagets bortamatch mot Saltängens BK söndagen den 24 maj  på Saltängens IP stod det 1-1 när Arif Hussain Moradi avgjorde matchen med mål i 44e minuten. Kul! Och ledaren Pontus Lindberg ger godkänt till samtliga fem juniroer som var med. Dessa var Abderhaman Ali, Ali Mohamed Ali, Alex Berndtsson, Arif Hussain Moradi och Aron Yoardanos. Alla fem fick minst en halvleks matchtid och förhoppningsvis känner alla fem att de klarar nivån och att självförtroendet ökar.

Bra match mot AFK Linköping

Söndagen den 17 maj var det bortamatch på Lambohovsvallen i Linköping motAFK Linköping som är en sammanslagning av två klubbar med stor ungdomsverksamhet, Kenty och Östria. Och det märktes att grabbarna drillats sen barnsben. Vi förlorade med 0-9 (0-2) och gör en godkänd insats. Det kan vara pedagogiskt svårt att förklara men så är det. Vi siktade på att få bolltrasan i mål men närmare än Amars skott i krysstolpen i andra halvlek kom vi inte. Synd! AFK tog direkt befälet och hade en rörlighet utan boll som vi försöker eftersträva men som vi har en bit kvar till. De gjorde två psykologiskt viktiga mål i första halvlek, dels ett efter bara två minuter och dels ett några minuter innan halvtid. Och med tanke på en riktigt kraftig motvind så var vi mycket nöjda med att hålla endast 0-1 i 40 minuter. Och nu till det besvärliga. I medvinden i andra halvlek gick det mycket bättre för oss. Vi lirade ganska bra och anföll en hel del, dock kanske utan att skapa de där riktigt farliga lägena. Dessutom lämnade vi stora luckor i försvarsspelet. När AFK snodde bollen på egen planhalva var de väldigt skickliga att kontra och det rullade in mål efter mål bakåt. Det vi försöker förklara för grabbarna är att vi ledare inte maximerar resultatet, dvs lägger oss på försvar. Vi vill så gott det går utveckla vårt eget (anfalls-)spel även om vi förlorar på det. Så den spelare som är missnöjd med siffrorna kan lugnt konstatera att hade ledarna coachat laget på ett annat sätt så hade siffrorna blivit åtskilligt mindre. Hoppas vi gör rätt! Vi ställde upp med en 15-mannatrupp bestående av Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Ali Mohamed Ali, Alex Berndtsson, Abdu Fatah, Alexander Johansson, Filip Johansson, Sebastian Johansson, Bereket Mulue Berhan, Sahbi Mabraohki, Ibrahim Sadek, Rigers Selistha, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Samtliga får godkänt för sin insats, inte minst innermittfältarna Alex Berndtsson och Bereket Mulue Berhan som sprang där hela matchen, stora stunder mot tre vita motsåndare, och gjorde en riktig grovarbetarinsats. Nu följer träning tisdag och torsdag.

 Hällerstadsjön runt på torsdag

På Kristi Himmelsfärds dag, torsdag 14 maj, hade vi tänkt träna som vanligt. Vad vi inte tänkte på var att det inte går några bussar till Östra Ryd. Därför tänkte vi om och bestämde på tisdagsträningen att samlas vid Aspängen med cykel kl 11.00 och sedan cykla cykelloppet ”Hällerstadsjön runt” som är ungefär två mil långt. Vi var tio stycken som cyklade och sedan tränade lätt på Aspängen efteråt.

Match mot Söderköping

I söndagens (10 maj) match mot Söderköpings IK på konstgräset i Söderköping växlade vi i prestation och SIK var det bättre laget sett över hela matchen. Det hjälpte inte att Henok Mussie rullade in en balja; SIK gjorde några mål och vann rättvist. Men det är nyttigt att spela match och det var kul. Vi ställde upp med en 14-mannatrupp bestående av Mohamed Abdi,  Adhanom Amanje, Oliwer Andersson, Taher Babaei, Abdu Fatah, Merhawi Habtemariam, Alexander Haish, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Shanto Mohammad, Henok Mussie och målvakten Anton Tinnerholm . Sahbi Mabrouki och Aron Yoardanos var med som lite reserver också och fick rycka in lite grann.

Imponerande mot Örtomta

Örtomta är stora och starka och spelar mycket seniorfotboll och de flesta är 96:or. Vi förlorar i söndagens (10 maj) match borta på Örtomtavallen med 4-1 men grabbarna gör en imponerande insats och vi håller jämna steg med dem under hela matchen. Örtomta har lätt för att göra mål medan vi oftare missar målchanserna men annars tycker vi att vi spelar jämnt. Första målchansen hade dock vi. Vi fick en hörna efter bra press i anfallszon och Alex Berndtsson är högst i luften och nickar. Bollen hamnar framför Shabi Mabraohki som måste skynda sig och det snabba skottet går över ribban. I stället gör Örtomta tre likadana mål i minut 17, 32 och 39. De får kontroll på bollen på mittplanen och slår en genomskärare på backen mellan våra backar och starka spelare springer helt enkelt igenom och rullar in bollen i mål. I 45e minuten stormar Merhawi Afewerki fram i vänsterinnerpostion och skickar upp bollen i mål. Snyggt! Nu trodde vi nog i halvtid att vi skulle kunna ge dem en match bara vi fick in ett mål till. Men i stället är vi passiva i 54e min och de får skjuta lite väl enkelt utanför straffområdet och det står i stället 4-1. Nu blev uppförsbacken lite stor och det blir inga fler mål i matchen. Vi gör dock en mycket bra insats och får vi bara mer struktur i vårt spel och utnyttjar hela planens bredd så blir vi riktigt bra. Dagens 15-mannatrupp bestod av Merhawi Afewerki, Ali Muhammed Ali, Abderhaman Ali, Alex Berndtsson, Arif Hussain Moradi, Filip Johansson, Emil Karlsson (målvakt), Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Linus Roos, Ibrahim Sadek, Rigers Selistha, Anton Tinnerholm, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Förlust mot Torstorp

Söndagen den 3 maj hde vi hemmamatch på Aspängen mot Torstorp kl 11.00. Vi ställde upp med en 15-mannatrupp bestående av Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Alex Berndtsson, Abdu Fatah, Alexander Haish, Alexander Johansson, Filip Johansson, Sebastian Johansson, Seare Kibrom, Sahbi Mabraouki, Saeed Osman, Linus Roos, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Det var en bra A-plan vi lirade på, rätt mycket publik (60-70 kanske) och bra väder. Matchen var jämn och växlande men precis som i träningsmatchen drog Torstorp längsta strået och vann nu som då med 2-1.  Alla våra spelare får godkänt och kämpade tappert men det ska erkännas att vi inte uppnådde det där bländande spelet och vi maxade inte vår prestation. I 32:a minuten tar Torstorp bollen mitt på planen när många blå är på väg åt fel håll och de utnyttjar skickligt övertaget i spelare och väggpassar sig igenom vår backlinje och rullar in 0-1. Vi hade chanser att måla och Torstorp hade minst lika många chanser att utöka ledningen men bra försvar och många räddningar av Alle Johansson i målet höll spänningen i matchen. I andra halvlek var det vi som pressade på en stund och rätt som det var fick Merhawi Afewerki in en boll i deras mål efter fint utspel på vänsteryttern av Alex Berndtsson och därifrån spel snett-inåt-bakåt i straffområdet (av Amar om skribenten minns rätt). Glädjen var mäktig och imponerade på publiken. I det läget (efter 85 min) trodde nog både spelarna och lagledningen att vi skulle vinna men sista tio blev struliga. Vi fick aldrig nåt tryck utan det var Torstorp som lyckades hålla sig mest på vår planhalva. Det var avbrott och frisparkar och kämpatag mer än spel. Så lagom när vi trodde att vi fick nöja oss med oavgjort så fick Torstorp frispark utanför straffområdet. Och på frisparksreturen, tillika matchens sista spark, så gjorde Torstorp 1-2. Inte helt orättvist men väldigt snöpligt när det kom så sent. Beröm till alla och extra beröm till Seare Kibrom och Aron Yoardanos! Det vi får jobba mer med är helt enkelt att passa rätt. Vi gör mycket bra i matchen men vi passar alldeles för ofta till en motståndare. Så distinktare och rejälare passningar och att vi tittar upp och prickar rätt till en medspelare, det är vad vi får förbättra närmaste tiden. Nu väntar träning tisdag och torsdag och match lördag och söndag.

Jämnt och bra mot Sörping igen

Fredagen den 24 april mötte vi Söderköpings IK p00 på Vikingavallens konstgräs. Precis som förra gången vi mötte dem så blev det en trevlig match som böljade fram och tillbaka och som över tiden var helt jämn. Rigers Selistha visade vägen genom matchens första mål och till en början dominerade vi matchen. Men när Sörping kom igång samtidigt som vi slutade rulla bollen och i stället skicka iväg den utan adress så tog de över i perioder. Och så där höll det på. Till slut blev Sahbi Mabraouki matchvinnare på nick med två minuter kvar att spela. Femton pers spelade. Vi ställde upp med en 13-mannatrupp bestående av Mohamed Abdi, Adhanom Amanje, Taher Babaei, Alexander Haish, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Sahbi Mabraouki, Abduallah Mahmoud, Haben Mulubrhan, Henok Mussie, Rigers Selistha, Filmon Yrgalem och Bereket Zeray. Och så förstärkte vi pga återbud med två spelare som även lirar på söndag men som nu gjorde kortare inhopp när det behövdes, nämligen Abderhaman Ali och Aron Yoardanos. Lagledningen tycker att vi gör en bra match. Vi kan knappt minnas varken nåt fel inkast eller nån offside. Och det var ju det vi sa att vi skulle uppnå så beröm för detta. I övrigt kan man konstatera att Sahbi med sitt andra hattrick visar att han har sinne för målskytte och att det lönar sig att träna. Seare Kibrom lirade på mitten på mittfältet och slutade sällan springa; han måste vara en mardröm att möta.

Betalningar

Alla har inte betalat medlemskap i ÖRIF. För oss juniorer kostar det 100 kr och dessutom kostar en s.k aktivitetsavgift 600 kr. Dessa 700 kr betalas till ÖRIF:s postgiro 12 13 36 – 2. Om någon vill dela upp i flera betalningar så meddela bara nån av ledare! De flesta har också beställt kläder som kostar (endast) 300 kr så för er är den sammanlagda summan att betala 1000 kr. Vad gäller leveransen av kläder så vet ni att den redan skulle ha kommit men tyvärr är inte kläderna här riktigt ännu. Men snart….. Det är viktigt att ni anger ert namn så kassören vet vem det kommer ifrån. Det går också att betala kontant till ledarna på träning.

Valborgsmäss torsdag 30 april

Torsdagen den 30 april är det Valborgsmässoafton och då blir det lite ”special”. Vi tränar som vanligt på Aspängen men något kortare än vanligt. Sedan springer vi upp till kyrkan och deltar i Valborgsmässofirandet. Ta med en liten slant så ni kan köpa en korv åtminstone, samt varm jacka! Vi kollar på majbrasan, umgås med folk och njuter av fyrverkerierna. Skjutsen hem blir klart senare än vanligt; svårt att säga tid men tiotiden kanske?

 Intern7

Träningsmatch lördag 18 april

Obekväma tider är inget problem för ÖRIF:s J-lag. 17.00 på lördagen sparkades internmatchen mellan svarta och vita laget igång på Vikingavallens konstgräs. Det var helgen innan seriestart och rätt viktig match. Vi fick väl ungefär samma svar på våra frågor som tidigare, dvs vi hänger med fysiskt, vi är rätt duktiga tekniskt, vi har lite svårt för vissa regelfrågor som t.ex offside och vi har en bit kvar vad gäller enkelt spel. Första halvlek blev det alldeles för mycket så att vi höll i bollen för mycket själva och dribblade tills vi fastnade. Det bättrade sig dock något men där kan vi förbättra oss mycket; bollen ska rulla genom laget som om det vore en maskin. Glädjande var att det blev fler mål än vanligt. Tråkigt var att vi fick ett par skador på Linus Aldén och Saeed Osman; hoppas de blir friska kvickt! Nu väntar träning på tisdag som vanligt.

TRÄNINGSMATCH  MOT  TORSTORP

Lördagen den 28 mars gjorde vi ytterligare en bra insats. På Vikingavallens konstgräs var det fint väder och vindstilla…… (tro det eller ej….) och efter bra publikstöd och en jämn första halvlek bestämde vi oss i paus att verkligen föröka göra mål. Efter två minuter vann Abdu och Alex bollen vid mittcirkeln och passade en tiometer i sidled till Adhanom som enligt skolboken tog ett par steg och sedan snabbt passade rakt fram till Merhawi som löpte i förväg och kom loss från backen och sköt från drygt tio meter och målvakten kunde inte styra bollen annat än in i mål. Stort jubel! Vi hade chanser i första halvlek och vi hade även flera i andra men det hade även Torstorp, ska erkännas. Och Torstorp drog längsta strået efter två frisparksmål. Dock måste vi säga att det för framtiden ser väldigt ljust ut. Motståndarna har i samtliga matcher vi spelat utnyttjat svagheter hos oss som vi egentligen inte alls tränat på, t.ex inkast, frisparkar och offside. I sommar kommer det garanterat att vara annorlunda. Sista tio fick Aron, Mohamed och Filip sköta sig själva i backlinjen och vi satsade rejält framåt. Och med två minuter kvar var det riktigt nära. Det blev Aron som var närmast och som utanför straffområdet fick på ett vänsterskott mot krysset men målvakten gjorde en prakträddning och lyckades precis toucha bollen så den smet ovanför ribban. Vi hade en bra domare som normalt dömer division fyra. Efteråt kommer han fram till oss och framför att vi uppträder förträffligt ur ett domarperspektiv. Och det är fantastiskt roligt att höra. Ska vi skryta lite så har det faktiskt varit likadant i samtliga matcher. Beröm även till Torstorp som trots några tuffa dueller på planen heller inte klagade. Vi ställde upp med en 15-mannatrupp bestående av Mohamed Abdi, Merhawi Afewerki, Ahmad Ahmad, Abderhaman Ali, Amanje Adhanom, Alex Berndtsson, Alexander Haish, Filip Johansson, Abdullah Mahmoud, Ali Mohamed Ali, Shanto Mohammad, Bereket Mulue Berhan, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Filmon Yrgalem. Nu väntar träning tisdag och skärtorsdag samt Fifatävling (se särskild artikel nedan)!

TRÄNINGSMATCH  MOT  SÖRPING  J

Söndagen den 22 mars var det dags för träningsmatch och lokalderby mot seriekollegan Söderköpings IK  Junior på Vikingavallens konstgräs kl 17. Sörping tog tag i taktpinnen först och fick ledning 1-0 men andra halvan av första halvlek spelade vi desto bättre men fick inte in trasan. I andra halvlek var vi lite ”på g” men innan vi lyckades måla som ökade SIK ledningen och det ville sig inte riktigt. Vi förlorade med 3-0 men efteråt fick grabbarna stort beröm för sitt uppträdande. Det är ju så att när inget flyter och det mesta går emot så kan man ju tappa humöret men grabbarna skötte sig klanderfritt. Vi ställde upp med följande 14-mannatrupp: Abdu Fatah, Abderhaman Ali, Alex Berndtsson, Sebastian Johansson, Mohamed Khadar Ali, Seare Kibrom, Abdullah Mahmoud, Ali Mohamed Ali, Fraidoon Negargar, Saeed Osman, Ibrahim Sadek, Rigers Selistha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Nu följer träning tisdag och torsdag som vanligt och på lördag hemmamatch mot Torstorp.  

TRÄNINGSMATCH  PÅ  GRÄNNÄS

Söndagens (15/3) träningsmatch på Grännäs mot Valdemarsvik blev en bra och jämn match. Samtliga spelare gjorde en mycket bra insats. I fem sekunder tappade vi koncentrationen och missade markering på en hörna så Viken fick ett billigt och onödigt mål, vilket blev matchens enda. Det känns annars som att vi blir bättre efter varenda träning och varenda match. Vi tar ett kliv framåt varenda vecka tycks det. Det här var vår bästa match trots att vi inte gjorde nåt mål framåt, (men chanser saknades inte). Löpvägar i anfallsspelet blir allt bättre, försvarsspelet kändes bra och rörelsen utan boll blir successivt bättre. Vi som gjorde det var Aberhaman Ali, Muaaz Altahan, Taher Babaei, Alex Berndtsson, Abdu Fatah, Alexander Johansson (målvakt), Filip Johansson, Sebastian Johansson, Seare Kibrom, Bereket Mulue Berhan, Fraidoon Negargar, Saeed Osman, Amar Yaha och Bereket Zeray. Nu väntar träningar tisdag och torsdag och så match mot SIK:s juniorer nästa helg.

Junior2

Junior4

Övre raden fr.v: Linus Roos, Ali Muhammed Ali, Jimmy Bergström, Taher Babaei, Arif Hussain Moradi, Henok Mussi, Bereket Mulue Berhan, ledare Lars Hansson, Bereket Zeray, Aron Yoardanos, ledare Adis Kulinovic och målvakten Abdullah Mahmoud.
Nedre raden fr.v: Fraidoon Negargar, Seare Kibrom, Adhanom Amanje, Filip Johansson, Alex Berndtsson, Abderhaman Ali, Ahmed Idle Mohamed och ledaren Sverker Johansson. Kul match mot IFK Nu har vi spelat vår första match. Det var kul och lärorikt. IFK Norrköpings P00-lag hade bjudit in oss till hör och häpna, Nya Parkens A-plan. Högtidligt och kul! Och allt blev så bra som vi hoppats; man är ju alltid osäker så här när det är första matchen. Rätt mycket Ryd-publik (TACK ska ni ha!), bra väder, lagom motstånd och en nyttig erfarenhet blev det. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Den var helt jämn men vi låg under med 1-0 i halvtid. Sen skulle vi öka i andra halvlek men tyvärr blev det lite sämre så IFK gjorde några mål till. Vårt första mål sparar vi till nästa match, när den nu blir. Abdu hade ett friläge men sköt just utanför krysset, och några målchanser till missade vi. IFK var några kilo lättare än oss men naturligtvis skolade i fotboll. De passade varann och gjorde sig spelbara precis så som vi trodde så det blev vi som fick springa och jaga boll mer än dem. Men med tanke på att vi gör vår första match så är vi väldigt nöjda. Det vi får jobba vidare på är att göra oss mer spelbara, att yttermittfältare måste ligga längre ned i banan i försvarsspelet, att hitta enklare passningar till medspelare, att diagonalspela mer i stället för att skicka bollen rakt framåt med mera, med mera. Men det är ett halvår till seriestart…. 17-mannatruppen bestod av Abderhaman Ali, Adhanom Amanje, Taher Babaei, Jimmy Bergström, lagkapten Alex Berndtsson, Arif Hussain Moradi, Filip Johansson, Seare Kibrom, målvakten Abdullah Mahmoud, Ahmed Idle Mohamed, Ali Mohamed Ali, Bereket Mulue Berhan, Henok Mussi, Fraidoon Negargar, Linus Roos, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Välkomna till träning på onsdag!

Projekt 1 10 sept 2014 träffades fem personer från ÖRIF och två personer från Olivia Omsorg och diskuterade intregration och juniorfotboll. Ett projekt, ”Projekt 1” kan vi kalla det, startades, vilket innebar tre träningar på Aspängen 21/9, 28/9 och 5/12 och som avslutades med internmatch 12 oktober. Projektet är avslutat och samtliga inblandade verkar vara mycket nöjda. Ett tjugotal ensamkommande flyktingbarn från Olivlunden och ett tiotal juniorer mer eller mindre knutna till ÖRIF har deltagit.