P15webb
Junior4

Nu har vi både P15 och P19 Lag

P15webb2
Junior7

Hård träning ger resultat

Junior2

Ingen träning tisdag 6 febr

Det är 10 grader kallt när träningen skulle starta, konstgräset är fruset och seniorerna ska inte träna tisdagen den 6/2. Därför väljer även vi i junior att ställa in träningen ikväll tisdag. Men på torsdag är det milt så då kör vi som vanligt.

Stegeborgscupen

Vi har två lag med i Stegeborgscupen. Fredagen den 26 januari spelas den i Sporthallen Vikingen.

I ÖRIF J, som samlas 17.30, spelar Najib Balkhi,  Morteza Barati, Alex Berndtsson, Morteza Ghorbani, Sarwar Hassani, Seyed Mehdi, Azef Yazdani och Mohamed Abdihakim Yussuf. Första matchen är 18.30 mot Österviking 1 och därefter 20.15 mot Kuddby och 21.45 mot Smedby J 2.

I ÖRIF J/B, som samlas 18.00, spelar Abderahman Ali, Mostafa Amini, Mahmud Karimi,  Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Dani Nuri, Filip Wiman och ytterligare två spelare. Första matchen är kl 19.15 mot Västra Husby J och därefter 20.45 mot Österviking 2 och 22.00 med Smedby J 1.

Spelschemat finns här: https://svlgcdn.blob.core.windows.net/teamdata/files/13599/StegeborgsCupen%202018.pdf

Glöm inte BENSKYDD!

Träning i Vikingen 20/1

Lördagen den 20/1 har snälla Söderköpings kommun fixat en tid åt oss i Sporthallen Vikingen kl 15.30-17.00. Välkommen till inomhusträning!

Träning i vinter

Vi tränar numera två gånger i veckan på konstgräset på Vikingavallen i Söderköping på samma tid som ÖRIFs seniorer. Tisdagar tränar vi 20.00-21.30 och torsdagar tränar vi 18.30-20.00. Se till att vara omklädd och klar i rätt tid! Varmt välkommen!

Inomhus i Vikingen 4/1

Vi fick inomhustid i Sporthallen Vikingen torsdagen den 4 januari. Så vi tränar där 18.30-20.00. Välkommen!

Träning i Vikingen 21 dec

Träningen torsdagen den 21 december blir inomhus i Sporthallen Vikingen. Tiderna är desamma så var omklädd och klar 18.15! Välkommen!

Träning i Vikingen 28 dec

Torsdagen den 28 december tränar vi i Sporthallen Vikingen i Söderköping kl 19.45-21.30. Vi ska vara KLARA 19.45. Några minuters info och teori blir det då, nämligen.

Alex och Noori till styrelsen

På ÖRIFs årsmöte 4 dec i klubbhuset valdes f.d ersättaren och juniorspelaren Alex Berndtsson in i styrelsen. Och på ersättarplats valdes juniorspelare Mohamed Ali Noori. Grattis!

Det är med stor stolthet vi konstaterar att utbildar spelare på planen men även att vi har så bra personligheter i laget att vi kan använda dem till ideellt föreningsarbete. Medan de flesta klagar att ”folk inte ställer upp” så har vi i ÖRIF hela tiden en ström av nya (unga) funktionärer. Fantastiskt!

Match mot SIK 14 dec

Torsdagen den 14 december spelade vi match mot Söderköpings IK på Vikingavallens konstgräs. Matchen började på samma sätt som förra gången, dvs vi dunkade in ett noll efter bara några minuter. Sen var matchen helt jämn, och vi ledde två gånger, men SIK vänder på slutet och vinner med 4-2. Nu spelar inte resultatet så stor roll men vi kan konstatera att vi har svårt att vinna matcher.

Azef höll ihop backlinjen bra och på mittfältet var Mohamed Koto kung.

Vi ställde upp med en 13-mannatrupp bestående av Adhanom Amanje, Morteza Barati, Morteza Ghorbai, Sarwar Hassai, Masoud Heidari, Hadi Hosseini, Hussein Husseini, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie och Azef Yazdani.

Jättebra insats mot Ringarum 26/11

Söndagen den 26 november mötte vi Ringarums IF på Vikingavallens konstgräs kl 17.00. Ringarum lirar i division sex kom huvudsakligen med A-laget samt lite provspelare. Vi körde med en blandning mellan junior- och seniorlag.

Det är rentav rörande att se hur bra vi (i seniorsammanhang) orutinerade juniorer spelar. Och det är rörande att se hur seniorerna lyfter oss. ÖRIF är en fantastisk förening! I början böljade spelet fram och tillbaka men en kvart i första halvlek hade Ringarum ett litet övertag. Men vi höll emot, vi ökade och i andra halvlek var vi klart bättre. Håkansson höll tätt i målet och innan den duktiga domaren blåste slutsignalen så hade Hammarn inte bara gjort två mål utan han hade assisterat Mohamed Ali Noori till sitt första A-lagsmål. I övrigt gör samtliga juniorer en kanonmatch och framtiden ser mycket ljus ut.

 

Vi ställde upp med följande 15-mannatrupp : Simon Andersson, Najib Balkhi, Alex Berndtsson, Emil Hammarström, Sarwar Hassani, Christian Håkansson, Emil Karlsson, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Dennis Norblad, Fazel Rezaie, Linus Roos, Filip Wiman, Azef Yazdani och Aron Yoardanos.

Match mot SIK torsdag 16/11 

Torsdagen den 16 november var det ingen träning utan vissa av oss spelade vänskapsmatch mot SIK p02 på Vikingavallens konstgräs. Det blev som vanligt en bra match där vi tog befälet och gjorde ett par snabba mål. Men sedan fick SIK självförtroende när de också gjorde två mål. De rullade boll rätt bra och rörde sig bra och hade en tanke bakom sitt spel. Vi var fysiskt starkare men vår matchplan var att inte utnyttja det utan i stället bättra på vårt spel. Och grabbarna får klart godkänt för det försöket; flera tittade upp bra och försökte lira genomtänkt i stället för att köra ”på kraft”. Vissa (som är mer resultatinriktade) var frustrerade för att vi inte gjorde fler mål. Hur som helst var matchen jämn och alla ledare var nöjda. Vädret var bra och det började regna tio minuter efter slutsignalen, domaren Robin Asp var bra och matchen var jämn så båda lagen hade nytta av den.

Särskilt beröm ges till mittbacken Azef som hela matchen följde sin uppgift på ett perfekt sätt, både i med- och motgång.

Vi ställde upp med följande 14-mannatrupp: Mohamed Abdihakim Yussuf, Arif Akbari, Jessi Elofsson, Sarwar Hassani, Masoud Heidari, Hadi Hosseini, Medhanie Kifle, Mohammad Koto, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Kitsadi Sariya, Biniam Teklekiel och Azef Yazdani.

Träning  torsdagar

Fr.o.m vecka 43 tränar vi utomhus på konstgräset på Vikingavallen en gång i veckan. Tiden är 18.30-20.00.

Dessutom kommer vi att ordna ”strötider” inomhus.

Seger i sista seriematchen

Det blev en skön avslutning i årets seriespel med seger i den uppskjutna matchen mot Assyriska vit på Vikingavallens konstgräs torsdagen den 19 oktober. Spelet var jämnt men mitt i första halvlek fick Aron Yoardanos bollen på högerkanten och vek in mot straffområdet och fick på en riktig pärla med vänsterfoten rakt upp i krysset. Det målet verkade bli avgörande för de få chanser båda lagen skapade under matchen lyckades man missa. Men så i 82e min var Alex Berndtsson i perfekt andra-vågs-läge en bit utanför straffområdet och en retur dök upp som han prick-lobb-sköt under ribban och det var två noll. Men ack, så farligt det är när man tror att man har vunnit. Assyriska gasade på och skapade lägen och mycket riktigt så tryckte de in 1-2 i 85e. Och då visste vi att det var ganska mycket övertid kvar också. Så minutrarna blev långa. Det var nervöst. Vi missade nåt läge och Assyriska skapade flera ”halv”-lägen men det blev inget mer mål. För oss var det väldigt skönt att avsluta med en seger, även om vi fokuserar mest på prestation.

Vi ställde upp med en 16-mannatrupp bestående av Najib Balkhi, Morteza Barati, Alex Berndtsson, Jimmie Bergström, Masoud Heidari, Hadi Hosseini, Medhanie Kifle, Mahmud Karimi, Mohamad Koto, Ali Mohades, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Abdirisak Muuse Shire, Azef Yazdani, Aron Yordanos och Mohamed Abdihakim Yussuf.

Svag insats mot ÅFF

Söndagen den 15 oktober kl 15.00 spelade vi matchen mot Åtvidabergs FF, på Vikingavallens konstgräs. Det skulle ha spelats på Aspängen ett dygn innan men med tanke på läget nu och även kommande regn så kom vi överens om att flytta tid och plats.

Vi trodde på seger men spelade inte bra. Efter en växlande inledning tog ÅFF mer och mer kommando och var snabbare i fötterna. Ett par gånger var de framme i farliga mållägen medan vi fastnade i ”nästan-lägen” i anfallsspelet. I halvtid stod det noll noll och vi trodde fortfarande på seger. Men spelet från vår sida blev aldrig bättre idag. ÅFF gjorde snart mål och även om vi skapade ett par chanser i andra halvlek så är vi alldeles för ofarliga och dåligt samspelta och ÅFF vinner rättvist efter ytterligare ett par mål.

Vi ställde upp med följande 14-mannatrupp: Ali Abderahman, Najib Balkhi, Jimmy Bergström, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Masoud Heidari, Hadi Hosseini, Mohamad Koto, Ali Mohades, Bereket Mulue Berhan, Abdirisak Shire Muuse, Mohamed Noori, Fazel Rezaie och Linus Roos.

Nu väntar träning på tisdag och sen ska vi försöka göra en bra sista seriematch mot Assyriska på torsdag.

Match mot BK Derby söndag 8 oktober

Det är tätt mellan matcherna nu. BK Derby hyrde in sig på Pema Arena i Hjulsbro i Linköping så vi fick spela på konstgräs i stället för lerig gräsplan. Och de bjöd på bättre motstånd än vi tänkt oss, samtidigt som vi själva inte kom upp i den nivå vi hoppats på. Så det var en liten besvikelse för oss att vi heller inte lyckades göra något mål. Men det är bara att bita ihop och försöka göra en bra prestation nästa helg.

Följande 14-mannatrupp spelade: Najib Balkhi, Jimmie Berström, Alex Berndtsson, Morteza Ghorbani, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Mohamad Koto, Ali Mohades, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Oskar Ringstad, Linus Roos, Azef Yazdani och Mohamed Yussuf.

 

Jättebra prestation mot Smedby lördag 7 oktober

Lördagen den 7 oktober spelade vi mot Smedby AIS på Mirum Arena i Smedby i Norrköping. Smedby hade ett duktigt lag och de är vana vid det fina konstgräset. Vår taktik var att spela kompakt, vara på rätt sida, kämpa, inte ”springa bort” oss och försöka kontra in ett par bollar. Och ÖRIF-grabbarna kör helt perfekt enligt taktiken och vi höll nollan i en halvtimme. Smedby var nog lite fundersamma för de fick ingen fart på anfallen utan rullade mest runt bollen medan vi avvaktade helt enligt planerna. Vartefter kom vi dock upp i några anfall och typiskt nog kontrar de in 0-1. De sköt i insidan av stolpen och då gör vi vårt första rejäla misstag. På returen rör sig flera gulsvarta medan de blå står med hälarna i mattan. 0-1 och tjugo sekunder senare stod det 0-2.

Efter pausen fortsatte vi, trots underläge att följa matchplanen och Najib dunkade också in ett mål. 1-6 blev det men det är ledaren mycket nöjd med med tanke på förutsättningar och motstånd, och det inser nog killarna i laget också. Stort beröm till hela laget och inte minst till mittbackarna Aron och Jimmie.

Heder åt följande 13-mannatrupp: Najib Balkhi, Morteza Barati, Jimmie Bergström, Morteza Ghorbani, Sarwar  Hassani, Mahdi Hosseini,  Mohamad Koto, Melvin Lagerman, Ali Mohades, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani och Aron Yoardanos. Nu följer match redan i morgon mot Derby.

Match mot Derby söndag 8 oktober

Matchen mot BK Derby från Linköping som blev uppskjuten pga för blöt plan på Karlbergs IP spelas den 8 oktober kl 16.00. Eftersom det blir lite regn även denna vecka har Derby bokat in sig på Pema Arena i Hjulsbro. Vi åker från Vikingavallen kl 14.00.

Noori matchvinnare i Sturefors

Lördagen den 23 sept mötte vi Sturefors IF borta på fantastiskt natursköna Sturefors IP som dessutom hade en mycket fin gräsplan.

Det var jämnt hela matchen. Vi missade straff i första halvlek och Sturefors missade straff i andra halvlek. Men med kvarten kvar så drar Abdi iväg på vänsterkanten och kommer loss och får in en boll (nästan snett-bakåt) inåt mål och dit hade viljestarke Mohamed Ali Noori rusat fram och han petade in bollen i främre hörnet när målvakten trodde den skulle hamna i andra. Snyggt och stor glädje!

Vi känner väl att vi haft en del otur i några matcher tidigare på säsongen. Men nu hade vi marginalerna med oss. Inte för att segern var orättvis men i slutminuten hade Sturefors ett skott i ribban och på returen (bollen studsade rakt ut) så kommer deras anfaller och nickar…… över……

HELA laget gör en mycket bra insats. Vår målvakt Mahmud räddar oss några gånger tack vare hans reflexer. De sköt ibland skott som studsade framför målet i det blöta underlaget men blixtsnabbe Mahmud var ändå nere på gräset och räddade. Najib (som skulle spela forward men som ställde upp som mittback när Linus som två timmar tidigare avslutade 90 minuter i a-laget) rensade allt i luften i backlinjen och ska ha stort beröm för ödmjukheten och skickligheten.

Nuförtiden kommer alla också i tid till samlingarna, vilket gör att förberedelserna blir bättre.

Vi ställde upp med en 13-mannatrupp bestående av Najib Balkhi, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Filip Johansson, Mahmud Karimi, Ali Mohades, Bereket Mulue Berhan, Abdirisak Shire Muuse, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Linus Roos och Azef Yazdani.

 

Ingen träning torsdag 21/9

Det blir ingen juniorträning ikväll torsdagen den 21/9. Ledarna är på annat möte och B-laget spelar match. Så kom gärna och kolla på ÖRIF B mot Bråvalla IK. De spelar på Vikingavallens konstgräs kl 19.30.

Nya träningstider fr.o.m v39

Fr.o.m vecka 39 (dvs fr.o.m 26/9) tränar vi på Vikingavallens konstgräs i Söderköping kl 20.00-21.30. Se till att vara omklädd och klar kl 20 för då drar träningen igång.

Efter seriens slut blir det ändringar på tiderna igen, och förhoppningsvis får vi en tidigare tid på konstgräset.

 

Match mot Assyriska söndag 10 sept

Vi stod upp bra mot Assyriska röd på Sydvallen söndagen den 10 september. Första halvlek var jämn men vi har svårt att göra mål. Det stod 0-0 i halvtid och vi hade inga taktiska ändringar inför andra halvlek. I början av andra halvlek var enda gången vår blixtsnabbe mittback Abdu var uppe i anfallet och då skickar Assyriska upp en rensning som går direkt till deras forward som kommer fri från halva planen och skickligt rullar in ett noll. Kort därefter får en kille jätteträff på volley på en hörnretur och det står två noll. Sen hjälpte inte nick i stolpen och några farliga chanser. Vi förlorar med 3-0. Det är små marginaler, men Assyriska skapar lite fler målchanser och det är logiskt att de sätter några och vinner rättvist.

14-mannatruppen bestod av Ali Abderahman, Najib Balkhi, Morteza Barati, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Ali Mohades, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Azef Yazdani och Mohamed Abdihakim Yussuf.

Match mot Sturefors inställd

Söndagen den 27 augusti skulle vi spelat bortamatch mot Sturefors IF men sent på lördagskvällen bestämde vi tillsammans med SIF att skjuta upp matchen. Vi har en makalös otur faktiskt. Återbud i mängder, sjukdomar och sena återbud och övriga tänkbara spelare på bussresa…… Retligt för oss men matchen spelas i stället lördagen den 23 september kl 14.00.

Ej träning 22/8

Eftersom p19 spelar match (se nedan) så tränar vi inte utan tittar på den matchen tisdagen den 22 aug.

Bra match mot ÅFF 

Tisdagen den 22 augusti tog vi emot Åtvidabergs FF blå hemma på Aspängen kl 19.00. Förutsättningarna var ”sådär” när vi möter seriens bästa lag men vi gör en riktigt, riktigt bra match. Stora delar av matchen håller vi jämna steg med ÅFF, vi tar ledningen tidigt och leder efter en halvtimme och sen drar vi också in en frispark. Vi håller också ihop laget bra, precis som vi sagt innan, och kämpar bra. ÅFFs mål kommer (förutom ett par hörnmål) till på omställningar; vi tappar boll högt i planen och de ställer om snabbt och är överskott på spelare mot vår backlinje. Den effekten befarade vi dock skulle bli större, men eftersom vi pratade om det innan match så var grabbarna ända vakna för faran. Det var under en kvart i slutet av första halvlek som ÅFF gjorde några mål, som vi sjönk lite men annars gör vi en mycket bra match. Alla får ”med beröm godkänt” men vi måste särskilt framhålla mittbackarna Abdu och Aron.

14-mannatruppen består av Ali Abderahman, Mohamed Abdihakim Yussuf, Najib Balkhi, Jimmy Bergström, Sarwar Hassani, Haid Hosseini, Suraj Mazlumjar, Ali Mohades, Abdirisak Shire Muuse, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, målvakten Linus Roos (tack Linus utespelare för att du ställer upp utan en enda målvaktsträning i år – och gör det bra dessutom)  och Aron Yoardanos.

Tung förlust mot Torstorp 19 aug

Lördagen den 19 augusti mötte ÖRIF p19 Torstorp hemma på Aspängen kl 15.00. Det blev en jämn och spännande match med lysande prestationer, psykologiskt illa tider för baklängesmål och ett tungt slut med uddamålsförlust där vi på slutet inte orkade pressa framåt.

Vi började bra och tryckte på lite men vid Torstorps första rejäla anfall tvekade vi lite och vips så var det 0-1. Vår sjukdom att sjunka efter baklängesmål höll i sig men starkt nog arbetade vi successivt upp oss spelmässigt och Mohamed springer sig fri från mittförsvaret, efter fantastiskt fin framspelning av Abdi, och kvitterar. Och sedan blir han frilägesfälld och lägger in straffen och vi är i ledning. Vi hade flera lägen att utöka, men strax före halvtid avgörs matchen, när Torstorp frisparkar in 2-2 som blir halvidsresultat. Vi hade behövt 3-1 i stället för att klara matchen. Men andra halvlek börjar bra när Mohamed Yussuf gör hattrick genom jättesnygg lobb i bortre hörnet från vänsterytterposition. Därefter ökar Torstorp. Vi håller ställningarna ett tag och matchen står och väger. Men ett bolltapp högt upp och en kontring från Torstorp som de utnyttjar effektivt blir kvitteringen och sen kommer nästa bolltapp närmare mål som de utnyttjar väl och vi är i underläge. Och ärligt talat så orkar vi därefter inte få nåt tryck framåt utan det blir förlust.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Najib Balkhi, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Mahmud Karimi, Ali Mohades, Bereket Mulue, Abdirisak Shire Muuse, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Oskar Ringstad, Linus Roos och Mohamed Abdihakim Yussuf.

Hjulsbro IK drar sig ur serien

Tyvärr meddelades vi idag att Hjulsbro IK dragit sig ur serien. Märkligt och synd!

 Bra match mot Hemgårdarna

Första matchen i höst borta på Lycketorps IP mot Hemgårdanas BK spelades torsdagen den 10 augusti kl 19.00. HBK är ett riktigt bra lag och vi gör en bra match. Vi hade stundtals problem med HBKs omställningar och långa löpbollar mot deras anfallare men mestadels klarade vi detta riktigt bra, även om de gjorde ett par kontringsmål. Vi tyckte själva att matchen var ganska jämn men vi hade något svårare att göra mål. Vi hamnade i underläge med två mål men innan halvtid hade Najip reducerat till 2-1. Andra halvlek startade så att vi låg på ett tag men redan efter två minuter kontrade HBK och rullade snyggt in sitt tredje.  Ändå kommer vi igen och när Linus Roos nickar in 3-2 har vi kontakt igen. Sista kvarten förlorar vi med 3-1 och det hjälpte inte att Mohamed Yussuf iskallt rullade in ett mål. HBK vann med 6-3.

13-mannatruppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Najib Balkhi, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Abdirisak Shire Muuse, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Linus Roos och Aron Yoardanos. Samtliga får godkänt med lagkaptenen Alex Berndtsson och Abdi som toppar.

Träningsuppehåll

Vi gör ett träningsuppehåll på tre veckor. Så vecka 28-30 får var och en träna själv. Vecka 31 kör vi som vanligt igen med samma rutiner. Nästa träning är alltså tisdagen den 1 augusti kl 18.30-20.00 på Aspängen.

 

Nära poäng i Hjulsbro

Onsdagen den 28 juni spelade vi vårens sista seriematch borta på Pema Arena i Linköping mot Hjulsbro IK kl 19.30. Stort tack till Hjulsbro som flyttade den här matchen för vår skull till ett bättre datum!

Hjulsbro tog befälet och spelade riktigt bra i en kvart med bra och varierat passningsspel där flera gjorde sig spelbara. Vi hängde inte med där utan låg ett steg efter. Och mål gjorde de. Vartefter lyckades vi lyfta upp spelet men så gjorde de ett mål till i 26e min och då såg det ut som om det kunde bli stora siffror om våra hjärnor inte skulle hänga med. Men resten av matchen presterar vi en riktigt bra insats som ÖRIF kan vara stolta över. Ingen gnällde eller blev tjurig utan alla kämpade. Hjulsbro kanske slappnade av lite. I vilket fall som helst så lyckades inte Hjulsbro prestera alls så bra fotboll längre och delvis berodde det på att vi positionerade oss bättre och stängde deras ytor allt bättre. Och i 36e gjorde vi en fin lyftning över mittbackarna som Najib påpassligt var framme och dunkade in på halvvolley.

Tyvärr blev det inget mer mål. Vi gör en jättebra insats i andra halvlek och har ett antal chanser men lyckas aldrig träffa målet utan bollarna går utanför. Det ska erkännas att Hjulsbro hade många målchanser och borde väl ha nätat, men vi hade Mahmud i målet också…… Och med tanke på inledningen av matchen så är Hjulsbros seger rättvis, men ändå var det riktigt nära att vi får med en pinne. När det återstod en kvart så trodde vi på bänken att det skulle bli oavgjort. Och sista minutrarna hade vi flera lägen, bl.a hade både Erfan och Abdu fina nicklägen nära mål men bollen smet precis utanför.

Samtliga gör en riktigt bra insats. Vi måste särskilt nämna Abdu som dominerar fullständigt där bak med hjälp av Fazel. Truppen bestod av Ali Abderahman, Najib Balkhi, Alex Berntsson,   Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Erfan Hosseini, Mohamed Ali Noori, Mohammad Koto, Bereket Mulue Berhan, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Azef Yazdani, Atigullah Yosefi.

Match mot SIK p17 idag tisdag

Tisdagen den 27 juni var våra ständiga kompisar från Söderköpings IKs p17 på Aspängen. Eftersom A-laget lirade på A-planen så körde vi på B-planen. Och SIK hade spetskompetens på att göra enkla mål. Men vi är ändå nöjda med insatsen och matchen i stort, för även om SIK är lite skickligare så blir det bra matcher mot dem. Och tre mål fick vi in i alla fall. Sarwar är påpasslig och distinkt när lägena dyker upp. Han fixade två och Najib gjorde snyggaste målet med långskott rakt upp i krysset.

Bra insats av hela truppen som bestod av Amar Abkar Yaha, Arif Akbari, Adhanom Amanje, Najib Balkhi, Jessi Elofsson, Sarwar Hassani, Masoud Heidari, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Melvin Lagerman, Ali Mohades, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Qusai Samara och Kitsadi Sariya,

Som vanligt bra domare var Jakob Fager. Och undertecknad hann bara vara hemma en timme innan smset från SIKs tränare Classe Lindvall kom: ”Trevlig match ikväll! Vi kan väl köra en gång till innan höstmatcherna börjar”.

Tung förlust på Kanonvallen

Det blev en mycket jämn match på Kanonvallens naturgräs i Åtvidaberg mot ÅFF röd. Spelet böljade fram och tillbaka, och vissa målchanser vaskades fram även om inget av lagen var jättevassa i sina anfallsspel. Ett enda mål blev det och det blev tyvärr till ÅFF efter dålig markering på hörna.

Efter struliga förberedelser dök vi upp med en12-mannatrupp bestående av Ali Abderahman, Najib Balkhi, Abd al Fatah Gali, Sarwar Hassani, Filip Johansson, Mohamed Koto, Ali Morades, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie och Linus Roos.

Bra insats mot Smedby

Söndagen den 18/6 mötte vi Smedby AIS hemma på Aspängen kl 18.30. Vi gör en bra match. Det är ganska jämnt hela matchen, även om Smedby vårdade bollen bättre och höll den med fler passningar inom laget mera än vad vi gjorde. Och även om Smedby brände några chansar så hade vi ett gäng lägen och hade lite osis (eller oskicklighet) att vi inte kunde trycka dit den.

Smedby vinner rättvist, men med bättre markering på fasta situationer hade vi kunnat störa dem ännu mera. Beröm till hela laget som bestod av Amar Abkar Yaha, Mohamed Abdihakim Yussuf, Abd al Fatah Gali, Medhanie Kifle, Ali Mohades, Mohamad Koto, Melvin Lagerman, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Linus Roos, Qusai Samara, Abidrisak Shire Muuse och Azef Yazdani.

o. mot Assyriska 11 juni

13.00 söndagen den 11 juni skulle vi ha spelat mot Assyriska vit på Sydvallen i Hageby. Men tre sjukdomar gjorde att vi inte ens är fullt lag och vi såg oss inte ha nån annan möjlighet än att lämna walk over. Ledsamt, men vi hade inget val.

Domarkurs

Norrköpings domarklubb vill ordna domarkurs i ÖRIF. Det blir introduktion i augusti och själva kursen blir i vinter. Vi siktar på att bli 5-10 stycken. Fundera på om du vill vara med!

Tung förlust  mot Derby 2 juni

Fredagen den 2 juni var det hemmamatch mot BK Derby. Vi spelade skapligt, hade koll på läget större delen av matchen och trodde innerst inne på seger. Och vi ledde med 3-2 långt in i andra halvlek och borde ha tätat bakåt. Men i stället fortsatte vi offensiven och plötsligt får Derby bollen och kontrar när vårt mittfält är på fel sida och så är det 3-3. Vårt taktiska kunnande är alldeles för lågt i dessa lägen och vi slarvar bort en seger i onödan. Sen pressar vi på så gott vi kan och har flera riktigt vassa lägen men missar och i stället gör Derby ett segermål.

Så tyvärr Mohamed Yussuf, ditt hattrick hjälpte inte! Två fina löpningar i första halvlek gjorde att först kunde Melvin slå genomskärare och nästa gång Abdu så det blev två likadana mål. Och i andra halvlek var du på rätt ställe framför mål och skickade in det tredje. Nästa gång ska vi punktera matchen i ett sånt läge.

Det ska sägas att matchen var jämn i det stora hela och oavgjort hade väl egentligen varit rättvisast. Men just i det läget när vi har ledning så känns det oerhört frustrerande att slarva bort en seger på felplaceringar.

13-mannatruppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Ali Abderhaman, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Mohammad Koto, Melvin Lageman, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Ibrahim Sadek, Qusai Samara och Aron Yoardanos. Samtliga får beröm får sin spelinsats.

Nu väntar träning tisdag och torsdag. Formen är tilltagande i alla fall.

Vi vek ned oss mot Assyriska

På Kristi Himmelsfärds dag 25/5 mötte vi Assyriska röd hemma på Aspängen kl 13.00. Vi trodde på poäng, även om det var lite strul i förberedelserna, men vi hamnade i underläge 0-2 i halvtid, sedan första halvleken varit skapligt jämn men med ett övertag av målchanser för Assyriska. Men efter att trean rullade in efter slarv bara minuter in i andra halvlek så vek vi ned oss och Assyriska gjorde några mål till. Vi hade ett par målchanser men förlusten var tyvärr rättvis i försommarvärmen.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mohamed Abdihakim Yussuf, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Sarwar Hassani, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Melvin Lagerman, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Fazel Rezaie och Bereket Zeray.

Två p19-matcher på tre dagar

P19 har ett häftigt schema nu. På Kristi Himmelsfärds dag möter vi Assyriska hemma på Aspängen kl 13 och på lördag (27/5) möter vi Hjulsbro 16.30 i Linköping.

Mållöst mot Sturefors

När blev det mållöst i en ungdomsmatch senast? Vi minns det inte ens. Men i söndagens (14/5) hemmamatch mot Sturefors IF lyckades inget av lagen näta. Vi tyckte själva att vi hade ett grepp om matchen i första halvlek och valde att ”gnugga på” utan större förändringar i andra halvlek, i tron på att det förr eller senare skulle bli ett pyts. Med en halvtimme kvar gick vi ned på 3-backslinje, vilket gav effekt först men den mattades. Ska vi vara självkritiska skapar vi alldeles för få målchanser. Det går inte säga annat än att resultatet var rättvist, för lagen skapar vi ungefär lika många, eller få, målchanser.

Vår 13-mannatrupp består av Mohamed Abdihakim Yussuf, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abed al Fatah Gali, Medhani Kifle, Mohammad Koto, Melvin Lagerman, Berket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Aron Yoardanos, Bereket Zeray och William Öberg.

Match  mot SIK p02

Fredagen den 12 maj möter vi Söderköpings IK p02 redan kl 16.45 på Vikingavallens konstgräs. Anledningen till klockslaget är att SIKs A-lag spelar match senare.

Vi samlas 15.45-16.00, klär om snabbt och värmer upp. 15-mannatruppen består av Simon Abraha, Adhanom Amanje, Mansour Gali, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Medhani Kifle, Mohammad Koto, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Reza Rezayi, Kitsadi Sariya, Biniam Teklekiel och Azef Yazdani.

Sverige United

Sverige United är en stiftelse som jobbar för integration genom fotboll. David Larsson därifrån hälsade på oss på en träning nyss och på deras hemsida www.sverigeunited.se kan man se några ”klipp”: https://t.co/4V9BcBnT6X https://t.co/b4nRhhrVk9 och https://t.co/FR9Mb79URE.

 Träningskläder

Strax beställer vi träningskläder. För den enormt billiga summan av (max) 400 kr får vi träningskläder för ett värde av minst det tredubbla. Det är samma utrustning som vi köpte för ett par år sedan, dvs träningsoverall, strumpor, väska, kortbyxor och tröja. Det finns storlekarna S, M, L och XL.

Vill du köpa så meddela senast onsdag 10/5.

Match mot ÅFF blå 7 maj

Söndagen den 7 maj for vi till Kopparvallen i Åtvidaberg för att möta ÅFF blå, som nog var det bästa lag vi mött sen vi började lira i p19. Vi var lite för optimistiska från början och hängde inte med i deras omställningar. De rullade in några snabba mål trots att det var i början vi ändå höll spelet uppe skapligt. Men deras kontringar var effektiva och vi var på fel sida flera gånger. I slutet av första halvlek gjorde de flera snabba mål och så fick vi en onödig utvisning. Rullgardin ned!

I andra halvlek krympte vi ytorna och låg lägre i position, dels för att vi var tvungna pga utvisningen, men även av taktiska skäl för att hålla förlustsiffrorna nere. Och efter Bereket Mulues mål förlorade vi faktiskt bara andra halvlek med 1-2. Så klart godkänd andra halvlek ger vi grabbarna. Klart bäst och viktigast i laget var idag (vid sidan av Abed förstås som gör en bra match) Alex Berndtsson. Han är en riktig lagkapten som positivt peppar på och när det går tungt och målen rullar in bakåt, då tar han tag i det själv och kämpar och sliter.

Tack till Sluss-In (Söderköpings kommun) att vi fick låna minibussen!

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mohamed Abdihakim Yussuf, Amar Abkar Yaha, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abed al Fatah Gali, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Mohammad Koto, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani och Bereket Zeray.

Nu räknar vi med full uppslutning på veckans träningar!

 Hattrick av Bereket M mot Torstorp

Valborgsmässoafton 30 april mötte vid Torstorp borta på Atlaslunden i fint väder och gräsplan. Vi började bra och tog tag i taktpinnen och redan efter nio minuter inledde Bereket Mulue målskyttet. Mohamed Yussuf och Amar spelade fint med varann på högerkanten och Amar kom ned till hörnflaggan och fick in ett bra inlägg. Och där stod Bereket och prickade in den. Efter halva halvleken jämnades spelet ut och Torstorp kom upp i fler och fler anfall. Vårt presspel högt upp i planen gav resultat. I vänsterytterposition jobbade Amar stenhårt tillsammans med flera Rydspelare och lyckades ta bollen och få fram den till Bereket som stod vid straffpunkten och vred iskallt ett par varv och sedan fjuttade in bollen i hörnet. Lagom när det kändes som om vi skulle gå till halvtidsvila med en trygg ledning var vi inte på tå på en hörna utan Torstorp prickade in 2-1 i 45e min.

Andra halvlek var ganska nervös. Torstorp jobbade på och matchen stod och vägde. Men ganska långt in i halvleken fullbordade Bereket sitt hattrick och Torstorp fick aldrig det där trycket emot oss. Så vi tycker själva att segern var rättvis. Det var en kollektiv seger där gott humör, spelvilja och koncentration avgjorde till vår fördel. Samtliga spelare får väl godkänt och dessa var Mohamed Abdihakim Yussuf, Amar Abkar Yaha, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani och Bereket Zeray.

Match mot Svärtinge p02

Måndagen den 1 maj mötte vi Svärtinge p02 på deras nya fina anläggning vid Skarsätter i Svärtinge. Sjöutsikt, solsken och nytt konstgräs förgyllde tillvaron.

Vi ställde upp med en trupp bestående av Simon Abraha, Adhanom Amanje, Jessi Elofsson, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Medhanie Kifle, Mohammad Koto, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Reza Rezayi, Kitsadi Sariya, Biniam Teklekiel och Elias Thörn. Samtliga får godkänt trots att Svärtinge gjorde många fler mål än oss. Det var första matchen det här gänget spelade ihop och det tar ett tag innan positionerna sätter sig. Men vi uppträdde korrekt på alla sätt och vis och Sarwar fick också näta efter hårt förarbete av Koto och Samiel. Ett tack till Svärtinge och förhoppningsvis kan vi mötas i höst igen.

Seriepremiär mot Hemgårdarna

Söndagen den 23 april var det p19-seriepremiär hemma på Aspängen  mot oranga Hemgårdarnas BK från Linköping.

14-mannatruppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Merhawi Afewerki, Jimmie Bergström, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Melvin Lagerman, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Azef Yazdani, Bereket Zeray och William Öberg. Vår målvakt Abd skadade sig på uppvärmningen åtta minuter innan seriestart men som tur var fanns vår träningsflitigaste spelare på plats Ali Abderahman. Han ställde, helt ovan i målvaktsrollen, upp och stod i målet.

Vi dominerade första kvarten men sedan tog HBK över lite i samband med att de gjorde ett noll. Vi sjönk en del därefter och det stod noll ett i halvtid efter en jämn första halvlek. I halvtid bestämde vi att vi skulle vara mer rörliga och spelbara och hoppades och trodde att vi därmed skulle kunna rulla lite bättre boll på den svårspelade planen; vi har inte satt en fot på gräs sen i höstas och det märktes att vi var vana vid konstgräs. Tyvärr gör HBK mål efter bara några minuter in på andra. Fortfarande trodde vi på oss, men efter en kvart fick de två billiga mål och då kändes det tungt. Vi gjorde dock två snabba genom vår bästa spelare Bereket Mulue och då återstod faktiskt en kvart. Vi tryckte på en del men blottade oss bakåt och de rullade in slutresultatet 2-5.

Även om det kändes som om vi hade lite ”missflyt” vissa avgörande perioder så ska det erkännas att förlusten var rättvis. HBK var lite rappare i fötterna och hade lite gräsvana och mindre problem med hur bollen rullade och studsade. Vi tar nya tag och tränar i veckan (i Sörping – se nedan) och laddar för match mot Torstorp på Valborgsmässoafton.

Match mot SIK 2 april

Söndagen den 2 april mötte vi våra ständiga kompisar i SIK p17 på Vikingavallens konstgräs kl 19.00. Som vanligt blev det en nyttig match och som vanligt är SIK något bättre än oss. Vi pendlar lite för mycket mellan bra spel och simpla taktiska misstag. Adhanom inledde målskyttet när han påpassligt höll sig framme på en retur från Mohamed Yussuf. Sen spelar vi ganska bra men åker ändå på två mål bakåt när vi ligger ALLDELES fel i positionerna och Sörping kontrar med typ 7 man mot 4 och då kvittar det att vår backlinje är skickliga. Det blir mål ändå.

Matchens prestation gör Bader när han skickar iväg ett skott från trettio meter rakt upp i krysset. Hela laget får beröm för en bra insats. En enda negativ sak: Lagom när vi skulle öka tempot och ”lägga in en stöt” med en kvart kvar var att vi fick en onödig utvisning. Så det blev aldrig nån riktig stöt. Duktig domare var Jakob Fager.

Vi samlas SENAST 18.00 och ställer upp med följande trupp: Ali Abderahman, Mohamed Abdihakim Yussuf, Adhanom Amanje, Bader Daikal, Abed al Fatah Gali, Mansour Gali, Sarwar Hassani, Hadi Hosseini, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Melvin Lagerman, Samiel Medhane, Mohamed Ali Noori, Saad Rejabo, Reza Rezayi samt Biniam Teklekiel.

p17-match mot SIK 18/3

ÖRIF p17 mötte SIK p17 på Vikingavallen lördagen den 18 mars. SIK var nöjda med matchen; det var deras första match och det var precis en sån jämn match och genomkörare som de behövde. För vår del var det väl ok, men kanske inte mer. Vi har många skickliga spelare, men lever lite för mycket på individuella prestationer. Vårt spel har inte satt sig. Och det är väl inte så lustigt eftersom vi byter så mycket spelare och positioner på träningar och matcher.

Vår 15-mannatrupp bestod av Jimmy Bergström, Bader Daikal, Morteza Ghorbani, Masoud Heidari, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahmud Karimi, Medhani Kifle, Suraj Mazlumjar, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Azef Yazdani, Aron Yoardanos, Atighullah Yosefi och Mohamed Abdihakim Yussuf.

Duktig domare var Mattias Gustavsson.

Match söndag 5/3 mot Ringarum

Klockan 12.00 blåste domaren igång match på Grännäs IP i Valdemarsvik mot Ringarum B. Vi gör en riktigt bra match i blåsten på konstgräset. Abed storspelar i målet, vi fuskade med senioren Victor Sani som höll ihop backlinjen bra och framåt gjorde vi tre mål genom Suraj (straff), Abdu och Azef. Visserligen gör Ringarum fyra mål, och var något starkare än oss totalt sett, men det spelar ingen roll för oss. Vi står upp bra mot ett bra motstånd och det var precis vad vi ville uppnå med den här matchen.

16-mannatruppen bestod av Ali Abderahman, Jimmy Bergström, Abed Gali, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Medhani Kifle, Suraj Mazlumjar, Mohamed Ali Noori, Hamza Panahi, Saad Rejabo, Fazel Rezaie, Seyed Sajjadi, Victor Sani, Azef Yazdani och Aron Yoardanos.

Träningsmatch 26 febr

Söndagen den 26 februari kl 15.00 var det träningsmatch mot Torstorps IF p17 på Grosvads IP i Finspång. Lagen var väldigt jämna (det hade ÖRIF och Torstorp lyckats pricka väldigt bra) men med den skillnaden att Torstorp var något snabbare i fötterna, dvs något mer vältränade.

Beröm till skicklige Mahdi Hosseini i målet. Han ställde sig där i brist på ordinarie målvakter och gjorde det jättebra. Högerbacken Hadi Hosseini inledde matchen lysande och genomförde den sedan på hög nivå. Bader Daikal blev en injektion när han kom in; Bader är spelskicklig och rörlig och besvärlig för motståndarbackarna. I övrigt gör samtliga en bra insats, även om det tyvärr inte räckte till nåt mål framåt, trots att vi på kanten flera gånger trodde att ”nu blir det mål”. Men vi är ovana än och säsongen har just börjat. Så det blir nog bra. Men lite frekventare träningsnärvaro under mars månad är nog bra för orken i sommar.

Dagens 13-mannatrupp bestod av Alex Berndtsson, Jimmie Bergström, Bader Daikal, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Medhani Kifle, Mohamed Koto, Mohamed Ali Noori, Hamza Panahi, Fazel Rezaie, Seyed Mehdi Sajjadi och Azef Yazdani. Tack till Torstorp som bjöd in oss och som var riktigt trevliga att möta!

Miniturnering i Sporthallen 17/2

Fredagen den 17 febr ordnar ÖRIF en liten miniturnering med sex lag i Sporthallen Vikingen. ÖRIF, Eneby BK och Söderköpings IK kommer med två lag var och vi kör matcher om 12 min med Futsalregler.

Vi samlas kl 17.45. Första matchen spelas 19.00 och sista matchen 22.30.

Truppen till de två lagen består av målvakterna Aron Yoardanos och Linus Roos samt Jimmie Bergström, Bader Daikal, Hassan, Erfan Hosseine, Hadi Hosseini, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Mohamed Koto, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Noori, Hamza Panahi, Fazel Rezaie, Sad och Azef yazdani. Det kan tillkomma ytterligare någon spelare.

Träningsmatch mot Assyriska J

Söndagen den 5 februari mötte vi Assyriska p19 på Sydvallen i Hageby kl 15.00. Assyriska var riktigt duktiga och vi var på en klass lägre nivå. Men vi gör ändå en helt ok insats. Tyvärr gjorde vi inget mål även om Bader var väldigt nära i slutet men hans lobb gick strax utanför. Assyriska är helt enkelt mer skolade på spelupplägg och bollbehandlingen går fortare. Även om vi är duktiga så kräver vi något längre tid för att befinna oss i rätt position. Vi sa redan innan matchen att resultatet spelar ingen roll utan vi fokuserar på prestation. Och det stämmer så väl. Vi kan sammanfatta det hela med att vi gör mycket bra men vet att vi har mycket kvar att lära. Och en idrottsman kavlar alltid upp ärmarna och fortsätter träna. Så ock vi.

16-mannatruppen bestod av: Amar Abkar Yaha, Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Jimmy Bergström, Alex Berndtsson, Bader Daikal, Abd al Fatah Gali, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Medhanie Kifle, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Noori, Fazel Rezaie, Qusai Samara, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Bra insats i Stegeborgscupen

Besvikelsen är alltid stor nära man åker ut, och särskilt när man är nära att gå vidare. Vi ledde kvartsfinalen mot Stegeborg efter distinkt straffmål av Alex Berndtsson men faller på slutet. Vi spelar bra, det säger alla man pratar med i publik och andra ledare osv, men i ärlighetens namn har vi lite kvar att lära vad gäller taktik. Mot Stegeborg t.ex, så har vi läge att ”stänga matchen” men gör misstag genom att ”gå bort oss”. Men det viktiga är att lära sig, utvecklas och ha roligt. Och vi gick ju i alla fall vidare från gruppen. Men det är klart, hade vi hållit nollan mot Stegeborg i fem minuter till så hade vi hamnat i semifinal och dessutom fått spela även på söndagen……

Vi började bra mot Österviking och vann med 2-0 sedan Abdu Abderhaman pytsat två gånger. Sen mötte vi Smedby Junior, som förlorat sin första, och då blev det två noll i baken. Smedby är väldigt bollskickliga men med lite bättre strategi hade vi hållt nollan där också. I sista gruppmatchen stod Kustbollen Junior för motståndet. De hade vunnit sina båda första. Bereket Zeray klackade in 1-0 efter en hörna men ack, med mindre än två minuter kvar kvitterar de. Synd, men vi går vidare som bästa 3:a. (Det var fyra lag i varje grupp). Och då orkade vi inte stå emot  tiden ut mot Stegeborg.

Coachen Emil Hammarström berömmer laget. ”Vi kämpade på bra. Grabbarna gör en kanonturnering rakt igenom. Vi förlorar på lite röriga byten och positioner i laget men lär oss med tiden att 9-mannatruppen bestod av Abderhaman Ali, Jimmie Bergström, Bader Daikal, Alex Berndtsson, Abd al Fatah Gali, Bereket Mulue Berhan, Qusai Samara, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

ÖRIF p15-Vidingsjö avslutar seriespelet

Lördagen den 8 oktober kl 13.00 avslutades seriespelet i p15. På Aspängen tog vi emot Hjulsbro IK från Linköping. Vi hade många spelare borta av olika anledningar men fick matchdagen till slut ihop tretton spelare. Och det såg rätt bra ut i första perioden, även om Vidingsjö var ganska duktiga. Vi fick dock inte in nåt mål men det fick däremot Vidingsjö efter 24,30; (vi spelar 3x25min). Det var tungt strax innan paus men de hann faktiskt med ytterligare ett innan första paus, på en halvminuts övertid. Och vi lyckades aldrig slå hål på deras starka försvar, trots ett gäng bra chanser.

Truppen bestod av Mohamed Abdihakim Yussuf, Jessi Elofsson, Hugo Fagerstedt, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mohammad Koto, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

ÖRIF p19-Hjulsbro avslutade seriespelet

Söndagen den 9 oktober kl 14.00 avslutades seriespelet i P19. På Aspängen tog vi emot Hjulsbro IK från Linköping. Första halvlek var jämn och vi kände att vi hade rätt bra koll på läget. I halvtid trodde vi nog innerst inne att vi skulle kunna vinna. Men efter bara en minut i andra halvlek gör Hjulsbro mål ganska enkelt och sedan ett till. Och Hjulsbro var därefter något starkare. Synd att vi inte får in nåt mål, annars gör vi en rätt bra match.

Vi ställde upp med följande 14-mannatrupp: Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Abderhaman Ali, Abd al Fatah Gali, Erfan Hosseini, Medhanie Kifle, Bereket Mulue Berhan, Mohamed Ali Nori, Linus Roos, Qusai Samara, Abdullah Shahin, Amar Abkar Yaha, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

En match att glömma

P15-serien närmar sig slutet och vi har visat att när vi är koncentrerade och jobbar för varann så vinner vi alltid. Det är också tydligt att när vi irriteras på varann, på domaren och när vi brister i koncentration, då förlorar vi. I bortamatchen mot Ljungsbro/Vreta kloster på Tellbyvallen så såg allt bra ut. Uppvärmningen var bra, snacket innan var bra och matchen gick egentligen våran väg. Det kändes som så många gånger förr att i sista perioden så lägger vi på ”en rem” och vinner. Och så i början på tredje perioden faller allt. Tre röda kort, samtliga helt i onödan och beroende på ”skitsaker” förstör för hela laget. Det ska dock betonas att större delen av laget gör en mycket bra insats.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Moamal Shukur och Azef Yazdani.

Sofialoppet

Här kommer lite inledande info om att träningen torsdagen den 8 sept ersätts med att vi gör en insats för cancerforskningen och springer Sofialoppet (http://sofialoppet.se/) i stället. Tanken är att vi försöker fixa sponsorer; det kostar 100 kr/pers att vara med och sponsorer får både grabbarna och ÖRIF hjälpa till att ragga. Mer detaljer kommer men då vet ni vad som är på gång.

På träningen visade det sig att grabbarna verkade vara mycket intresserade av att stödja cancerforskningen.

Tyvärr var anmälningstiden ”slut” så vi kan inte göra detta i år. Vi får sikta på nästa år och vara ute i god tid i stället.

p15-möte torsdag 1 september

Kl 19.30 och så länge vi behöver kommer vi i ÖRIFs klubbhus att diskutera uppträdande, lagmoral, glädje, koncentration osv. Vid söndagens p15-match visade det sig att vi har vissa brister. Med sämja och koncentration hade vi fått noll kort och många mål.

Det är väldigt viktigt att påpeka att vi är inte arga. Vi kommer inte att älta gamla synder utan nu ser vi framåt. Ni spelare behöver inte vara nervösa att komma. Det blir inte obehagligt på något sätt. Det som är gjort är gjort. Nu ser vi framtiden an.

För första gången (och troligen sista) har vi närvaroplikt. De 14 spelare som deltog i matchen är tvungna att delta på mötet, även om man har feber, huvudvärk, ont i magen eller nåt annat. Övriga spelare som ibland spelar i p15 är också välkomna om de vill.

Vi hoppas nån personal från boendena ska ha möjlighet att komma ifrån och vara med och även föräldrar till de svenska spelarna.

Välkomna!

 Strålande p19-insats mot Torstorp

Fredagen den 26/8 spelade P19 bortamatch mot Torstorp på en riktigt fin och trevlig anläggning.

Vi kommer dit med en rätt så bra känsla inför matchen, trots att en hel del ordinarie och tongivande spelare saknas i truppen. Trots förlust i dom två tidigare matcherna mot Stångebro och Smedby, så gjorde vi riktigt bra insatser i dom matcherna. Mot Stångebro spelade vi stundtals riktigt bra, och pressade dom hela matchen och styrde matchen under långa perioder, från mitten av första halvlek till slutet av andra. Tyvärr i den matchen så är vi inte riktigt med från start. Vi hade för dåligt fokus och matchtaggning och vi hamnade i 2-0 underläge tidigt i matchen och fick där med jobba i uppförsbacke direkt. Men vi jobbade oss in i tillställningen och tog över matchen från mitten av första och skapade en hel del farligheter framåt, dock var skärpan framför mål för dålig för att det skulle resultera. I andra halvlek tar vi tag i matchen direkt och efter 10 minuter trycker Azef in 2-1 reduceringen efter en tilltrasslad situation i deras straffområde. Efter det väger matchen, vi har flera chanser att kvittera men utan att lyckas. Stångebro skapar också en hel del farligheter, men Refik i målet gör ett par högkvalitativa räddningar vilket håller oss resultatmässigt kvar i matchen. Tyvärr efter 25 minuters spel i andra gör Stångebro 3-1 och vi börjar hänga med huvudena lite smått. Strax innan slutet gör dom även 4-1 och matchen är över. Resultatet speglar dock inte matchbilden. Prestationen från vår sida var mycket stabil, det är oskärpan första minuterna som gör att vi inte tar med oss poäng från den matchen.

Helgen därpå tog vi emot Smedby hemma. Vi visste redan innan att dom är skickliga och att vi skulle vara tvungna jobba hårt och ödmjukt mot varandra. Se till att göra det så lätt som möjligt för våra medspelare genom att visa oss och vilja spela boll till varandra. Första halvlek är riktigt bra från vår sida, vi spelar helt jämt med dom, det uppstår chanser åt båda håll. En bit in i halvleken får Suraj en djupledsboll till vänster i anfallsriktningen och trots han är rejält uppvaktad glider han ändå fram mot mål och mer eller mindre tåar in bollen under deras målvakt till ledning 1-0. Tyvärr kvitterar Smedby innan halvtid. Dock ser vi positivt på andra halvlek eftersom vi känner att vi är med i matchen. Men en kort bit in i andra halvlek tappar vi drivet, och vi tillåter Smedby att ta över matchen. Kanske beror det på trötthet eller kanske på att det blir lite röriga byten, men hur som helt så tappar vi matchen där, och slutresultatet seglar iväg till en 1-8 förlust.

Men åter till fredagens match. Som sagt trots två förluster i ryggen så är känsla i omklädningsrummet försiktigt positiv. Killarna ser förhållandevis skärpta ut under genomgången och jag tror många känner att en seger inte är så långt borta, sett till hur prestationerna sett ut den senaste tiden. Och man ser direkt från start att vi har bestämt oss för att ta jobbet fullt ut den här dagen. Även head coach Kenna är lite extra taggad och lyser av engagemang och driv. Matchen är helt jämn i första halvlek. Torstorp är farliga framåt, även om dom inte kommer till några klara målchanser, mer än skott utifrån. Vi har som vanligt innan match, tjatat om att hålla bredd i vårt anfallsspel och försöka komma runt på kanterna, vilket vi också stundtals gör idag. Om Torstorp känns farliga framåt, så känns dom desto mindre stabila bakåt, vilket vi utnyttjar bra och kommer till flera hyfsade lägen. I paus är ställningen 0-0. Vi har bearbetat Torstorp på ett strålande sätt och inte gett dom något utrymme alls att få chans att få igång något spel, vilket resulterat i att dom går till pausvila rejält tjuriga och griniga, och med mycket fokus på domaren. Vi å andra sidan, känner att vi återigen har gjort en stabil första halvlek, killarna ser positiva ut, och trots att vi fått en hel del smällar och tjuvnyp ute på planen, så är humöret högt och inget gnäll vare sig på domare eller medspelare. Andra halvleken är inte ens minuten gammal innan Amar får en boll till höger i banan. Han driver in i straffområdet, vinklar elegant bollen åt höger mellan benen på försvararen, med utsidan av foten. Petar bollen någon meter framåt, får till en riktig tåträff på bollen förbi målvakten, dock med knapp styrfart på bollen. En försvarare är på väg ikapp bollen och ska rensa den med utsidan av foten, men misslyckas och petar istället till bollen med tån så den får ökad fart in över mållinjen. 1-0 till oss är ett faktum. Glädjen på planen och på bänken är total. Vi fortsätter jobba hårt, alla i laget tar stort ansvar den här kvällen och jobbar för varandra på ett sätt som vi inte sett tidigare i år. Spelglädjen lyser igenom, och Torstorp tillåts inte skapa några farligheter. Dom har ett par chanser, men det mesta går rakt på vår målvakt. Vi vinner matchen, och vi är värda att vinna den sett till prestation och inställning. Både Kenna och jag är rätt så överens om att det här var den bästa insatsen hittills i år.

Truppod bestod av Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhai Afewerki, Abderhaman Ali, Amin Chahin, Refik Hamja, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Saeed Osman, Abduallah Shahin, Alan Sidique Saccoh, Bereket Zeray och Azef Yazdani.

Martin Pettersson

Förlora är jobbigt ibland, som mot Söderköping

Söndagen den 28 augusti mötte vi Söderköpings IK på Vikingavallens konstgräs. Efter flera bra insatser med bra uppträdande så lyckades vi knappt få till nåt spel ens? Varför, kan man fråga sig? Det är surt att förlora, det kan vi nog alla var överens om, och tydligen särskilt i ett derby. Och blött konstgräs har vi inte spelat på på evigheter. Det påverkade nog spelkvalitén en del, i alla fall i början. Men inte gjorde regnet att vi höll huvudet kallt, i alla fall. Vi höll inte positionerna som vi brukar, vi hamnade i underläge och spelade på adrenalin i stället för med hjärnan, och det fungerar inte. En bra idrottsman koncentrerar sig på sin uppgift, peppar kompisarna och spelar intelligent. Flera i vårt laget gjorde inget av detta, trots att de kan.

En tillbakagång skedde också vad gäller kort. Vi har inte fått nåt kort på flera matcher och var överens om att vi inte skulle få det i derbyt heller. Två gånger visar sig bristen på koncentration och vi snackar till oss kort, helt i onödan. I lugnt tillstånd vet alla mycket väl att man inte gör så i ÖRIF-tröjan, men vi har inte lärt oss att en bra idrottsman är lugn i ALLA lägen.

Truppen bestod av Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mahmud Karimi, Mohamed Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

Ett tack riktar vi till Söderköpings IK som genomför matchen på ett bra sätt både på och utanför planen.

Som ledare får man vara med om sol och mörker. I fredags gör ÖRIF p19 en strålande insats med huvudet iskallt, och ikväll söndag gör ÖRIF p15 ett bottennapp vad gäller kyla. Men vi jobbar oförtrutet på och lär oss både av framgångar och motgångar.

Nu väntar träning på tisdag. Då får vi höra vad alla spelare har för åsikt om matchen.

Sverker Johansson

p15-match mot Svärtinge

Söndagen den 21/8 spelade ÖRIF p15 hemma på Aspängen mot Svärtinge SK kl 18.20. Det blev en jämn match, vilket ju båda lagen lär sig mest av. I andra perioden (vi kör 3×25) var det väl en period när spelet inte var så värst framstående, men i övrigt tar vi sakta men säkert steg framåt hela tiden, både spelmässigt och inte minst mentalt. I våras hade vi oerhört svårt att vara på rätt position på planen. Skillnaden nu är enorm. Atigullah, t.ex, gör sin andra match i rad på mitten mittfält och är på rätt ställe för det mesta. Azef, t.ex, som spelar på olika positioner varje match nästan, kliver in på mitten mittfält och

Vi ställer upp med följande trupp: Mostafa Amini, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Moamel Shukur, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

p19-match fredag 19/8

Fredagen den 19/8 spelade p19 hemma på Aspängen mot Smedby AIS kl 18.30. Efter en mycket bra första halvlek och 1-1 i halvtid efter jämnt spel ökade mycket skickliga Smedby tempot i andra halvlek och rullade in ett gäng med mål. En del har tränat för lite, viss matchovana finns här och var och inte minst är vi inte tillräckligt mentalt starka för motgångar. När Smedby gör ett par mål så går ”luften ur” och samtliga är inte på tå.  Vi tar med oss första halvlek och glömmer den andra, även om det mer beror på Smedbys skicklighet än vår svaghet.

Truppen bestod av Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Abderahman Ali, Amin Chahin, Refik Hamja, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue Berhan, Saeed Osman, Linus Roos, Alan Sidique Saccoh, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Vi tackar och bugar för ansvaret i kiosken som innehades av Jessi Elofsson och Gunnar Furenhed!

Match mot Stångebro

Söndagen den 14 augusti har vi match kl 11.00 på Ryds konstgräsplan mot Stångebro. Samlingen är 9.15 vid Statoil Norsholm och 9.45 på plats i Linköping. Se till att du har skjuts! 14-mannatruppen ser ut så här: Amar Abkar Yaha, Ali Abderhaman, Abdufatah Adem, Alex Berndtsson, Amin Chain, Refik Hamja, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Arif Moradi, Mohamed Noori, Linus Roos, Qusai Samara, Alan Sidique Saccoh och Azef Yazdani.

Vi ber alla att tänka på att ha skjuts och även samordna detta så att alla hänger med. I ledarstaben ska åtminstone Kenna (0706-00 95 72) och Martin (0722-10 90 44) med och eventuellt någon mer.

 

P15webb3

 Match på historisk mark

Söndag 19/6 mötte vi Åtvidabergs FF borta på Kopparvallen. Vi får lira p19-match där det skördats SM-guld, Svenska cupen-guld och spelats Europacupmatcher mot Chelsea och Bayern Munchen m.fl, där brasilianska landslaget varit på VM-läger och där Pelé lirat match mot ÅFF osv, osv.

Vi gör en bra insats. Tyvärr kom två snabba nickmål efter hörnor i början av matchen och sedan en omställning så det blev 0-3. ÅFF började lite försiktigt men efter ett tag märktes hur väl skolade de är; de löper rätt och passar enkelt. De var bättre än oss men vi är ändå nöjda med insatsen och får också ett mål av Amar efter ett fint anfall.

Truppen bestod av: Ali Abderhaman, Mohamed Abdi, Amar Abkar Yaha, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Refik Hanja, Mahdi Hosseini, Medahnie Kifle, Suraj Mazlumjar, Bereket Mulue, Mohamed Ali Noori, Linus Roos, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

ÖRIF  p15 mot Kustbollen

Söndagen den 12 juni mötte ÖRIF p15 Kustbollen på Aspängen kl 18. Kustbollen (Kuddby, Bråvalla och Kättinge-samarbete) kom med elva spelare och lyckades orka hela matchen och dessutom utan några skador. Vi är mycket tacksamma för det och kom innan matchen överens med dem om att får de nån skada och går ned på tio man så tar vi också bort en spelare.

Första 25 min var inte särskilt bra från vår sida och Kustbollen ledde också med ett noll (i underkant kanske). Successivt under matchen blev vi bättre. Positionerna höll vi i stort sett på ett bra sätt men vi har förtvivlat svårt att, som vi vill, hitta ut med bollen på kanterna. Matchen avgjordes inte förrän i slutet. Kustbollen gjorde mål med fem minuter kvar och hade några farliga hörnor i slutet men vi lyckades hålla undan till seger efter hattrick av Suraj och mål av Fazel.

15-mannatruppen bestod av Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseini, Hadi Hosseini, Mahdi Hosseini, Emil Jonsson, Wilhelm Karenryd, Mahmud Karimi, Mohamad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Alexander Wilhelmsson och Atigullah Yosefi.

Kiosken fixades av två spelare med småskavanker, Anton Berndtsson och Elias Thörn. Tusen tack för det!

Skjuts till matcher

Ansvaret att befinna sig i rätt tid på rätt plats vid samlingar till matcher åligger varje spelare. Försovning, missad buss eller att man inte planerat/tänkt hur man ska ta sig är ”barn”-problem som inte accepteras i åldern för p15 och p19.

Har du problem att ta dig till en match trots att du försökt, så hör med nån ledare. Men gör det inte precis innan i så fall, utan i god tid (minst dagen innan)!

Nu är vi både vuxna, ansvarsfulla och idrottsmän. Sömn, mat, dryck räknar ÖRIF med att ni sköter liksom rätt utrustning och att vara i rätt tid.

p19 mot Eneby 4 juni

Lördagen den 4 juni hade ÖRIF p19 match mot Eneby BK på Aspängen kl 14.00. Vi tog tag i matchen direkt från start och skapade ett par, tre skapliga lägen ganska omgående. Vi var aggressiva i presspelet och vann tillbaka boll högt i banan. Efter 10min har vår anstormning avtagit och Eneby får jobba sig in i matchen, och skapar några chanser även dom. Efter 20min vinner vi bollen på egen planhalva, vi driver bollen centralt i banan, varpå den spelas ut till vänster till Azef som ryckt ifrån sin ytterback, och kan skära in mot mål och elgant, enkelt och effektivt placera in bollen i målvaktens bortre del av målet. 1-0. Matchen är fortsatt jämn, även om vi skapar några fler farligheter än dom. Dock kommer kvitteringen strax innan paus och det är 1-1 i halvtid.

I andra halvlek är vi inte med alls första tio. Eneby får styra spelet, och dom är betydligt mer aggressiva än vi. I 65e min får vi fast bollen på offensiv planhalva, och efter ett antal bra prestationer frispelas Bereket. På väg mot målvakten petar han bollen åt sidan varpå han får en ordentlig tackling snett bakifrån (axel mot axel) men motståndaren har gått helt på spelaren utan minsta chans att kunna ta bollen och straffen är solklar. Möjligtvis är Bereket lite tagen av tacklingen, för när han ska slå straffen blir den både lös och utanför målramen. 1-1 står sig. 10 min senare får vi en hörna från vänster. Azef har positionerat sig vid straffområdeskanten, utan att dra på sig markering- Hörnan kommer i en perfekt inåtskruvad båge, lagom utom räckhåll för målvakten och med höjd så att den passerar de första försvararna. Azef har påbörjat sin löpning in mot straffpunkten och vi ledare har en perfekt vinkel ute från bänken för att se att den här kommer han att knoppa dit, vilket han mycket elegant gör, återigen i bortre delen av målet, lagom otagbart för målvakten.  Eneby försöker pressa lite hårdare och matchen öppnar upp sig. I 83min händer en märklig situation i vårt straffområde. En av våra spelare missuppfattar situationen och tror att vi fått frispark och tar därför bollen ifrån målvakten för att lägga upp den för frispark. Tyvärr är det inte blåst och domaren kan inget annat göra än att tilldöma straff till Eneby. Den går i mål och återigen har de gröna utjämnat, snöpligt och inte helt rättvist, men sådan är fotbollen ibland. Vi trycker på sista 8-10 min och vaskar fram en het chans där Alle rycker sig fri men träffar tyvärr målgaveln. Slutresultatet blir 2-2

Vi ställde upp med följande trupp: Mohamed Abdi, Amar Abkar Yaha, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Abd al Fatah Gali, Mahdi Hosseini, Alexander Johansson, Medhanie Kifle, Bereket Mulue, Linus Roos, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och Bereket Zeray.

Martin Pettersson

 Krokek-ÖRIF p19 slutade 2-4

Söndagen den 29 maj mötte ÖRIF p 19 Krokeks IF borta på Kolmårdens IP. Krokek öppnade bäst men sen tog vi över och vann väl rättvist även om det satt långt inne. Segerlaget bestod av: Mohamed Abdi, Amar Abkar Yaha, Abdufatah Adem, Merhawi Afewerki, Alex Berndtsson, Amin Chahin, Refik Hamja, Alexander Johansson, Medhanie Kifle, Bereket Mulue, Saeed Osman, Linus Roos och Aron Yoardanos.

 ÖRIF p15-Åby jämnt och spännande

Söndagen den 29 maj mötte ÖRIF p15 Åby IF hemma på Aspängen. Det var spännande och jämnt. Vi tog ledningen fyra gånger. Efter den sista så orkade inte Åby kvittera på de återstående fem minutrarna och det känns väl ändå som om vi vann rättvist. I den 18e minuten gled Suraj igenom i mitten och skicklig som han är i frilägen rullade han bollen i exakt rätt läge förbi målvakten. Men som alltför ofta så kvitterade motståndarna i minuten därpå. Nu dröjde det ända till minut 47 innan nästa efterlängtade ledningsmål kom. Ledarna tar åt sig äran……. skämt åsido men vi ville ha mer löpningar i anfallsspelet och Mohamed Koto som är både blixtsnabb och löpstark placerades som forward. Suraj kom loss på kanten och han vek in mot mål och lade bollen perfekt snett-inåt-bakåt till Mohamed Koto som placerat sig på exakt rätt ställe och vinklade in i målvaktens högra hörn. Vild glädje som tyvärr inte blev långvarig innan Åby på ett mönsteranfall gör 2-2.

Det började bli ont om tid men i 63e min (vi spelar bara 3x25min) fick vi hörna från höger. Mostafa lägger den rätt lång och där står Alex och klipper till på volley direkt i mål. Jättesnyggt! Men Åby kvitterar återigen. Vi flyttar upp folk högre på planen och får utdelning. Suraj slår en genomkörare i mitten perfekt till Azef som kommer fri mot mål och lägger in segermålet.

Vi gör en ganska bra match där samtliga spelare får beröm. Försvarsspelet var ganska stabilt och på mittfältet höll vi (största delen av tiden åtminstone) positionerna. Fortfarande har vi lite svårt att utnyttja kantspelet och gör lite för få mål. Men vi är på ständig uppgång och det ser allt bättre ut. Sover gott i natt för förmodligen: Mostafa Amini,  Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Wilhelm Karenryd, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Ali Ghorban Rostami, Eugen Salkurti, Alexander Wilhelmsson, Azef Yazdani och Atigullah Yosefi.

Tio tusen tack till Rotary!

Lördagen den 21 maj 2016 var vi kallade till Rådhustorget i Söderköping. Rotary i Söderköping hade bett oss vara där kl 12.45. Så Lasse Hansson och Adis Kulenovic åkte dit med en handfull spelare och tog emot en check på 10 000 kr. De hade valt ut oss för vårt arbete med integration. Kul! Tio tusen tack till Rotary!

 

TorstorpJEnebyJ

Vi följde inte taktiken mot Eneby

Söndagen den 1 maj hade p15 sin hemmapremiär på Aspängen mot Eneby BK. Det var bra väder och bortåt 60 personer i publik. Så långt var allt bra men därefter slutade nöjet för lagledningen. Vår taktik var enkel. Vi skulle tänka med hjärnan, vi skulle hålla positionerna och vi skulle hitta pass ut till våra kanter. Men det fungerade INTE. Och sanningen är att det är ett rejält underbetyg. Vi är skickliga individuellt och vi är fysiskt starkare än våra motståndare. Vi ska helt enkelt vinna en sån här match. Så man får hoppas att spelarna förstår vad felet är och att alla måste följa taktiken. Annars kommer vi att förlora alla matcher. Vi följer inte våra positioner utan släpper mittfältet helt och vi hittar nästan aldrig ut på kanterna med bollar.

Efter tio minuter står vi och tittar när Eneby enkelt får glida förbi från kanten och skicka in 0-1. I 30e min skickar Azef fram en stickare till Mostafa som kommer fri och lägger in kvitteringen. I 45e min rensar vi inte undan bollen i försvaret utan den hamnar hos en grön som målar. Och precis innan andra paus (vi kör 3x25min) så gör de 1-3. I båda pauserna pratar vi också om att följa taktiken vi hade från början men det var en dag när vi kopplat bort hjärnorna för ute på planen gjorde vi inte det, i alla fall. Dock gjck det bara sekundrar i sista perioden innan Azef hade glidit igenom och återigen serverat Mostafa som vinklade in reducering. Men det hjälpte inte. När vi var på fel ställen lobbade de in 2-4 och även om Azef reducerade så kom vi aldrig ifatt.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mostafa Amini, Anton Berndtsson, Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseine, Mahmud Karimi, Mohammad Koto, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atighullah Yosefi.

Ulrika Thörn fixade kiosken åt oss. Tack tack!

p01-seriepremiären innehöll det mesta

Som ledare får man vara med om det mesta. Och tjusningen är att man vet aldrig i förväg vad som kommer att hända. I seriepremiären mot IK Sleipner på Sydvallen i Hageby (23e april) hade Sverker hjälp av Aron, Bereket Z och Mohamed Abdi att sköta allt runt matchen. 3×25 minuter är speltiden så att ledarna ska ha chans att prata med spelarna i två pauser.

Vi börjar matchen rätt starkt och redan i 3e minuten skjuter Azef en frispark tätt över ribban och i 12e minuter rycker sig Suraj loss men lägger bollen strax utanför bortre stolpen, Mostafa skjuter i ribban osv. Men spelet i första perioden var ända skapligt jämnt för Sleipner hade periodvis bra spel men kanske inte så många målchanser. 0-0 stod det i första periodpaus. I andra perioden blev det halv katastrof. Vi var inte överens på planen, vi fick en utvisning, Sleipner gjorde 1-0 i 44e minuten, ilskan och adrenalinet ökade och det mesta gick emot, som ni förstår. Andra periodpaus var inte enkel. Vi ledare fick försöka lugna irriterade spelare och därefter få dem att koncentrera sig. Och vi får väl säga att vi lyckades. Åtminstone tog det bara tre minuter innan Eugen passade fram till Erfan som kvitterade. I 60e väggspelade Atigullah med Azef som kom fri lade in ledningsmålet. Strax efter drog Erfan till snabbt utanför straffområdet och bollen gick i en båge i bortre hörnet och 1-3 var ett faktum. Sen slår Eugen en genomskärare till Erfan som gör hattrick och sen får Mostafa avslutade målskyttet, återigen efter pass från Atigullah till Azef som kommer loss på vänsterkanten och passar, precis som enligt skolboken, snett-inåt-bakåt och där står Mostafa framför målet.

Upplevelsen att vända från ilska och tjurighet, underläge och bara elände, till glädje, målskytte och bra humör går inte att beskriva för den som inte varit i situationen.

Vi ställde upp med följande 12-mannatrupp: Mostafa Amini, Gunnar Furenhed, Erfan Hosseine, Mahdi Hosseini, Mahmud Karimi, Mohamad Koto, Suraj Mazlumjar, Fazel Rezaie, Eugen Salkurti, Elias Thörn, Azef Yazdani och Atighullah Yosefi.

DM-match mot Smedby

ÖRIF Junior tog emot Smedby AIS (U21) i den sista omgången för vår del i året DM. Det blev spel på Vikingavallens konstgräs (söndag 17/4) kl 19.

Eftersom vi visste om att Smedby ställde upp med ett mycket spelskickligt och kvickt lag tänkte vi den här gången gå ifrån vårt klassiska 4-4-2 spel och istället ställa upp en 4-5-1 uppställning med fokus på defensivt arbete på egen planhalva. Allt för att göra det så svårt som möjligt för SAIS. Anfallsmässigt skulle vi så fort vi vunnit bollen på egen planhalva försöka slå en längre boll in i ytan bakom deras ytterbackar och låta våra yttrar försöka få till inlägg eller spela snett inåt bakåt. (Det här är inte en taktik som vi normalt förespråkar, vi brukar istället försöka spela oss in mellan motståndarnas mittfällt och backlinje).

Matchen börjar bra, lagen byter boll med varandra några gånger, vi slår en längre boll nästan direkt så som vi pratat om innan, vilket är kul att se från sidan, att killarna har lyssnat och försöker följa upplagd plan. Efter 5 minuter blir det lite rörigt i vårt försvarsspel och vi tappar bort SAIS spelarna som får stå rena och vänta på boll, varpå en av deras spelare får bollen och alldeles för enkelt får springa igenom och rulla dit 0-1. Två minuter senare kommer vi lite på efterkälken och en av våra killar försöker bryta men träffar tyvärr bara spelare och straff är ett faktum. SAIS väljer att låta deras målvakt slå straffen. Han tar ganska kort ansatts, Refik i vårt mål är kall och väntar ut honom och räddar mycket imponerande. (Målvaktstränare Stefan stod och myste ute i båset). Efter räddningen får vi lite mod och flyttar försiktigt fram våra positioner, men blir straffade tämligen omgående, då vi tappar boll på mitten och SAIS ställer om ruskigt effektivt, rinner åter igen igenom och rullar in 0-2 i minut 10. I den 32 minuten får SAIS hörna, vilket de utnyttjar och gör 0-3. Kort därpå minut 35 spelar SAIS till sig ett öppet läge rakt utanför vårt straffområde och prickskjuter skickligt in 0-4. Fram till dess har vårt spel inte varit dåligt, men vi har inte hunnit med SAIS i deras omställningar och vi har inte riktigt kommit åt dem i presspelet. I 37:e minuten får vi en frispark till höger på vår planhalva Aron lyfter upp på Mohamed som står placerad mellan deras ytterback och yttermittfältare. Han tar ner bollen, varpå backen bestämmer sig för att trycka fram och försöka ta bollen, Mohamed spelar då tillbaka ett enkelt tillbakaspel till Aron som direkt lägger ner bollen i ytan bakom deras framrusande ytterback, där Suraj enkelt kan löpa in bakom och driva bollen snett in mot mål, varpå han slår en helt briljant genomskärare rakt genom straffområdet till en framrusande Abdu Fata som bara har att slå in bollen i öppet mål. Ett mönsteranfall som gav utdelning till 1-4 i den 37 minuten.

I andra halvlek höjer SAIS tempot ett snäpp och vi har lite svårt att hinna med i deras spel. Men vi jobbar hårt och lojalt och försöker hela tiden vinna boll och hitta någon att spela till. En kvart in i andra så har SAIS en period där de spelar ut och kommer till flera kvalificerade lägen varpå det blir baklänges mål för oss i minut 61, 67 och 74. Därefter höjer vi upp oss och täpper till ytor som tidigare varit vidöppna och ställningen 1-7 håller sig matchen ut. Vi möter ett bra lag idag och vi gjorde vad vi kunde, men det räckte inte till denna gång. Men stort beröm till alla som trots motgång höll huvudet högt och jobbade för laget. Ur motgång bygger man framgång. Nästa gång möter vi SAIS i seriesammanhang, och då har vi en ny chans att studsa tillbaka och visa att vi inte ger oss så lätt minsann. Ett litet extra beröm till Refik som håller upp humöret trotts att det rullar in lite bollar.

Vi ställde upp med följande 13-mannatrupp: Mohamed Abdi, Abdufatah Adem, Refik Hamja, Mahdi Hosseini, Filip Johansson, Medhanie Kifle, Suraj Mazlumjar, Arif Hussein Moradi, Bereket Mulue, Qusai Samara, Rigers Selistha, Azef Yazdani, Aron Yoardanos och William Öberg.

Martin

 Laguttaging

Ibland vill man spela match men får stå över. Ibland kanske man inte vill spela match, men måste för att ÖRIF ska få ihop ett lag till just den matchen.

Ibland har ÖRIF många matcher och ont om spelare. Ibland har ÖRIF många spelare att tillgå.

Samtliga spelare kommer antagligen att under säsongen 2016 uppleva att man inte får exakt som man vill. Då får man ”bita ihop”.

Någon rättvisa finns inte när det gäller att spela matcher men det ÖRIF lovar är att alla spelare ska få MYCKET speltid under säsong, förutsatt att man tränar och sköter sig.

Du som spelare får inte se till en enskild match om du får vara med i just den eller inte, utan du får se laguttagningen under EN  LÄNGRE  TID.

När ledare tar ut lag finns många faktorer att ta hänsyn till. Här följer några:

  • Hur mycket har spelaren tränat?
  • Bidrar spelaren med glädje och god stämning?
  • Hur många spelare behövs och hur många finns att tillgå?
  • Skador och sjukdomar påverkar. Ofta börjar man matcha för tidigt efter skada och sjukdom
  • Vilken attityd har spelaren? (Mot medspelare, domare, motståndare osv)
  • Sköter spelaren sina uppgifter? Medlemsavgift, utrustning, komma i tid till träningar och matcher osv
  • Var passar spelaren? Vi kan inte ha tolv backar och två anfallare i truppen
  • Hur passar allt ihop vad gäller årskullar?
  • Hur ser seniorernas schema ut? Kan de tänkas behöva några av oss?

Du som inte får vara med en match får säkert vara med i nästa. När du inte får som du vill på träning och match är det viktigt att visa rätt attityd, vara glad, träna hårt och mycket och tänka rätt.

LAGET är viktigare än JAGET. Östra Ryds IF är alltid viktigare än du som spelare.

 

 Inventering på City Gross

Söndagen den 31 januari 2016 kl 6.00-12.15 tjänade vi pengar till ÖRIF genom inventering. City Gross var mycket nöjda med oss förra gången så vi är välkomna tillbaka. Tusen tack till er som var med förra gången som bidrog till att stärka ÖRIFs varumärke genom ett gott jobb!

Precis som senast gör vi detta tillsammans med seniorerna och totalt var vi 27 personer på plats.  Och precis som senast bjöd City Gross på baguetter, frukt, kaffe och dricka.

Vi som gjorde det denna gång var Adhanom Amnaje, Alex Berndtsson, Refik Hamja, Mahdi Hosseine, Filip Johansson, Mahmoud Karimi, Sahbi Mabraohki, Bereket Mulue Berhan, Soraj Maxloomyar, Mohammad Noor, Hamid Noori, Ali Qurban, Eugene Salkuti, Asef Yazdani och Atigulah Yousefi.

Föreningsdag 24 januari – Alle och Alex arrangerade fotbollen

Söndagen den 24 januari 2016 ordnade Söderköpings kommun föreningsdag där olika idrotter ska visade upp sig. Vad gäller fotboll så ansvarade ÖRIF-spelarna Alexander Johansson och Alex Berndtsson för ett arrangemang som pågick i Sporthallen Vikingen kl 13-14 där Söderköpings IK, Västra Husby IF och Östra Ryds IF hade en ”mini-inomhus-turnering” med p02:or ungefär.

-En bra insats av allihopa, summerade ledarduon ”Alle” och Alex som även coachade laget.

Det spelades sex matcher om 8 min och de tre lagen SIK, VHIF och ÖRIF mötte varandra två gånger, så fyra matcher var blev det alltså. Det blev precis som det ska, att alla matcher blev jämna och spännande och på hemvägen konstaterade vi att Ryd gjorde lika många mål som vi släppte in.

ÖRIF ställde upp med följande 9-mannatrupp: Jessi Elofsson, Gunnar Furenhed, Hadi Hosseini, Erfan Hosseine, Mahmoud Karimi, Ali Qurban, Fazel Rezai, Asef Yazdani och Atiqulah Yousefi.

Tack riktas härmed till publiken. Det var många både ÖRIF-spelare, föräldrar och andra supportrar på plats. Kul!

Mer info om dagen på: http://www.visitostergotland.se/sv/soderkoping/products/213949/Foreningsdag-24-januari-2016/

 

Östnytt hade uppföljning

Östnytt var på Aspängen i våras och nu följer de upp med ett inslag som sändes onsdagen den 25 november 2015. Det finns även på http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ost/flyktingpojkar-raddar-juniorfotbollen. Östnytt skriver så här: ”Dela gärna om du och ni andra tycker det blev ok. Det fanns mycket material och följaktligen måste mycket som vanligt väljas bort. Min förhoppning är dock att det engagemang ni alla visar ska framgå.”

TACK till ”BUTIKEN  PÅ  LANDET”

Vid Minsjö i Västra Husby ligger ”Butiken på landet” (http://www.minsjo.se/). För några veckor sedan ringde Gabriella von Kantzow till ÖRIF junior och berättade att de skulle ha modevisning på Söderköpings Brunn och bjuda in sina kunder. De brukar ha ett lotteri och skänka pengarna till ”nåt bra”. Och nu hade hon listat ut att ÖRIF junior kunde vara årets objekt.

Och i onsdags (18/11) var det dags. Våran Lasse Hansson åkte till Brunnen och förklarade i fem minuter vad vi håller på med och nyttan med det och strax därefter hade han 5204 kr med sig hem. Hela omsättningen på lotteriet fick vi medan ”Butiken på landet” skänkte priserna. Ibland blir man glad.

Tusen tack till BUTIKEN  PÅ  LANDET!

 Rekord på träning

Träningen 12 november 2015 slog vi deltagarrekord. Välkände yrkesmannen Kent Hellström ledde träningen och delade med sig av sina kunskaper. Det var hela nio ledare på plats, både för att hjälpa till och att lära sig. Och antalet spelare var inte mindre än 43.

Det är roligt men det är också krävande. Vi i ledarstaben håller just nu på och försöker lägga upp en verksamhetsplan. Ska vi kunna ha den här volymen så måste vi få in några fler ledare och även några fler svenska grabbar; en väldigt stor andel av grabbarna är ju ensamkommande flyktingbarn och en hel del är nya och även lite yngre än de som redan finns i klubben.

  Fest i Betania

Framåt sextiden på kvällen lördagen den 26/9 2015 (direkt efter vår sista seriematch) invaderade vi Betania. De har varit en fantastisk samarbetspartner och faktiskt varit oumbärliga för att få till det vi juniorer presterat i år. När vi inte visste hur vi skulle klara alla skjutsar från vinterträningen i kyrkbacken och i gympasalen från Ryd till Sörping så ringer Betania och säger att ”vi har bestämt att vi skänker fem tusen till projektet samt sköter skjutsarna från januari till midsommar”. (Skjuts till träningen gick alltså via buss men när grabbarna skulle hem hade ”bussarna gått och lagt sig att sova”).

Och inte nog med det. Efter sista matchen bjuder de juniorerna, ledarna, alla från Olivlunden och med personal osv på fest. Vi räknade inte men det måste väl ha varit runt hundra personer i Betanias stora sal. Och medlemmarna hade gjort pajer och sallader och såser och efterrätt och annat och bryggt kaffe och te och de skötte disk och städning och planering och allt annat som hör till en fest. Vi själva satt och åt och drack och pratade och hade trevligt.

Gänget blev indelat i tre grupper, juniorerna, chaufförerna och supportrarna. Och sen tävlade vi i olika grenar. Men vi vann inte så nu pratar vi inte mer om det.

Det känns psykologiskt väldigt viktigt för alla oss i ÖRIF och säkert inte minst juniorspelarna att få det stöd som vi har av Betania. Vi har ju många ensamkommande flyktingbarn i truppen och det ingår i deras ”ideologi” att de ska få bästa möjliga start i det svenska samhället.

När vi haft trevligt i några timmar så drog vi hem. Och skjutsar var ju inte problemet denna kväll som ni förstår.

Abdu målskytt i division fem

Tisdagen den 16 juni träffades vi som vanligt. Kl 19 började A-lagets viktiga hemmamatch mot Hageby och det var valfritt om man ville träna eller se på A-laget. De flesta kollade på divsion 5-matchen men ett gäng valde träning. Med i A-laget var Abdu och han fick ungefär en halvtimmes speltid. När Ryd ledde med 5-3 skickade Emil Hammarström iväg en hård passning till Abdu som fick in bollen i mål. Sen tog ”Hammarn” Abdu på ryggen och valsade runt ett tag. Underbart! Därmed har vårt juniorlag bidragit med målskyttet i divsion fem. Fantastiskt!

 Friends Arena

Söndagen den 14 juni åker vi till EM-kvalmatchen mot Montenegro på Friends Arena kl 20.45. Vi åker från Bilstation i Östra Ryd 16.05, från busshållplatsen utanför Nyströmska i Söderköping kl 16.30 och Scandic Nord i Norrköping 17.00. Vi tar ”pink-paus” en gång på vägen upp och en gång på vägen hem. Mat får var och en köpa uppe i Stockholm och/eller ha matsäck med sig. Vi kommer att vara på plats i god tid, ungefär vid 19-tiden. Vi som åker är 30 juniorspelare från ÖRIF, 14 andra personer från Ryd (ledare, 02-spelare och andra som hjälper juniorlaget) och 10 personer från ÖFF (Östergötlands Fotbollsförbund). Den som får tag i en Sverige-tröja, ta med den!

  TACK  för maten, familjen Berndtsson

Efter våra två matcher lördagen den 13 juni så var vi hembjudna till familjen Berndtsson. Vi letade länge en försvunnen matchboll runt Aspängen och sen drog vi till Hanerik där Peter och Hanna bjöd på fint väder, grillning, potatissallad, sallad, kaffe och tårta mm. Mycket trevligt, mycket gott och stort TACK!

 Intern7

Träningsmatch lördag 18 april

Obekväma tider är inget problem för ÖRIF:s J-lag. 17.00 på lördagen sparkades internmatchen mellan svarta och vita laget igång på Vikingavallens konstgräs. Det var helgen innan seriestart och rätt viktig match. Vi fick väl ungefär samma svar på våra frågor som tidigare, dvs vi hänger med fysiskt, vi är rätt duktiga tekniskt, vi har lite svårt för vissa regelfrågor som t.ex offside och vi har en bit kvar vad gäller enkelt spel. Första halvlek blev det alldeles för mycket så att vi höll i bollen för mycket själva och dribblade tills vi fastnade. Det bättrade sig dock något men där kan vi förbättra oss mycket; bollen ska rulla genom laget som om det vore en maskin. Glädjande var att det blev fler mål än vanligt. Tråkigt var att vi fick ett par skador på Linus Aldén och Saeed Osman; hoppas de blir friska kvickt! Nu väntar träning på tisdag som vanligt. 

TRÄNINGSMATCH  PÅ  GRÄNNÄS

Söndagens (15/3) träningsmatch på Grännäs mot Valdemarsvik blev en bra och jämn match. Samtliga spelare gjorde en mycket bra insats. I fem sekunder tappade vi koncentrationen och missade markering på en hörna så Viken fick ett billigt och onödigt mål, vilket blev matchens enda. Det känns annars som att vi blir bättre efter varenda träning och varenda match. Vi tar ett kliv framåt varenda vecka tycks det. Det här var vår bästa match trots att vi inte gjorde nåt mål framåt, (men chanser saknades inte). Löpvägar i anfallsspelet blir allt bättre, försvarsspelet kändes bra och rörelsen utan boll blir successivt bättre. Vi som gjorde det var Aberhaman Ali, Muaaz Altahan, Taher Babaei, Alex Berndtsson, Abdu Fatah, Alexander Johansson (målvakt), Filip Johansson, Sebastian Johansson, Seare Kibrom, Bereket Mulue Berhan, Fraidoon Negargar, Saeed Osman, Amar Yaha och Bereket Zeray. Nu väntar träningar tisdag och torsdag och så match mot SIK:s juniorer nästa helg.

Junior2

Junior4

Övre raden fr.v: Linus Roos, Ali Muhammed Ali, Jimmy Bergström, Taher Babaei, Arif Hussain Moradi, Henok Mussi, Bereket Mulue Berhan, ledare Lars Hansson, Bereket Zeray, Aron Yoardanos, ledare Adis Kulinovic och målvakten Abdullah Mahmoud.
Nedre raden fr.v: Fraidoon Negargar, Seare Kibrom, Adhanom Amanje, Filip Johansson, Alex Berndtsson, Abderhaman Ali, Ahmed Idle Mohamed och ledaren Sverker Johansson. Kul match mot IFK Nu har vi spelat vår första match. Det var kul och lärorikt. IFK Norrköpings P00-lag hade bjudit in oss till hör och häpna, Nya Parkens A-plan. Högtidligt och kul! Och allt blev så bra som vi hoppats; man är ju alltid osäker så här när det är första matchen. Rätt mycket Ryd-publik (TACK ska ni ha!), bra väder, lagom motstånd och en nyttig erfarenhet blev det. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Den var helt jämn men vi låg under med 1-0 i halvtid. Sen skulle vi öka i andra halvlek men tyvärr blev det lite sämre så IFK gjorde några mål till. Vårt första mål sparar vi till nästa match, när den nu blir. Abdu hade ett friläge men sköt just utanför krysset, och några målchanser till missade vi. IFK var några kilo lättare än oss men naturligtvis skolade i fotboll. De passade varann och gjorde sig spelbara precis så som vi trodde så det blev vi som fick springa och jaga boll mer än dem. Men med tanke på att vi gör vår första match så är vi väldigt nöjda. Det vi får jobba vidare på är att göra oss mer spelbara, att yttermittfältare måste ligga längre ned i banan i försvarsspelet, att hitta enklare passningar till medspelare, att diagonalspela mer i stället för att skicka bollen rakt framåt med mera, med mera. Men det är ett halvår till seriestart…. 17-mannatruppen bestod av Abderhaman Ali, Adhanom Amanje, Taher Babaei, Jimmy Bergström, lagkapten Alex Berndtsson, Arif Hussain Moradi, Filip Johansson, Seare Kibrom, målvakten Abdullah Mahmoud, Ahmed Idle Mohamed, Ali Mohamed Ali, Bereket Mulue Berhan, Henok Mussi, Fraidoon Negargar, Linus Roos, Aron Yoardanos och Bereket Zeray. Välkomna till träning på onsdag!

Projekt 1 10 sept 2014 träffades fem personer från ÖRIF och två personer från Olivia Omsorg och diskuterade intregration och juniorfotboll. Ett projekt, ”Projekt 1” kan vi kalla det, startades, vilket innebar tre träningar på Aspängen 21/9, 28/9 och 5/12 och som avslutades med internmatch 12 oktober. Projektet är avslutat och samtliga inblandade verkar vara mycket nöjda. Ett tjugotal ensamkommande flyktingbarn från Olivlunden och ett tiotal juniorer mer eller mindre knutna till ÖRIF har deltagit.